Σουδάν: Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ

Σουδάν: Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ

Επέστρεψαν στη χώρα μας 16 Έλληνες, αλλά και υπήκοοι άλλων χωρών - Την ώρα που έφτανε στην Τανάγρα το C-27, απογειωνόταν από την Ελευσίνα άλλο μεταγωγικό, με προορισμό την Ασουάν

tanagra-sudan__3_
Νέα σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα, υπό τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκο Δένδια.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ασφαλής άφιξη των Ελλήνων που έχουν ήδη απομακρυνθεί από το Σουδάν και ο σχεδιασμός μελλοντικών επιχειρήσεων απεγκλωβισμού.



Νωρίτερα το απόγευμα, λίγο μετά τις 16:30 προσγειώθηκε στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας ένα μεταγωγικό C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο μετέφερε  16 Έλληνες, μία Ελληνοκύπρια, 9 Ρουμάνους και 8 Φινλανδούς πολίτες. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και αρκετά παιδιά.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συνόδευσε στο ταξίδι των 22 ωρών τους 34 πολίτες που απεγκλώβιστηκαν από την «κόλαση» του Χαρτούμ μέχρι την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Την ώρα που προσγειωνόταν το C-27J στην Τανάγρα ένα άλλο μεταγωγικό απογειωνόταν στις 16:04 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Ασουάν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cs6q9wfg3b9t)

Στο αεροδρόμιο της Τανάγρας προσγείωθηκε το μεταγωγικό αεροσκάφος από το Σουδάν (2)
Κλείσιμο
Στο αεροδρόμιο της Τανάγρας προσγείωθηκε το μεταγωγικό αεροσκάφος από το Σουδάν (1)
tanagra-sudan__1_
tanagra-sudan__2_
tanagra-sudan__3_
tanagra-sudan__4_
tanagra-sudan__5_
tanagra-sudan__6_
tanagra-sudan__7_
tanagra-sudan__8_

Χαρδαλιάς: Έχουν απεγκλωβιστεί 50 Έλληνες και υπήκοοι φίλιων χωρών

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται, εξελίσσονται. Αυτή τη στιγμή έχουν απεγκλωβιστεί 72 περίπου πολίτες. 50 Έλληνες υπήκοοι και οι υπόλοιποι υπήκοοι φίλιων χωρών», τόνισε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό που έδειξαν και δείχνουν και σε αυτή τη δύσκολη διαχείριση. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τα στελέχη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και ειδικά τα διπλωματικά στελέχη που βρίσκονται εκεί στο πεδίο και που όλες αυτές τις ημέρες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε δύσκολες διαδικασίες οι οποίες ανάλογα με τη χώρα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο», πρόσθεσε.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται με την επίβλεψη πάντα του Συντονιστικού Κέντρου του ΓΕΕΘΑ σε συνεργασία πάντα με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε, η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη. Νομίζω κάνουμε το αυτονόητο. Κάνουμε αυτό που θα έπρεπε όλοι να θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει. Τους Έλληνες, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, κανέναν μόνο του στα δύσκολα όσο μακριά και αν βρίσκεται», επεσήμανε ακόμη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δήλωση Χαρδαλιά από την Τανάγρα, μετά την άφιξη των ομογενών από Σουδάν



Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση Marc: Ανέβηκε στις 6 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Αλβανία: Εξιχνιάστηκε η εν ψυχρώ δολοφονία - Πορτογάλος ο «ντελιβεράς» που σκότωσε τον επιχειρηματία

Κυριακή Φιλτισάκου: Πώς έγινε το τροχαίο με την πρωταθλήτρια βάδην - «Εκείνη έπεσε πάνω μου» λέει ο 99χρονος που την παρέσυρε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης