Κυριακή Φιλτισάκου: Πώς έγινε το τροχαίο με την πρωταθλήτρια βάδην - «Εκείνη έπεσε πάνω μου» λέει ο 99χρονος που την παρέσυρε

Κυριακή Φιλτισάκου: Πώς έγινε το τροχαίο με την πρωταθλήτρια βάδην - «Εκείνη έπεσε πάνω μου» λέει ο 99χρονος που την παρέσυρε

Η πρωταθλήτρια πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο - Τι ισχυρίστηκε ο 99χρονος οδηγός στην Τροχαία για το ατύχημα

filtisakou-kiriaki
Αυτοκίνητο χτύπησε την πρωταθλήτρια στο βάδην, Κυριακή Φιλτισάκου, στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησής της στο Άστρος Κυνουρίας.

Στο Άστρος Κυνουρίας η 22χρονη πρωταθλήτρια έκανε την πρωινή της προπόνηση μαζί με τις υπόλοιπες συναθλήτριες. Της έμεναν μόλις 300 μέτρα για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία της, με τον προπονητή της, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, να την περιμένει λίγο πιο κάτω με το χρονόμετρο στο χέρι. «Πολύ νωρίς το πρωί, κατά τις 10.00 έγινε το συμβάν. Εγώ είχα κάνει ήδη 13 χιλιόμετρα περίπου. Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Έτρεχα, ήρθε ένα αμάξι από πίσω μου και με παρέσυρε για λίγα μέτρα και μετά έπεσα κάτω και αυτό. Μετά δεν πολυθυμάμαι» περιγράφει αρχικά η Κυριακή Φιλτισάκου μιλώντας στο Mega και την εκπομπή Live News.

«Ο δρόμος ήταν κενός, υπήρχε ηλιοφάνεια, άλλα αμάξια δεν περνούσαν και παραξενεύτηκα. Όταν ο κόσμος άρχισε να με φωνάζει, λέω τι έγινε και έρχομαι και βλέπω το συμβάν» λέει ο ομοσπονδιακός προπονητής ΣΕΓΑΣ Ναπολέων Κεφαλόπουλος. «Εγώ έτρεχα στην άκρη του δρόμου όπως πάντα, γιατί είναι μία διαδρομή που την κάνουμε καθημερινά με το υπόλοιπο γκρουπ και δεν κατάλαβα καν πότε έγινε, πόσο γρήγορα έγινε», τονίζει η αθλήτρια η οποία έτρεχε στην άκρη του δρόμου όταν ξαφνικά βρέθηκε πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cs6rf413f7e9)

«Έσβησε το αμάξι του πέντε μέτρα πιο κάτω ενώ τη μετέφερε στο καπό επάνω και μετά έπεσε δίπλα η κοπέλα. Το τραγικό είναι ότι αυτός που το προκάλεσε δεν είχε καταλάβει ακόμα τι είχε κάνει, λέει εγώ πότε τη χτύπησα την κοπέλα;», προσθέτει ο προπονητής της.

Κλείσιμο
Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ηλικίας 99 ετών, δεν είχε συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί όσο η 22χρονη πρωταθλήτρια ήταν τραυματισμένη και σφάδαζε από τους πόνους. «Μετά από το σοκ, άρχισα να νιώθω μία αδιαθεσία και μετά άρχισε να με πονάει ο ώμος μου αρκετά». Πολύ κοντά στο σημείο, υπήρχε μία καφετέρια με τον κόσμο να τρέχει για βοήθεια όσο αυτόπτες μάρτυρες καλούσαν το ασθενοφόρο. «Ακούσαμε έναν θόρυβο δυνατό και πεταχτήκαμε στον δρόμο, είδαμε την κοπέλα ξαπλωμένη και χτυπημένη στην άσφαλτο, τρέξαμε στο σημείο, σφάδαζε από τον πόνο».

Η πρωταθλήτρια πήρε εξιτήριο

Η νεαρή μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο Τρίπολης από όπου πήρε εξιτήριο. «Έχει πάθει θλαστικό τραύμα στον ώμο, έχει κάποια χτυπήματα στον αγκώνα, στο πόδι κάτω και γενικευμένους μυϊκούς σπασμούς σε όλο το σώμα από το χτύπημα που έγινε» εξηγεί ο φυσικοθεραπευτής της.

«Έχω αγώνα κοντά, σε τρεις εβδομάδες περίπου, δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είμαι. Δεν θέλω να το έχω στο μυαλό μου τώρα» αναφέρει η 22χρονη πρωταθλήτρια που προετοιμαζόταν για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βάδην στην Τσεχία που είναι σε τρεις εβδομάδες από τώρα.

«Εκείνη έπεσε πάνω μου» λέει ο 99χρονος που την παρέσυρε

Από την πλευρά του, ο 99χρονος με δίπλωμα σε ισχύ, ισχυρίστηκε στην Τροχαία πως η άτυχη κοπέλα έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του, ενώ μιλώντας στο Live News, υποστηρίζει πως «η κοπέλα ζαλίστηκε και έπεσε μπροστά, δίπλα στο αυτοκίνητο, φοβήθηκε δεν ξέρω. Τώρα είναι καλά, δουλεύει».

«Δεν χτυπήσαμε, ούτε την πάτησα, ούτε τίποτα, έπεσε δίπλα στο αυτοκίνητο. Τώρα είναι εντάξει» συμπληρώνει.

Ειδήσεις σήμερα:

Ozempic: Σε πόλεμο γιατροί - φαρμακοποιοί για το ποιος χορηγεί το φάρμακο ως lifestyle

Ινδία: Έγινε η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου - Άναψε φωτιές το «ρατσιστικό σκίτσο» του Der Spiegel

Έγκλημα στην Καστοριά: Φτιάχνει κομποσχοίνια στη φυλακή ο δολοφόνος - «Δεν μετάνιωσε», λέει συγγενής της Ανδριάνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης