Στη Σκάλα Λακωνίας έμενε ο ένας από τους δύο τρομοκράτες - Δείτε φωτογραφίες

Στη Σκάλα Λακωνίας έμενε ο ένας από τους δύο τρομοκράτες - Δείτε φωτογραφίες

 Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών, πακιστανικής καταγωγής, ενώ διώκεται και ένας τρίτος, επίσης Πακιστανός, με έδρα το Ιράν

spiti_lak
Στην εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου με καθοδήγηση από το εξωτερικό, που σχεδίαζε πλήγματα σε εβραϊκούς στόχους στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν η Ελληνική Αστυνομία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών, πακιστανικής καταγωγής, ενώ διώκεται και ένας τρίτος, επίσης Πακιστανός, με έδρα το Ιράν, που εξετάζεται αν συνδέεται με ριζοσπαστικές οργανώσεις της χώρας.

Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν παράνομα τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα, κάνοντας αγροτικές εργασίες σε Ζάκυνθο και Λακωνία.

Το Patrisnews δημοσίευσε φωτογραφίες από το σπίτι στο οποίο διέμενε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, στην Σκάλα Λακωνίας, και στο οποίο συνελήφθη από τις αρχές.

spiti_lak2
spiti_lak3
spiti_lak4



Υπό άκρα μυστικότητα η επιχείρηση στο σπίτι του ενός από τους συλληφθέντες στην Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο διέμενε ο έτερος τρομοκράτης, κάνοντας αγροτικές και οικοδομικές εργασίες.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η ΕΡΤ και το imerazante.gr φαίνεται το σπίτι του, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή Λαγανάς, σε σχετικά απομονωμένο σημείο. Στο σπίτι αυτό είχε γίνει πριν περίπου ένα μήνα, επιχείρηση σκούπα από την Αστυνομία για ναρκωτικά, καθώς όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, το σημείο είναι άντρο παράνομων αλλοδαπών κυρίως Πακιστανών. Η επιχείρηση σύλληψής του έγινε αιφνιδιαστικά πριν 4 εβδομάδες.

Δείτε φωτογραφίες:

spiti-tromokrati-lagana-1
zakynthos-pakistanos-3-1024x576
spiti-tromokrati-lagana-2
zakynthos-pakistanos-4-768x432
Κλείσιμο

Όπως δημοσιεύει η ΕΡΤ, ήταν 5:30 το πρωί, πριν περίπου ένα μήνα, όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, πλαισιωμένοι από στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, έσπασαν ξαφνικά την πόρτα του σπιτιού όπου διέμενε ο ένας από τους δύο συλληφθέντες. Υπό άκρα μυστικότητα και μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι στην Ζάκυνθο και συνέλαβαν τον έναν από τους δύο Πακιστανούς, χωρίς αυτός να προλάβει να αντιδράσει.

Ζάκυνθος | Το σπίτι που έμενε ο φερόμενος τρομοκράτης | Τι δηλώνουν κάτοικοι  της περιοχής


zakynthos-pakistanos-5-1024x576
spiti-tromokrati-lagana-3
zakynthos-pakistanos-6-1024x576
zakynthos-pakistanos-7-1024x576


Γιάφκα στην Αθήνα είχαν οι τρομοκράτες - Οι επαφές στο WhatsApp και τα 15.000 ευρώ για κάθε νεκρό

Η έρευνα των αστυνομικών επικεντρώνεται πλέον σε δύο σημεία, με πρώτο το διαμέρισμα-γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο περνούσαν πολύ χρόνο ο 27χρονος και ο 29χρονος Πακιστανός που έχουν συλληφθεί.

Η εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είναι ότι στο εν λόγω διαμέρισμα οι δύο Πακιστανοί συναντούσαν συμπατριώτες τους με στόχο να συγκροτήσουν μια τρομοκρατική ομάδα. Οι επαφές γίνονταν μέσω WhatsApp χωρίς μέχρι στιγμής να είναι ξεκάθαρο αν και πόσοι από τους Πακιστανούς που συναντήθηκαν με τους δύο τρομοκράτες ενέδωσαν στις προτάσεις τους.

Το διαμέρισμα-γιάφκα έχει ήδη ερευνηθεί από την Αντιτρομοκρατική, ενώ περίπου 20 είναι οι Πακιστανοί που έχουν ήδη καταθέσει καθώς ερευνάται η έκταση του τρομοκρατικού δικτύου που προσπάθησαν να στήσουν ο 27χρονος και ο 29χρονος.

Το δεύτερο στοιχείο το οποίο ερευνάται από Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ είναι οι επαφές και οι «άκρες» που είχαν οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες με λαθρεμπόρους όπλων από τον χώρο του ποινικού εγκλήματος καθώς η εύρεση οπλισμού ήταν το μεγαλύτερο ζητούμενο για τους δύο συλληφθέντες.

Μέχρι στιγμής αυτό που έχει, επίσης, διαπιστωθεί από την εξέταση και ανάλυση των κινητών τηλεφώνων των δύο Πακιστανών είναι ότι μιλούσαν συνέχεια για δολοφονίες και ανθρωποκτονίες ενώ έκαναν αναφορές σε συγκεκριμένα πρόσωπα, πάντα Εβραϊκής καταγωγής. Το στοιχείο αυτό, μάλιστα, οδηγεί τους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι το φονικό πλάνο των τρομοκρατών ήταν αρχικά να χτυπήσουν στο εστιατόριο στου Ψυρρή και στη συνέχεια να επιτεθούν και σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Όλο το σχέδιο, λένε οι αναλυτές, χαρασσόταν από τον 30χρονο συμπατριώτη και συγχωριανό των δύο Πακιστανών που βρισκόταν στο Ιράν από όπου και τους κατηύθυνε από την Τεχεράνη.

Αυτός ήταν που επέβαλε στους δυο συλληφθέντες, την επίθεση να την κάνουν με όπλα, την ώρα που στο εστιατόριο θα υπήρχαν περισσότερα από 50 άτομα. Για κάθε νεκρό, δε, που θα «γάζωναν» θα έπαιρναν 15.000 ευρώ. Όμως η επιχείρηση ανεβλήθη, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν τα όπλα που αναζητούσαν και για το λόγο αυτό στράφηκαν στα κανάλια των ποινικών. Σημειώνεται ότι οι Πακιστανοί, περιγράφονται ως ιδιαίτερα σκληρά άτομα χωρίς κανένα ηθικό φραγμό και σεβασμό απέναντι στην ανθρώπινη ζωή. Αυτό που τους ενδιέφερε, λένε οι αναλυτές των δυο υπηρεσιών, είναι να σκοτώσουν όσοι πιο πολλά άτομα μπορούσαν για να ανέβει το ύψος της ματωμένης αμοιβής ενώ ήταν και εμποτισμένοι με θρησκευτικό φανατισμό.




Ειδήσεις σήμερα:

Οι γέφυρες του Ρικάρντο Μοράντι: Στη Γένοβα γκρεμίστηκε, στα Σέρβια έκλεισε

Ο Ραγκούσης έχτισε βίλα στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους -  «Το δικαιούνταν η σύζυγός μου»

Λιάνης... όπως Μικρούτσικος: «Η Βουγιουκλάκη άνοιξε το κιμονό, μου έδειξε το στήθος της και μου λέει “πιάσ’ το”»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης