ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 50 ανήλικοι φιλοξενούνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής με εισαγγελική παραγγελία

ΠΟΕΔΗΝ: Πάνω από 50 ανήλικοι φιλοξενούνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής με εισαγγελική παραγγελία

Στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τη φιλοξενία της 12χρονης από τον Κολωνό και των πέντε ανήλικων αδελφών της στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού»

paidon
Στο προσκήνιο βρίσκονται τα παιδιατρικά νοσοκομεία και ο ρόλος τους στη διαχείριση των ανηλίκων που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον με εισαγγελική εντολή, με αφορμή τη φιλοξενία της 12χρονης από τον Κολωνό και των πέντε ανήλικων αδελφών της στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

Περισσότερα από 50 ανήλικοι φιλοξενούνται στα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Στο «Αγλαϊα Κυριακού» φιλοξενούνται συνολικά 22 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία σε δύο κλινικές του νοσοκομείου. Στη μία κλινική όπου φιλοξενούνται και τα έξι παιδιά της οικογένειας του Κολωνού, βρίσκονται συνολικά 15 παιδιά με εισαγγελική παραγγελία.

«Τα 9 κρεβάτια της κλινικής θεωρητικά μπορούν να διατεθούν για παιδιατρικούς ασθενείς. Αλλά δεν είναι πάντοτε εύκολο να λειτουργεί έτσι μια κλινική. Όλα τα παιδιά τυγχάνουν άριστης φροντίδας από το προσωπικό του νοσοκομείου. Όμως οι συνάδελφοι επισημαίνουν πάντα τις δυσκολίες φιλοξενίας εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική παραγγελία στο Νοσοκομείο. Όταν είναι πλήρης η κλινική και εφημερεύει, βάζουν ράντζα στους διαδρόμους» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, «αντί να παραμένουν λίγες ημέρες για τις εξετάσεις όπως ορίζει η εισαγγελική παραγγελία φιλοξενούνται ακόμη και μήνες επειδή δεν υπάρχουν προνοιακές δομές φιλοξενίας».

Έτσι διαμορφώνεται μια δύσκολη καθημερινότητα για όλους, και για τους ανήλικους και για τους εργαζόμενους. «Τα παιδιά βιώνουν μια ιδιαίτερη κατάσταση. Βρίσκονται μεν σε άλλο χώρο μακριά από το οικογενειακό τους περιβάλλον που έχει κριθεί επικίνδυνο, αλλά παραμένουν χωρίς πλαίσιο. Λειτουργουν ως ομάδες, προκαλούν καταστροφές. Σπάνε πόρτες, τζάμια. Κάνουν μικροκλοπές. Προβαίνουν σε επικίνδυνες πράξεις, χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες, περισσότερο για παιχνίδι. Όπως πριν από λίγες ημέρες στο «Αγλαϊα Κυριακού» «έπαιζαν» με τα οξυγόνα, τους πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα. Υπάρχει επικινδυνότητα για τα ίδια, τα νοσηλευόμενα παιδάκια και το προσωπικό. Πρόσφατα πάλι ένα 13χρονο παιδί είχε πάρει ένα ακουαφόρτε και απειλούσε τις νοσηλεύτριες» περιγράφει ο κ. Γιαννάκος.

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι η δέουσα αντιμετώπιση αυτών των παιδιών είναι να μετακινούνται με εισαγγελική εντολή απευθείας σε προνοιακές δομές και από αυτές στη συνέχεια να διακομίζονται για εξετάσεις, εφόσον χρειάζεται, στα παιδιατρικά νοσοκομεία.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Μπορούμε να στηρίξουμε την κοινωνία με περισσότερα μέτρα - Εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Δύο 23χρονοι από το Κερατσίνι απήγαγαν και βίασαν 17χρονη στη Λιβαδειά - Την παράτησαν σε χωράφι και έφυγαν

Τον Μάιο ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε δώσει συνέντευξη με τη σύζυγό του, Δώρα Τσαμπάζη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης