Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Δώρα Τσαμπάζη: Η συνέντευξη του ζευγαριού τον περασμένο Μάιο

Αλέξανδρος Νικολαΐδης - Δώρα Τσαμπάζη: Η συνέντευξη του ζευγαριού τον περασμένο Μάιο

Στη συνέντευξη είχαν μιλήσει μεταξύ άλλων για τη γνωριμία τους και την απόσυρση του αθλητή από το Τάε Κβο Ντο  - Δείτε το βίντεο

nikolaidis_sunenteuksi
Το πρωί της Παρασκευής ανακοινώθηκε ο θάνατος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών, με την είδηση του θανάτου του να σκορπίζει απέραντη θλίψη.

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης του Τάε Κβο Ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τα τελευταία δύο χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο. Εδώ και καιρό ήταν γνωστό στο οικογενειακό περιβάλλον πως η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη με τον ίδιο, ωστόσο, να μην λέει δημόσια πως το πρόβλημά του ήταν πιο σοβαρό απ’ ότι διέρρεε.


Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Δώρα Τσαμπάζη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, την Ελεάννα και τον Γιώργο.

Το ζευγάρι είχε παραχωρήσει τον περασμένο Μάιο μία συνέντευξη στην εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ, όπου συζήτησαν για πολλά θέματα. Μερικά από αυτά ήταν η γνωριμία τους, η απόσυρση του αθλητή από το Τάε Κβο Ντο αλλά και το πώς αλληλεπιδρούσαν σαν ζευγάρι. Στην αρχή της συνέντευξης, ο Ολυμπιονίκης είχε τονίσει πως «Είμαστε μια χαρά».




«Με τη Δώρα δεν ήμασταν ποτέ ίδιοι αλλά μάθαμε να συζούμε και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι»  είχε πει αρχικά, ο αείμνηστος ολυμπιονίκης.

Για τη γνωριμία τους, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε τονίσει: «Την κυνήγησα, μου άρεσε την είδα έξω τα κατάφερα».

Με τη σειρά της, η Δώρα Τσαμπάζη, είχε αναφέρει στη συνέντευξη: «Ήμουν με μία φίλη μου σε ένα μπαράκι και με κοιτούσε έντονα. Ήξερα ποιος είναι. Με κοιτούσε πολύ έντονα με ένα πονηρό ύφος ότι "Ξέρω ποια είσαι και πρόσεχε τι λες στο ραδιόφωνο γιατί είμαστε και αντίθετες ομάδες».

Αφού μίλησαν για την έξαρση του οπαδισμού στα γήπεδα, η συζήτηση πέρασε στα χρόνια που ο αθλητής περνούσε πολλές ώρες στο γυμναστήριο με τον πατέρα του.

Για το ποιος κάνει «κουμάντο στο σπίτι» εκείνος είχε απαντήσει: «Εγώ προτιμώ να έχω τον ρόλο του κουβαλητή, τα υπόλοιπα τα τρέχει η Δώρα».

Ως «ελάττωμά» του, η Δώρα Τσαμπάζη ανέφερε τον «ψυχαναγκασμό και τα αντικείμενα στη θέση που πρέπει να βρίσκονται όπου πρέπει. Βέβαια, αυτό με έχει βοηθήσει πολύ με τα παιδιά» παραδέχτηκε.

Για την απόσυρση από τον αθλητισμό ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε σημειώσει τα εξής:
«Ήταν μια περίοδος κλιμακτηρίου., Μου έφταιγαν πολλά πράγματα χωρίς να ξέρω όντως τι φταίει. Η τεράστια διαφορά ήταν ότι ενώ από τα 14 ξεκινούσε η χρονιά και είχα έναν σκοπό, ξαφνικά βρέθηκα στα 33 μου να μην έχω σκοπό για την καθημερινότητά μου. Την πλήρωνε και η Δώρα γιατί δεν ήξερα τι έφταιγε. Ο χαρακτήρας μου, το "είναι" μου είχε συνδεθεί με αυτό το πράγμα. Μετά από δυο - τρία χρόνια όταν  κάθισε αυτό πια και κατάλαβα ότι καλώς έκανα, σταμάτησα τα υποκατάστατα αφέθηκα στοn οικογενειακό ρόλο και όσα περιλαμβάνει η ζωή. Η αθλητική ζωή σταματά όταν σταματάς τον αθλητισμό, η υπόλοιπη ζωή ξεκινά».


Ο  αθλητής είχε σχολιάσει στην ίδια συνέντευξη και το κίνημα #MeToo, λέγοντας: «Δεν με εξέπληξε κάτι γιατί γνωρίζω νοοτροπίες που υπήρχαν στον αθλητισμό. Ευτυχώς έστω και ετεροχρονισμένα αυτά τα πράγματα βγήκαν προς τα έξω για να τιμωρηθούν αυτοί οι άνθρωποι και να φοβηθούν οι επόμενοι. Να πάρουν θάρρος τα κορίτσια».

Η Δώρα Τσαμπάζη πρόσθεσε πως: «Δεν έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση αλλά πολλά σεξιστικά και υποτιμητικά σχόλια. "Πώς έφτασε εκεί που έφτασε; από κρεβάτια και τα λοιπά. Δυστυχώς, δεν είχα το σθένος ενώ τα ήξερα, ήταν άτομα που τα έλεγαν σχεδόν μπροστά μου», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «Υπάρχει ακόμη ρατσισμός σε ανδροκρατούμενους χώρους όπως αυτός της δημοσιογραφίας».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξή τους
Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης και η Δώρα Τσαμπάζη στο «Μαμά-δες» | 07/05/2022 | ΕΡΤ

Για τον αποχαιρετισμό της, η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη επέλεξε ένα απόσπασμα από το «Μονόγραμμα» του Οδυσσέα Ελύτη το οποίο ανάρτησε στο Instagram.

«Ποιός μιλεί στα νερά και ποιός κλαίει – ακούς; Ποιός γυρεύει τον άλλο, ποιός φωνάζει – ακούς; Είμ’ εγώ που φωνάζω κι είμ’ εγώ που κλαίω, μ’ ακούς. Σ΄αγαπώ, σ’ αγαπώ, μ’ ακούς» είναι το απόσπασμα που επέλεξε η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

doratsambazi

Ειδήσεις σήμερα:

Έξτρα επιδότηση 60 ευρώ ο τόνος πετρελαίου θέρμανσης από τα ΕΛΠΕ για όλο τον Οκτώβριο


Βιασμός 12χρονης: Πέντε εντάλματα σύλληψης μέσα στις επόμενες ώρες

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Πέθανε o ολυμπιονίκης στα 43 του από καρκίνο






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης