Βίντεο: Δείτε τη μάχη των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στο δάσος της Δαδιάς 

Βίντεο: Δείτε τη μάχη των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στο δάσος της Δαδιάς 

Ένα Erickson κι ένα Mi-8 αντλούν νερό από το φράγμα του Προβατώνα και στη συνέχεια παίρνουν ξανά ύψος και χάνονται μέσα στους καπνούς κάνοντας ρίψεις νερού 

5649081
Την μάχη των πυροσβεστικών ελικοπτέρων στο δάσος της Δαδιάς κατέγραψε με τον κινητό του τηλέφωνο ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο δύο ελικόπτερα, ένα Erickson κι ένα Mi-8, επιχειρούν από αέρος προκειμένου να κατασβέσουν τις πύρινες γλώσσες που καίνε το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Η μάχη των ελικοπτέρων στο δάσος της Δαδιάς. Υδροληψία από το φράγμα Προβατωνος χθες το απόγευμα


Αντλούν νερό από το φράγμα του Προβατώνα και στη συνέχεια παίρνουν ξανά ύψος και χάνονται μέσα στους καπνούς κάνοντας ρίψεις νερού.

Το βίντεο τραβήχτηκε χθες το απόγευμα με τη φωτιά να καίει σήμερα για έκτη ημέρα στον Έβρο απειλώντας το μοναδικό οικοσύστημα μίας από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τιτάνια μάχη για να οριοθετηθεί η πυρκαγιά στο νοτιοδυτικό τμήμα προς την Λευκίμμη, όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες αλλά και η μοναδική αποικία, του μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.

Κλείσιμο
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 75 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στη μάχη συνδράμουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, που πραγματοποιούν αραίωση της καύσιμης ύλης.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, μια ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονο οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή με διάφορα υδροφόρα οχήματα.





Ειδήσεις σήμερα:

Τιμολόγια ρεύματος: Οι διαφορές ανά εταιρεία - Παρέμβαση του υπουργείου Ενέργειας για τα πάγια

Μύκονος: Το πάρτι στον Άγιο Στέφανο, το κάλεσμα των Χούρι και οι βουτιές του Νιάρχου στη Ρήνεια

Πλεύρης: Ο Τσίπρας πήγε με κορωνοϊό στο Προεδρικό - ΣΥΡΙΖΑ: Είχε αρνητικό PCR από το Σάββατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης