Ρόδος: 21 «κατηγορώ» για τoν γυναικολόγο με τα... μακριά δάχτυλα - Πώς κακοποιούσε τις ασθενείς του

Ρόδος: 21 «κατηγορώ» για τoν γυναικολόγο με τα... μακριά δάχτυλα - Πώς κακοποιούσε τις ασθενείς του

Τα ανατριχιαστικά στοιχεία του κατηγορητηρίου μέσα από τον ογκώδη φάκελο με τη δικογραφία που αφορά τη δράση του διαβόητου γυναικολόγου της Ρόδου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, σύμφωνα με το 29σέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
ginaikologos_efim_art
Το μαρτύριο της γυναικολογικής καρέκλας εκτυλισσόταν επί σειρά ετών στη Ρόδο, με τα θύματα να υπομένουν έναν απρόσμενο εφιάλτη. Υιοθετώντας μια άκρως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, παραδομένος στις ανεξέλεγκτες ορμές του και χωρίς να επιδεικνύει ίχνος σεβασμού απέναντι στις ασθενείς του, ο κατηγορούμενος γυναικολόγος  ακολουθούσε μια συγκεκριμένη τακτική που ωθούσε τις γυναίκες σε αδιέξοδες καταστάσεις.

Η υπόθεση που πάγωσε το πανελλήνιο πριν από περίπου έναν χρόνο αναβιώνει μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, με βάση το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ο 65χρονος γιατρός που είχε μετατρέψει το γραφείο του σε χώρο ακολασίας όπου αντλούσε ηδονή από την πίεση που ασκούσε στα θύματά του.

Η πολυαναμενόμενη δίκη θα διεξαχθεί εκτός Ρόδου, πιθανότατα στην Κω. Οι καταγγέλλουσες φτάνουν τις 21, οι μάρτυρες τους 50, οι δικηγόροι, οι πραγματογνώμονες και οι μάρτυρες υπεράσπισης του γυναικολόγου, οι οποίοι δεν υπερβαίνουν τους τρεις μέχρι στιγμής, ανεβάζουν τους εμπλεκομένους στη νομική διαδικασία στους 90 τον αριθμό. Το ζήτημα έχει πάρει διαστάσεις, εάν σκεφτεί κανείς ότι οι γυναίκες θύματα του γυναικολόγου φτάνουν τις 21 και, όπως αποκαλύπτεται από τη δικογραφία που φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ», ο κατηγορούμενος κακοποιούσε σεξουαλικά ασθενείς του από το 2014.

Όλα τα θύματα του γυναικολόγου ήταν ανήμπορα να αντιδράσουν, καθώς ο κατηγορούμενος τα ακινητοποιούσε στη γυναικολογική καρέκλα και στη συνέχεια τοποθετούσε, παρά τη θέλησή τους, με τη βία, το γυμνό χέρι του στα γεννητικά τους όργανα, ενώ συχνά προέβαινε και σε χυδαία σχόλια. Δεν δίσταζε, δε, να ασελγήσει και σε βάρος γυναικών σε προχωρημένη κύηση.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία μελών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, τα θύματα δεν μπορούσαν να αντιδράσουν εξαιτίας των πράξεων του γυναικολόγου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Με το 29σέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, διατηρούνται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης άσκησης του επαγγέλματος του γυναικολόγου που του έχουν επιβληθεί.

Έγκλήματα στη γυναικολογική καρέκλα

22 Ιουλίου 2014
Στον υπέρηχο τη χάιδευε
Ασθενής πραγματοποίησε επίσκεψη στο ιατρείο του γυναικολόγου καθώς παρουσίαζε πολύποδες. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης κι ενώ η παθούσα ήταν καθισμένη στην ειδική γυναικολογική καρέκλα και γυμνή από τη μέση και κάτω, καθώς είχε προηγηθεί η διενέργεια του κολπικού υπερήχου με την ειδική κεφαλή, έβαλε τα δάχτυλά του μέσα στον κόλπο της και κάνοντας με αυτά ρυθμικές, παλινδρομικές κινήσεις μέσα-έξω και θωπεύοντας την κλειτορίδα της, προσπάθησε να τη διεγείρει ερωτικά. Η παθούσα καθ’ όλη τη διάρκεια των πράξεων σε βάρος της δεν μπορούσε να αντισταθεί ενώ βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Οκτώβριος 2015
«Μη φωνάξεις, θα μας ακούσουν»
Κλείσιμο
Ασθενής του τον επισκέφτηκε στο ιατρείο λόγω ακατάσχετης κολπικής αιμορραγίας. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης κι ενώ πραγματοποιούσε εσωτερικό κολπικό υπέρηχο, άρχισε να κάνει με την ειδική κεφαλή γρήγορες και έντονες κινήσεις με σκοπό να διεγείρει ερωτικά το θύμα. Προχώρησε και στη διενέργεια ενδοκολπικής ψηλάφησης, κάνοντας όμοιες κινήσεις με τα δάχτυλά του ενώ έτριβε και την κλειτορίδα της. Οταν η παθούσα σφίχτηκε, της είπε να ηρεμήσει και να μη φωνάξει γιατί θα τους άκουγαν. Στη συνέχεια, όταν εκείνη επιχείρησε να φύγει, την τράβηξε προς το μέρος του από τους ώμους και τη φίλησε στον λαιμό.

9 Δεκεμβρίου 2015
Έτριβε τα γεννητικά του όργανα στο γόνατό της
Ασθενής τον επισκέφτηκε για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της κύησης καθώς διένυε τον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, η παθούσα εξέφρασε τη δυσφορία της εξαιτίας του πόνου που της προκαλούσε ο τρόπος εξέτασης. Τότε ο γυναικολόγος τής απάντησε με μια χυδαία και σεξιστική φράση ενώ έτριψε τα γεννητικά του όργανα στο γόνατό της. «Το πόδι σου θα μείνει εκεί για να κάνω την εξέταση, κατάλαβες;» της είπε σε απειλητικό τόνο ο γυναικολόγος. Εκείνη, λόγω προχωρημένης κύησης, δεν είχε ευκινησία και στη συνέχεια έβαλε τα κλάματα. Ο κατηγορούμενος σηκώθηκε από το γραφείο και της είπε «Μην κλαις βρε, θα σε πάρω μια αγκαλιά» και τότε έβαλε τα χέρια του στους γλουτούς της.

21 Ιανουαρίου 2016
Την τράβηξε πάνω του
Ασθενής, 21 χρόνων, επισκέφτηκε τον κατηγορούμενο καθώς παρουσίαζε ερεθισμό εξωτερικά του κόλπου της. Αφού η παθούσα έβγαλε τα ρούχα της από τη μέση και κάτω, κάθισε στην ειδική γυναικολογική καρέκλα, ο γιατρός άγγιξε χωρίς γάντια το αιδοίο της και είπε: «Πω! Σαν γαρίφαλο είναι!». Στη συνέχεια έβαλε τα δάχτυλά του στον κόλπο της. Οταν εκείνη επιχείρησε να φύγει, την τράβηξε από τα οπίσθια προς το μέρος του.

16 Μαρτίου 2016
Του έλεγε να σταματήσει, αλλά αυτός επέμενε
Ασθενής, 24 ετών, επισκέφτηκε τον κατηγορούμενο για μια τυπική γυναικολογική εξέταση στο πλαίσιο του τεστ Παπ. Εβαλε τα δάχτυλά του στον κόλπο της και θώπευε την κλειτορίδα της. Η παθούσα εξέφρασε τη δυσφορία της γιατί δεν άντεχε άλλο. Ο γυναικολόγος, όμως, δεν σταματούσε.

15 Σεπτεμβρίου 2016
Την εξέταζε και χάιδευε τα γεννητικά του όργανα
Ασθενής τον επισκέφτηκε προκειμένου να διαπιστώσει αν πάσχει από καρκίνο ωοθηκών. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο γυναικολόγος έβαλε τα χέρια του στον κόλπο της γυναίκας χωρίς γάντια. Οταν εκείνη σηκώθηκε από τη γυναικολογική καρέκλα, διαπίστωσε πως το φερμουάρ του παντελονιού του κατηγορουμένου ήταν ανοιχτό, ενώ θώπευε τα γεννητικά του όργανα στη διάρκεια της εξέτασης. Η παθούσα εξέφρασε τη δυσφορία της στη διάρκεια της εξέτασης. Ο γιατρός απάντησε πως την εξέταζε με τον τρόπο αυτό για να «ανοίξει η μήτρα της», γεγονός που συνιστά ανύπαρκτη ιατρική πρακτική.

20 Φεβρουαρίου 2017
Υπέρηχο... με το ένα χέρι
Ασθενής τον επισκέφτηκε λόγω αιμορραγίας στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Πάνω στην εξέταση, ο κατηγορούμενος άρχισε να τη χαϊδεύει και να θωπεύει την κλειτορίδα της. Οταν σηκώθηκε από την καρέκλα, προτού πάει στο εξεταστήριο, ο γιατρός την αγκάλιασε τραβώντας την. Κατά την εξέταση με το μηχάνημα υπερήχου τής ζήτησε να γυρίσει με την πλάτη προς το μέρος του, ενώ με το άλλο χέρι ο κατηγορούμενος αυνανιζόταν.

31 Μαρτίου 2017
«Είσαι γλυκούλα»
Εγκυος επισκέφτηκε τον κατηγορούμενο στο γραφείο του. Αφού εκείνος έβαλε χωρίς γάντια τα χέρια του στον κόλπο της, όταν η γυναίκα ντύθηκε, ήρθε μπροστά της, την πήρε αγκαλιά, τη φίλησε και της είπε: «Είσαι γλυκούλα».

13 Σεπτεμβρίου 2017
Θώπευε το στήθος της
Τον επισκέφτηκε γυναίκα που επιθυμούσε να μείνει εκ νέου έγκυος. Θώπευε το στήθος της με το πρόσχημα ότι ήθελε να το εξετάσει καθώς την περίοδο εκείνη θήλαζε. Ταυτόχρονα, θώπευε τα γεννητικά της όργανα ενώ είχε βάλει το χέρι του πάνω από το ένα της πόδι.

28 Σεπτεμβρίου 2018
Εβαλε το πόδι του, πάνω στο πόδι της
Ασθενής τον επισκέφτηκε λόγω κύστης που παρουσίασε. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, πήρε το πόδι της γυναίκας και το έβαλε πάνω στο δικό του. Στη συνέχεια, αφού ολοκλήρωσε την εξέταση με τον υπέρηχο, έβαλε τζελ στα δάχτυλά του και στην πορεία άρχισε να θωπεύει τα γεννητικά της όργανα.

22 Μαρτίου 2019
«Κούκλα κι εσύ και η αδελφή σου»
Στο πλαίσιο προγραμματισμένης εξέτασης τεστ Παπ, φίλησε αισθησιακά στον λαιμό την ασθενή του λέγοντάς της: «Κι εσύ και η αδερφή σου κούκλες είστε από κάτω». Στη διάρκεια της εξέτασης έβαλε τα δάχτυλά του στον κόλπο της κι όταν εκείνη πήγε να αποτραβηχτεί, ο κατηγορούμενος της είπε «περίμενε, μη βιάζεσαι» και με βία συνέχισε τις ασελγείς πράξεις του.

3 Μαΐου 2019
Επίθεση σε έγκυο στον όγδοο μήνα
Εγκυος στον όγδοο μήνα υπέφερε, επίσης, από την ανάρμοστη συμπεριφορά του στη γυναικολογική καρέκλα. Η παθούσα είχε θορυβηθεί από πόνους που είχε και αντί να λάβει μια ιατρική συμβουλή, άκουσε την άκρως αντιεπαγγελματική απάντηση από τον κατηγορούμενο: «Βλέπεις, είναι τα α@@@ του μωρού, του τα έπρηξες». Εβαλε τα δάχτυλά του μέσα στον κόλπο της, εκείνη τότε εξέφρασε τη δυσφορία της και στη συνέχεια ο γυναικολόγος όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά προχώρησε σε αιδοιολειχία. Είχε μάλιστα πρόθεση να προχωρήσει σε ερωτική διείσδυση.

10 Οκτωβρίου 2019
«Εχεις έρθει ποτέ σε οργασμό;»
Μια 19χρονη τον επισκέφθηκε για τεστ Παπ. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης θώπευε τα γεννητικά της όργανα και τη ρωτούσε ποια στάση προτιμά κατά την ερωτική συνεύρεση. Τη ρωτούσε, δε, αν είχε έρθει ποτέ σε οργασμό.

23 Φεβρουαρίου 2020
Θώπευε χωρίς γάντια
Γυναίκα επισκέφτηκε τον κατηγορούμενο λόγω μόλυνσης από μύκητες. Στη διάρκεια της εξέτασης θώπευε χωρίς γάντια την κλειτορίδα της ενώ της ζήτησε να σφίξει τους μυς του κόλπου της.

Τέλη Απριλίου 2020
Προσπαθούσε να φέρει την ασθενή σε οργασμό
Η επίσκεψη στο ιατρείο του κατηγορουμένου είχε ως θέμα την ουρολοίμωξη. Ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να φέρει το θύμα σε οργασμό, έχοντας βάλει τζελ στα χέρια του και με γυμνά χέρια άγγιζε τα γεννητικά όργανα της ασθενούς. Στη συνέχεια τη φίλησε στον λαιμό.

13 Μαΐου 2020
Ηθελε να τη διεγείρει
Γυναίκα επισκέφτηκε τον κατηγορούμενο για να διαπιστώσει αν πάσχει από πολυκυστικές ωοθήκες. Ο γυναικολόγος προσπαθούσε, με τη γνωστή τακτική του, να τη διεγείρει ερωτικά χωρίς τη συναίνεσή της.

16 Μαΐου 2020
«Στους άνδρες αρέσουν οι έγκυοι»
Εγκυος στον όγδοο μήνα τον επισκέφτηκε και όταν πληροφορήθηκε από τον γιατρό ότι ο τοκετός θα πραγματοποιηθεί με καισαρική, ξέσπασε σε κλάματα. Τότε ο κατηγορούμενος άρχισε να τη φιλά στην περιοχή της κοιλιάς και στη συνέχεια πιο χαμηλά. Τη ρωτούσε με αντιεπαγγελματική συμπεριφορά αν συνευρίσκεται ερωτικά με τον σύντροφό της. Επεκτείνοντας την ανάρμοστη συμπεριφορά του, της είπε ακόμη ότι στους άνδρες αρέσει να επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις με εγκύους.

1 Ιουνίου 2020
«Γιατρέ, τι κάνετε εκεί; Εξέταση είναι αυτή;»
Ασθενής τον επισκέφτηκε λόγω κολπικών εκκρίσεων που παρουσίαζε. Ο κατηγορούμενος τη θώπευε στο στήθος και τα γεννητικά όργανα χωρίς η γυναίκα να συναινεί. «Γιατρέ, τι κάνετε εκεί; Εξέταση είναι αυτή; Τι προσπαθείτε, να με κάνετε να τελειώσω κιόλας στο τέλος;» ρώτησε με απόγνωση, αγανάκτηση και απορία η ασθενής, για να λάβει την απάντηση: «Ε, τελείωσε αν θες». Μάλιστα συνέχισε να της πιέζει το σώμα ενώ εκείνη βρισκόταν στη γυναικολογική καρέκλα.

3 Ιουνίου 2020
Φιλί στον λαιμό
Κατά την επίσκεψη ασθενούς για τη διενέργεια προληπτικού ελέγχου, καταγράφηκε περιστατικό παρενόχλησης με επίμονο άγγιγμα σε γεννητικά όργανα και γλουτούς. Στη συνέχεια ο γιατρός τη φίλησε στον λαιμό.

1 Ιουλίου 2020
«Βγάλ’ τα εδώ, στην ψύχρα, χωρίς ποτό»
Τον επισκέφτηκε ασθενής που υπέφερε από βαρθολινίτιδα. Οταν η γυναίκα ρώτησε πού να βγάλει τα ρούχα της για την εξέταση, ο κατηγορούμενος απάντησε «βγάλ’ τα εδώ, στην ψύχρα, χωρίς ποτό» και μετά της είπε ότι θα τα βάλει στην τσέπη του. Αφού η παθούσα ήταν γυμνή από τη μέση και κάτω, την αγκάλιασε και εκστόμισε τη φράση: «Πάρε θέση μάχης». Οταν η γυναίκα αναγκάστηκε να τον επισκεφτεί ξανά λόγω μόλυνσης από διάνοιξη κύστης και σε ένα από τα ραντεβού του ζήτησε συγγνώμη λόγω εμμήνου ρύσεως, ο κατηγορούμενος προχώρησε στην εκφορά νέας χυδαίας φράσης: «Γιατί δεν ήρθες νωρίτερα, φοβόσουν μη σε γ@@@;».

Τέλη Αυγούστου 2020
«Ξέρεις εσύ»
Γυναίκα τον επισκέφτηκε λόγω εξανθημάτων στην περιοχή του κόλπου και του πρωκτού. Αφού ο κατηγορούμενος συνέστησε στο θύμα κολπική κρέμα, προχώρησε στο εξής απρεπές σχόλιο: «Να το βάζεις όσο πιο βαθιά μπορείς, ξέρεις εσύ». Τη ρώτησε αν πόνεσε στην τελευταία της ερωτική επαφή κι όταν εκείνη απάντησε αρνητικά, ο κατηγορούμενος προχώρησε σε ακόμη ένα ανάρμοστο σχόλιο: «Ε, βέβαια, εκείνη την ώρα δεν πονάς, ο πόνος είναι γλυκός, νιώθεις μόνο». Στη συνέχεια άρχισε να τη θωπεύει, ενώ το θύμα φώναζε, ανήμπορο να αντιδράσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίσημη η παραίτηση Λύτρα από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τα «σημάδια» της αφασίας του Μπρους Γουίλις και η σταδιακή επιδείνωση μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του

Αφρικανική σκόνη με λασποβροχές «σκεπάζει» τη χώρα μέχρι και την Παρασκευή, δείτε χάρτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης