Ρόδος: Σε δίκη ο γυναικολόγος που κατηγορείται για 21 σεξουαλικά εγκλήματα

Ρόδος: Σε δίκη ο γυναικολόγος που κατηγορείται για 21 σεξουαλικά εγκλήματα

Κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

ginaikologosrodos
Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου του 65χρονου γυναικολόγου – μαιευτήρα που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες για σεξουαλικά εγκλήματα αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου κάνοντας δεκτή σχετική εισήγηση της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Κρίθηκε ειδικότερα ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις εις βάρος του κατηγορουμένου για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, ήτοι για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου για αντίσταση κατά συρροή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ εισηγείται να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 10.000 ευρώ και της απαγόρευσης ασκήσεως του επαγγέλματος του γυναικολόγου, που του έχουν επιβληθεί.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθετεί ουσιαστικώς τα καταγγελλόμενα εις βάρος του από τις φερόμενες ως θύματα, ασθενείς του και περιγράφει για εκάστη εξ αυτών τα αδικήματα που του αποδίδονται. Επισημαίνεται στο Βούλευμα ωστόσο ότι οι αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στον κατηγορούμενο με φερόμενο χρόνο τέλεσης πριν την 1η Ιουλίου 2019 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του Ν. 4619/2019) υπάγονται μόνο στο έγκλημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

H Eισαγγελέας είχε τονίσει στην εισήγηση της ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε τα αδικήματα «μη συγκρατώντας τις ορμές του, μη έχοντας ηθικές αναστολές, χωρίς σεβασμό στον Ιπποκράτειο Όρκο που έχει δώσει αλλά ούτε την ειδικότητα του γυναικολόγου, εξαιτίας της οποίας η σχέση εξεταζόμενης και ιατρού είναι ιδιαίτερη και χαρακτηρίζεται ως σχέση εμπιστοσύνης, αντιθέτως, εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του αυτή καθώς και τον χώρο εργασίας του για να εκτονώσει τις ορμές του μη σεβόμενος καν γυναίκες οι οποίες βρίσκονταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη».

Ανέφερε παραπέρα ότι οι εγκαλούσες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση μεταξύ τους, δεν έχουν κανένα υλικό όφελος από την καταγγελία των ανωτέρω πράξεων, οι δε πράξεις τις οποίες καταγγέλλουν ανατρέχουν σε βάθος επταετίας και φθάνουν μέχρι και λίγες εβδομάδες πριν την υποβολή της πρώτης έγκλησης, ενώ αρκετές από αυτές περιέγραψαν τα όσα τους είχαν συμβεί κατά τη γυναικολογική τους εξέταση από τον κατηγορούμενο αμέσως μετά το συμβάν σε οικείο τους πρόσωπο.

Σε ό,τι αφορά στον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι η υποβολή των εγκλήσεων από όλες τις εγκαλούσες πλην της πρώτης, ενορχηστρώθηκε από την τελευταία διότι ισχυρίζεται ότι υπήρξε πρώην ερωτική του σύντροφος ενώ ο ίδιος, αισθανόμενος πίεση από εκείνη, ζήτησε να διακόψουν κάθε σχέση μετά τον Φεβρουάριο του 2020, η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν κρίνεται πειστικός καθότι αφενός μεν δεν γνωρίζει καν το χρώμα των ματιών της, ενώ οι καταγγέλλουσες με τις εγκλήσεις τους και ακόλουθες καταθέσεις τους, περιέγραψαν με μεγάλη ακρίβεια τις πράξεις που διενεργούσε σε βάρος τους.

Κλείσιμο
Μνεία έκανε εξάλλου και σε κατάθεση υπαλλήλου της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου επισημαίνοντας ότι αν κάποια ασθενής έκλεινε ραντεβού με γυναικολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, προσερχόταν δε στη συνέχεια σε αυτό χωρίς πρώτα να περάσει από τη γραμματεία του νοσοκομείου για να παραλάβει τα σχετικά παραστατικά /έγγραφα, δεν μπορεί να ελεγχθεί, ενώ ο μόνος ο οποίος μπορούσε να το γνωρίζει ήταν ο ίδιος ο ιατρός, ο οποίος όφειλε να ζητήσει από την ασθενή να τηρήσει την ανωτέρω διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι η «δημοκρατική» πρώτη τον Σεπτέμβριο του 2020 έφερε στο φως της δημοσιότητας την πρώτη μήνυση που υποβλήθηκε εις βάρος του καταγγελλόμενου και αμέσως μετά ακολούθησε καταιγισμός καταγγελιών και μηνύσεων, ενώ το όλο θέμα προσέλαβε πανελλήνια διάσταση.

Ως συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Εύη Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιος Αλεξανδρής, και ως συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου οι δικηγόροι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελής.



Πηγή:www.dimokratiki.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα στήριξης: Πώς θα εισπραχθεί η επιδότηση έως 50 ευρώ στη βενζίνη - Ποιοι οι δικαιούχοι

Άγρια δολοφονία ομογενούς από την Τήλο - Τη σκότωσε 17 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού τους

Financial Times: Κερδίζει χρόνο με τις διαπραγματεύσεις ο Πούτιν, όσο στέλνει περισσότερο στρατό στην Ουκρανία;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης