Νέο κύμα πολικών θερμοκρασιών από το Σάββατο, χιόνια στα ορεινά της Αττικής

Νέο κύμα πολικών θερμοκρασιών από το Σάββατο, χιόνια στα ορεινά της Αττικής

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί το επόμενο 48ωρο, στη συνέχεια θα επιδεινωθεί με χιονοπτώσεις, κυρίως στις ορεινές περιοχές - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου - Αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες 

Screenshot_2022-01-26_at_11_00_50_PM
Νέο κύμα ψύχους αναμένεται να πλήξει από το Σάββατο τη χώρα, όμως δεν προβλέπονται τόσο εκτεταμένες και πυκνές χιονοπτώσεις, όπως συνέβη με την «Ελπίδα».

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στην επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ημέρες μέσα από  το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Αν και, όπως δήλωσε, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί το επόμενο 48ωρο, στη συνέχεια θα επιδεινωθεί με χιονοπτώσεις, κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Δελτίο καιρού με τον Σάκη Αρναούτογλου | 26/01/2022 | ΕΡΤ


Κλείσιμο
Μάλιστα, όπως εξηγεί, από αργά το βράδυ της Παρασκευής μέχρι και το πρωί του Σαββάτου χιόνια και βροχές θα κινηθούν προς τα νότια και τα ανατολικά, ενώ «κάποια νέα χιόνια θα υπάρξουν και στην Αττική, αλλά δεν θα θυμίζουν τις χιονοπτώσεις της περασμένης Δευτέρας».

Από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στα βορειοδυτικά της χώρας, αλλά οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή το πρωί θα εκδηλωθούν έντονες βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στο Αιγαίο. Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς θα σημειωθούν στα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και την ανατολική Εύβοια. Στα ορεινά της Κρήτης, της Εύβοιας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα πέσουν λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 07 με 09 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 09 με 12 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες που στα βορειοδυτικά θα είναι τοπικά ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -07 (μείον 07) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον 12) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο Ιόνιο τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες απο το μεσημέρι, που το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο θα αυξηθούν. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -10 (μείον 10) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στις Σποράδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια έως 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 03) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή ή χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στα νότια γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις από το βράδυ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονόνερου και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 01) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 03) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 

 Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία στα ανατολικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 09 με 11 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός το Σάββατο

 Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα που πιθανώς στα κεντρικά και τα νότια να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα στα βόρεια και αργότερα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις αρχικά 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά νότιοι 4 με 6, ενώ στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα ενισχυθούν. Σταδιακά θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.


Ειδήσεις σήμερα:

Παραμένει κλειστή από τα ξημερώματα η Συγγρού - Ελέγχουν τζαμαρίες και το δίκτυο φυσικού αερίου μετά την έκρηξη

Διαθέσιμη έως την Τρίτη η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης με rapid test για τους εμβολιασμένους

Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία έως και την Παρασκευή - Τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα σε Αττική και Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης