Λεωφόρος Συγγρού: Παραμένει κλειστή - Ελέγχουν τζαμαρίες και το δίκτυο φυσικού αερίου μετά την έκρηξη

Λεωφόρος Συγγρού: Παραμένει κλειστή - Ελέγχουν τζαμαρίες και το δίκτυο φυσικού αερίου μετά την έκρηξη

Μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο - Κλειστή η Συγγρού στην κάθοδο έως το ύψος της Φραντζή, η Αμαλίας και η Φιλελλήνων - Τα συντρίμμια της έκρηξης έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα 200 μέτρων, ενώ διεξάγονται έρευνες στο δίκτυο φυσικού αερίου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κίνδυνος διαρροής

syggrou-kleisti-aerio3
Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Συγγρού από τα ξημερώματα, όταν και σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε εξαώροφο κτήριο επί του αριθμού 3, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 78χρονος και να προκληθούν ζημιές σε κτήρια, ακόμα και σε απόσταση περί τα 200 μέτρα.

Μέχρι και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η λεωφόρος Συγγρού ήταν κλειστή στην κάθοδο έως τη Φραντζή για λόγους ασφαλείας. Από τη μία πρέπει να καθαριστούν τα συντρίμμια, που έχουν διασκορπιστεί παντού, και από την άλλη γίνονται έλεγχοι στο δίκτυο φυσικού αερίου και σε παρακείμενα κτήρια, καθώς η διαρροή αερίου φαίνεται ότι ήταν η αιτία της έκρηξης, που συγκλόνισε το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η Συγγρού θα παραδοθεί στην κυκλοφορία το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς θα πρέπει πρώτα να καθαρίσει ο δρόμος από τα συντρίμμια και να μην υπάρχει κίνδυνος για τις παρακείμενες επιχειρήσεις, τους διερχόμενους οδηγούς και τους πεζούς.

Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος Συγγρού


Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, καθώς υπάρχουν ολόκληρες τζαμαρίες, που κυριολεκτικά κρέμονται στο κενό. Φορτηγά του Δήμου Αθηναίων και ιδιωτών φορτώνουν και απομακρύνουν τα συντρίμμια από το σημείο.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, η Συγγρού παραμένει κλειστή απο το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων. 

Παράλληλα, η Πυροσβεστική πραγματοποιεί έρευνες, μαζί με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, για τα αίτια της έκρηξης. Για τον ίδιο σκοπό έχουν οριστεί και δύο ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες.

Τα νεότερα στοιχεία από τις έρευνες, σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, ανατρέπουν πάντως όσα γνωρίζαμε έως τώρα για την έκρηξη. Και αυτό, καθώς το κτήριο στον αριθμό 3 της Συγγρού δεν έχει παροχή φυσικού αερίου. Αντίθετα, φυσικό αέριο διαθέτει το κτήριο στον αριθμό 7. Καθώς φαίνεται, το ωστικό κύμα από την έκρηξη στη Συγγρού 3 προκάλεσε διαρροή στην παροχή φυσικού αερίου μεταξύ των αριθμών 5 και 7. Οι τεχνικοί της Εταιρείας εκτιμούν ότι η έκρηξη στον αριθμό 3 προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου, την οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούσε ο 78χρονος τραυματίας.

Δείτε εικόνες από το σημείο της έκρηξης και την κατάσταση στη λεωφόρο Συγγρού στις 5 το απόγευμα

syggrou__2_
syggrou__1_
syggrou__4_
syggrou__3_
syggrou__5_


Ειδήσεις σήμερα:

Κολλημένα στο χιόνι 300 αυτοκίνητα στην Αττική Οδό, φαντάροι φτυαρίζουν στο οδόστρωμα

Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στη λεωφόρο Συγγρού - Δύο τραυματίες

Κλειστά σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση σήμερα στις πληγείσες περιοχές - Τι ισχύει για τα Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης