Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χάος σε πολλούς δήμους της Αττικής -Δρόμοι παγοδρόμια, στα «κάγκελα» οι πολίτες

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χάος σε πολλούς δήμους της Αττικής -Δρόμοι παγοδρόμια, στα «κάγκελα» οι πολίτες

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε δήμους των βορείων και ανατολικών προαστίων - Κάτοικος του Αμαρουσίου ζήτησε εκχιονιστικό από τον δήμο και του είπαν ότι είναι αργία - Τι υποστηρίζουν υπεύθυνοι των δήμων - Κόντρα του δήμου Χαλανδρίου με την Περιφέρεια Αττικής

dimoi-egkatalipsi3
Για τρίτο 24ωρο «βυθισμένοι» στο χιόνι μένουν πολλοί δήμοι αλλά και γειτονιές της Αττικής κυρίως στα βόρεια αλλά και τα ανατολικά προάστια.

Ο παγετός ήδη έχει μετατρέψει πολλούς δρόμους σε παγοδρόμια ενώ σε πολλές περιπτώσεις τόσο τα ηλεκτροφόρα καλώδια που κρέμονται από τα δέντρα αποτελούν «απειλή» για όσους προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητά τους μέσα από το χιόνι αλλά και να καθαρίσουν τις εισόδους και τα γκαράζ των σπιτιών τους από το χιόνι.

Μάλιστα σε πολλούς δήμους οι υπηρεσίες τους δεν έχουν μεριμνήσει ούτε για το ρίξιμο αλατιού σε δρόμους αλλά και στα πεζοδρόμια. Η βασική αιτία έχει να κάνει τόσο με τον κακό σχεδιασμό και προετοιμασία για την κακοκαιρία από πολλούς δημούς, όσο και από το γεγονός ότι πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι λόγω αυτοκινήτων που οι οδηγοί τους τα έχουν εγκαταλείψει.
Κάπως έτσι, αύριο θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για χιλιάδες κατοίκους της Αττικής, καθώς θα κληθούν να πάνε κανονικά στις εργασίες τους, με τους δρόμους να είναι παγοδρόμια, τα αυτοκίνητά τους εγκλωβισμένα και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μην μπορούν να περάσουν από πολλούς δρόμους στις συνοικίες της Αθήνας. 
xolargos__1_
xolargos__2_
xolargos__3_
xolargos__4_
xolargos__5_
Κλείσιμο
Κάτοικος του Αμαρουσίου ζήτησε εκχιονιστικό από τον δήμο και του είπαν ότι είναι αργία

Κάτοικος στο Μαρούσι, μιλώντας στο Star, κατήγγειλε πως έμεινε με μωρό παιδί για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα και ενώ επικοινώνησε με τον δήμο Αμαρουσίου για να ανοίξουν τον δρόμο, έλαβε την απάντηση πως υπήρχε γενική αργία. «Μένουμε από την πλευρά της οδού Πεντέλης, στην Ευκαλύπτων, είναι κεντρικό σημείο, τέλος πάντων είμαστε πολύ κεντρικά, τρία λεπτά από την Κηφισίας. Είμαστε χωρίς ρεύμα, εδώ και 19 ώρες, με μωρό 15 μηνών που του φτιάχνουμε γάλα στο γκαζάκι αλλά θα τελειώσει κι αυτό.

Δεν υπάρχει άνθρωπος να μας βοηθήσει. Έχω γράψει στο Twitter, έχω κάνει αναρτήσεις στα social media, μίλησα με τον ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχουν καμία πρόβλεψη. Έκανα άπειρες προσπάθειες για να τους βρω, περίμενα 40 λεπτά μέχρι να πιάσω γραμμή. Μου είπαν "για την περιοχή σας κύριέ μου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη"» υποστήριξε ο καταγγέλλων.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cherkpaek8ch-st)

«Δεν μιλάμε για Μαρούσι κανένα στενό, είμαι 3 λεπτά από την Κηφισίας. Ο δρόμος μας δεν είναι καθαρός λόγω του χιονιού και το τραγελαφικό είναι ότι επικοινωνήσαμε με τον δήμο Αμαρουσίου πάνω στην απόγνωσή μας και τους είπαμε να περάσει ένα εκχιονιστικό να καθαρίσει τους δρόμους και μας είπαν "είναι αργία κύριέ μου σήμερα, δεν το έχετε καταλάβει;". Λέω αν είναι δυνατόν, πού ζούμε;», πρόσθεσε.
xionias
xionia_athina
kakokairia
kipseli-main
Τι υποστηρίζουν υπεύθυνοι των δήμων

Από την πλευρά τους υπεύθυνοι των δήμων υποστηρίζουν ότι ο αποχιονισμός ξεκινά όταν σταματήσει η χιονόπτωση. Με δεδομένο όμως ότι από το πρωί της Τρίτης έχει σταματήσει να χιονίζει, δημιουργούνται τεράστια ερωτήματα για την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, αφού εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι σχεδόν όλοι οι δρόμοι παραμένουν καλυμμένοι από ένα πυκνό στρώμα πάγου. Παγωμένα είναι και τα πεζοδρόμια που μάλλον σε παγοδρόμια παραπέμπουν, καθιστώντας απαγορευτική τη μετακίνηση των πεζών, ακόμη κι αν φορούν ειδικά αντιολισθητικά μποτάκια και φέρουν μπαστούνια ή τα ειδικά μπατόν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chffmqnslm7d-sf)

Είναι προς διερεύνηση αν οι μηχανισμοί και οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες αλλά και η Περιφέρεια Αττικής που θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί για τον αποχιονισμό δρόμων και πεζοδρομίων έχουν... κλατάρει, ή αν έχουν δώσει «off» ή ρεπό στους αρμόδιους υπαλλήλους με την επίκληση της αργίας, παρά το γεγονός ότι ρητώς προβλέπεται ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι εξαιρούνται και εργάζονται κανονικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chflj33ocduh-sf)

Κόντρα του δήμου Χαλανδρίου με την Περιφέρεια Αττικής

Στο μεταξύ οι δήμοι έχουν βάλει στο στόχαστρο την Περιφέρεια Αττικής για τον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων του Χαλανδρίου. «Το χειρότερο πράγμα αυτή την ώρα που δίνεται μια μάχη είναι η μετάθεση ευθυνών. Δεν μπορώ να μην πω την αλήθεια. Στη τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας με τους Δημάρχους αποφασίστηκε ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει τους δρόμους ευθύνης της και εμείς το οδικό δίκτυο των δήμων. Αυτό δεν έγινε», δήλωσε στο Open TV o δήμαρχος Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσος.

«Σήμερα το πρωί τα 7 μηχανήματα του Δήμου άνοιγαν τη Λεωφόρο Πεντέλης παρουσία μου. Ήταν υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής. Χθες επιχειρούσαμε στην Παπανικολή, στην Αν. Παπανδρέου που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Έχουμε διαθέσει όλες τις δυνάμεις μας για να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Χθες το βράδυ, μιλώντας με την αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα, την κ. Κεφαλογιαννη, μου είπε ότι τα μηχανήματα της Περιφέρειας θα βρίσκονται στο Χαλάνδρι. Δεν έγινε ποτέ αυτό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πώς να αφήσουμε αυτούς τους δρόμους κλειστούς; Η Περιφέρεια δεν έχει έρθει ούτε ένα μηχάνημα από την πρώτη μέρα. Είναι η ώρα να λυθούν τα προβλήματα και όχι να γίνει μετάθεση ευθυνών. Με υπέρβαση των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα. Μην λένε όμως ότι δεν μιλάμε καν στο τηλέφωνο. Αυτός ο όγκος του χιονιού δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις», συνέχισε.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια, διά του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Κόκκαλη, απαντά ότι έκανε τη δουλειά της, ωστόσο υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες.

«Από χθες στο Χαλάνδρι πήγαν μηχανήματα, αλλά είναι παρατημένα αυτοκίνητα, δεν μπορούν τα εκχιονιστικά να καθαρίσουν τον δρόμο. Γίνονται προσπάθειες να καθαριστούν οι δρόμοι. Υπάρχουν δυσκολίες. Τα εκχιονιστικά δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν υπήρξε συντονισμός, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε: «Υπάρχουν πολλές τεχνικές δυσκολίες. Η Περιφέρεια έκανε τη δουλειά τους. Στη Μεσογείων δεν έχουν πάρει τα αυτοκίνητά. Βέβαια, πού να τα πάνε οι οδηγοί; Αφού οι δρόμοι ου Δήμου είναι κλειστοί. Και για τους Δήμους είναι δύσκολη η διαδικασία».
kakokairia
kypseli05
marousi03
marousi02
marousi01
nea-smyrni
xalandri
agia-paraskevi

Ειδήσεις σήμερα:

Παραμένει κλειστή από τα ξημερώματα η Συγγρού - Ελέγχουν τζαμαρίες και το δίκτυο φυσικού αερίου μετά την έκρηξη

Διαθέσιμη έως την Τρίτη η έκδοση πιστοποιητικού νόσησης με rapid test για τους εμβολιασμένους

Με τηλεκπαίδευση τα σχολεία έως και την Παρασκευή - Τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα σε Αττική και Κρήτη



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης