Φωτιά στην Εύβοια: Νέα συγκλονιστικά βίντεο από τη διάσωση στην Αγία Άννα

Φωτιά στην Εύβοια: Νέα συγκλονιστικά βίντεο από τη διάσωση στην Αγία Άννα

Οι φλόγες είχαν ζώσει το χωριό και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην παραλία για να σωθούν

5355180

Στο χάος της πύρινης λαίλαπας έχει βυθιστεί και η Εύβοια, τη στιγμή που εκκενώνεται η Λίμνη, πάνω από χίλιοι άνθρωποι απομακρύνονται με ferry boat και ο πυκνός μαύρος καπνός είναι ενδεικτικός της δραματικής έκτασης της φωτιάς. Τις ώρες αυτές της αγωνίας, που οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνιο αγώνα για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου, νέα βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση-θρίλερ στην Αγία Άννα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Natura στη Γλωσσά Σκοπέλου, Χάρης Καραμεσίνης, ειδοποιήθηκε από τις Αρχές ώστε να συνδράμει με το φουσκωτό του και να μεταβεί στην Αγία Άννα για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ανθρώπων την ώρα που η φωτιά μαινόταν στην Εύβοια.

«Χάρη, φεύγεις! Υπάρχουν πάνω από 100 εγκλωβισμένοι!», τα λόγια του λιμενάρχη Σκοπέλου στον κ.Καραμεσίνη, ο οποίος και έδωσε στο protothema.gr τα βίντεο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Όπως διακρίνεται στις εικόνες, που κόβουν την ανάσα, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη, ο πυκνός καπνός φαίνεται να έχει επισκιάσει τα πάντα και μέσα στο αποπνικτικό αυτό σκηνικό, φουσκωτό με διασώστες προσπαθεί μέσα στη νύχτα να δώσει τον δικό του αγώνα ώστε να μην χαθούν ζωές.

Αγία Άννα διάσωση



Ακούγονται φωνές αγωνίας που δίνουν το σήμα για εγρήγορση και ταχεία δράση. Παράλληλα, ο άνεμος που ηχεί δυνατά και το σκοτάδι εντείνουν τη δυσκολία της επιχείρησης.

Η πύρινη λαίλαπα έφτασε πολύ κοντά στην παραλία της Αγίας Άννας, ενώ πλήθος κόσμου που είχε εγκλωβιστεί στο σημείο βρισκόταν έξω από νερό και με αγωνία κουνούσε χέρια και φώναζε για να εντοπιστεί και σωθεί.

«Δημήτρη φώναξε πάνω, αν ακούγονται», ακούστηκε να λέει ο Χάρης Καραμεσινης στον συγκυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος έτρεχε στην πλώρη, αναζητώντας για εγκλωβισμένους μέσα στο σκοτάδι.

Οι πρώτες προσπάθειες αποδείχθηκαν άκαρπες, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης του ταχυπλόου να δίνει εντολή να γυρίσουν όλο τον κόλπο.


Γύρω τους η «κόλαση του Δάντη». Το τρομακτικό θέαμα κόβει την ανάσα και σφίγγει το στομάχι.

Στη δεύτερη απόπειρα να προσεγγίσουν την ακτή, εντόπισαν δεκάδες κόσμου μέσα στη θάλασσα, τους οποίους ανέσυραν πάνω στο σκάφος. «Έβαλα δώδεκα άτομα πάνω» είπε, χαρακτηριστικά, ο Χάρης Καραμεσινης.

Σε ένα καΐκι ανέβηκαν πέντε άνθρωποι και στο πιο πέρα άλλοι επτά. Μέσα σε μια ώρα, όλοι οι εγκλωβισμένοι, που ήταν σώοι και ασφαλείς, επιβιβάστηκαν στα πλωτά μέσα και μεταφέρθηκαν στο Μαντούδι.

Όσον αφορά στην εικόνα από το πύρινο μέτωπο, η φωτιά πέρασε το απόγευμα της Παρασκευής μέσα από το χωριό Δάφνη.

Με μεγάλη δυσκολία απεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες, καθώς διακόπηκε η κυκλοφορία μεταξύ Λίμνης και Αγ.Άννας, ωστόσο το μέτωπο της φωτιάς κινείται και πάλι προς την Μουρτιά που έχει εκκενωθεί.

Προηγουμένως, οι φλόγες είχαν κυκλώσει και τις Κεχριές, οι οποίες εκκενώθηκαν μαζί με τα υπόλοιπα χωριά μέχρι το Μαντούδι. Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το Προκόπι.

Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και αυτή την ώρα καίγεται το χωριό Μουρτιάς.

Οι κάτοικοι βλέπουν τις περιουσίες τους να είναι παραδομένες στις φλόγες.



Ειδήσεις σήμερα:

Στα 2.925 τα νέα κρούσματα - 191 οι διασωληνωμένοι, 21 θάνατοι


Βρετανία: «Εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδόσουν την μετάλλαξη Δέλτα», λέει η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε πάρκινγκ της Εθνικής οδού διανυκτέρευσαν κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης