Φωτιά στην Εύβοια: Το λιμενικό λόγω καπνού δεν μπορούσε να προσεγγίσει τη στεριά στην Αγία Άννα - Κάτοικοι έφυγαν με καΐκια

Φωτιά στην Εύβοια: Το λιμενικό λόγω καπνού δεν μπορούσε να προσεγγίσει τη στεριά στην Αγία Άννα - Κάτοικοι έφυγαν με καΐκια

Κάτοικοι της Αγίας Άννας από την παραλία έκαναν σήματα με τους φακούς των κινητών για να τους δει το Λιμενικό 

5354503
Μάχη με το χρόνο έδωσαν το βράδυ της Πέμπτης τα πλωτά μέσα και τα σκάφη του λιμενικού προκειμένου να εκκενώσουν την παραλία της Αγίας Άννας. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου στο protothema.gr η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία όσοι είχαν απομείνει στην παραλία αρχικά έκαναν σήματα με τους φακούς των κινητών τους προς τα πλωτά μέσα και τα σκάφη του λιμενικού έτσι ώστε οι χειριστές τους να καταλάβουν την ακριβή τοποθεσία τους και να τους προσεγγίσουν πιο εύκολα.

Ωστόσο επειδή οι καπνοί ήταν πυκνοί και η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη οι πολίτες φώναζαν προς τα σκάφη. Όμως τα σκάφη του λιμενικού δεν μπορούσαν να βγουν τόσο έξω καθώς δεν μπορούσαν να καταλάβουν προς τα που θα κατευθυνθούν και δεν μπορούσαν να ακούσουν τις εκκλήσεις των κατοίκων. Έτσι επιστράτευσαν καΐκια τα οποία έβγαιναν στα ρηχά, έπαιρναν τους κατοίκους και τους παρέδιδαν στο λιμενικό. Όσοι απεγκλωβίστηκαν από την Αγία Άννα μεταφέρθηκαν στο Μαντούδι όπου και πέρασαν το βράδυ τους. Μάλιστα οι αρχές δεν είχαν προβλέψει ότι ο κόσμος θα ήταν τόσος πολύς.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχουν πολλά διαθέσιμα δωμάτια ξενοδοχείων. Έτσι πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθούν στο κλειστό γήπεδο της Χαλκίδας. Αυτή την ώρα η πλειοψηφία των πολιτών που διανυκτέρευσε στο Μαντούδι μεταφέρθηκαν στη Χαλκίδα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr όταν οι κάτοικοι έφτασαν εκεί τους δόθηκε από ένα τοστ, ένα μπουκάλι νερό και ένα ράντζο. Τέλος αρκετά άτομα έλαβαν σχετική άδεια από την Πολιτική Προστασία για να μεταβούν και πάλι στην Αγία Άννα για να παραλάβουν και άλλους πολίτες και να επιστρέψουν πίσω μέσω της Θήβας.
228924994_233938588595013_6800130082726811236_n
230182532_357293832558970_5844057934193223503_n

Ειδήσεις σήμερα:

Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου - Στη Χαλκίδα γιατροί και προσωπικό

Μεγεθυντικός φακός πάνω σε ξερόχορτα βρέθηκε στους πρόποδες του Υμηττού - Δείτε φωτογραφίες

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πόλο: H «χρυσή» Σερβία αντίπαλος της Ελλάδας στον τελικό της Κυριακής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης