Κρήτη: Αθώος για τα 43 κιλά εκρηκτικών ο αστυνομικός στη Μεσσαρά

Κρήτη: Αθώος για τα 43 κιλά εκρηκτικών ο αστυνομικός στη Μεσσαρά

Υπεύθυνος για τη μεταφορά των εκρηκτικών υλών ο 53χρονος κουνιάδος του - Τι δήλωσε στην κατάθεσή του

police-thumb-large
Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αθώωσε τον 43χρονο αστυνομικό που συνελήφθη την Πέμπτη με 42,5 κιλά εκρηκτικών στο αυτοκίνητο της γυναίκας του που οδηγούσε, καθώς ο κουνιάδος του ανέλαβε πλήρως την ευθύνη και καταδικάστηκε.

Ο αρχιφύλακας ο οποίος υπηρετεί στο Ρέθυμνο επανέλαβε στο δικαστήριο όσα είχε ισχυριστεί μετά την σύλληψή του από άνδρες του Τ.Α.Ε. Μεσσαράς στον δρόμο Μοιρών - Πόμπιας, ότι δηλαδή δεν ήξερε πώς βρέθηκαν στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. αυτοκινήτου ζελατοδυναμίτιδα και δυναμίτιδα συνολικού βάρους 42,5 κιλών. Όπως είπε, πήρε το αυτοκίνητο της γυναίκας του για να πάει στη Μεσσαρά και να επισκεφτεί ένα φίλο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο 53χρονος κουνιάδος του τον οποίο κάλεσε στο αστυνομικό τμήμα Φαιστού και πήγε αμέσως από το Ρέθυμνο όπου κατοικεί, είχε επιβεβαιώσει ότι είχε δανειστεί το αυτοκίνητο της αδελφής του και συζύγου του αστυνομικού για να μεταφέρει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες τα εκρηκτικά, τα οποία είχε βρει ξεχασμένα σε μια οικογενειακή αποθήκη και γνώριζε ότι παλιότερα τα χρησιμοποιούσε ο πατέρας τους που αναλάμβανε εργασίες εκβραχισμού.

Τα ίδια είπε και στο Αυτόφωρο, όπου παραπέμφθηκε και ο ίδιος μαζί με τον γαμπρό του. Ο 53χρονος ζήτησε συγγνώμη από τον αστυνομικό και την γυναίκα του για την περιπέτεια στην οποία υποβλήθηκαν άθελά του και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυο μηνών μήνες με τριετή αναστολή. Το δικαστήριο απάλλαξε από κάθε κατηγορία τον αρχιφύλακα, ωστόσο ο πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος του συνεχίζεται ώσπου να καθαρογραφεί η δικαστική απόφαση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Νέος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κίνα - Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τη δόνηση των 6 Ρίχτερ

Όταν η Μενδώνη συνάντησε τον Τσίπρα στην Ακρόπολη - Οι διάλογοί τους

Φωτιά σε Κορινθία - Μέγαρα: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Αλεποχώρι - Διάσπαρτες εστίες σε πολλά σημεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης