Ηλεκτρονικά πλέον θα παραλαμβάνονται οι δικαστικές αποφάσεις μέσω gov.gr

Ηλεκτρονικά πλέον θα παραλαμβάνονται οι δικαστικές αποφάσεις μέσω gov.gr

Αφορά δικαστικές αποφάσεις από το 2015 έως σήμερα

dikastikes-apofaseis-gov-45
Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου και Εφετείου Πειραιώς και το Ειρηνοδικείου και Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, θα μπορούν πλέον να λαμβάνονται ηλεκτρονικά μετά από ψηφιακή αίτηση, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) η οποία τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία. Η εν λόγω εφαρμογή θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα δικαστήρια της χώρας μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ψηφιακή αίτηση και παραλαβή επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (Ε.Π.Α.Δ.) και εντάσσεται στο μνημόνιο συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι γενικοί γραμματείς Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή διαθέτει διεπαφή για την είσοδο των δικηγόρων στο σύστημα, η οποία γίνεται είτε με κωδικούς taxisnet, είτε με τη χρήση της σχετικής υπηρεσίας της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων.

Αφορά δικαστικές αποφάσεις από το 2015 έως σήμερα και είναι προσβάσιμη μέσω του https://www.gov.gr/ipiresies/dikaiosune/dikasteria/elektronikes-dikastikes-apophaseis.

Η επίμαχη εφαρμογή, σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο συναρμοδίων υπουργείων, «θα συμβάλλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και γενικότερα στη μείωση του διοικητικού φόρτου, εξοικονομώντας παράλληλα χρόνο και πολύτιμους πόρους. Την αναγκαιότητά της ενισχύει στη δεδομένη χρονική συγκυρία, η υγειονομική κρίσης της νόσου covid- 19».

Ειδήσεις σήμερα:

Κούγιας - Καινούργιου: Η κόντρα, τα μηνύματα στο Twitter και η στήριξη του καναλιού

MasterChef: Aποχώρησε οικειοθελώς για λόγους προσωπικούς - Άναυδοι οι παίκτες

Survivor: Η επική τούμπα του Τριαντάφυλλου και στο... εδώλιο ο Κρις Σταμούλης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης