Κορωνοϊός - Πάτρα: 10χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου

Κορωνοϊός - Πάτρα: 10χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου

Υπενθυμίζεται πως και ο 9χρονος Μάριος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

nosokomeio-koronoios-354
Ένα ακόμα παιδί 10 ετών από την Πάτρα που είναι θετικό στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ο μικρός που είχε λιποθυμικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, υποβλήθηκε σε τεστ covid και βγήκε θετικό. Θετική είναι και η μητέρα του που επίσης νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η οικογένεια φαίνεται πως κόλλησε τον ιό από το δεύτερο παιδί τους που κόλλησε από τη δασκάλα του στο σχολείο.

Δίνει μάχη για να μην διασωληνωθεί ο 9χρονος

Την ίδια ώρα, μάχη για να αποφύγουν τη διασωλήνωση του 9χρονου Μάριου, που νοσεί από κορωνοϊό, δίνουν οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Η υγεία του 9χρονου Μάριου ο οποίος νοσηλεύεται για μία ακόμα ημέρα επιδεινώθηκε, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί προσπαθούν να αποφύγουν την διασωλήνωση καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει φλεγμονές στο παιδί.

Οι γιατροί δεν έχουν φύγει λεπτό από το πλευρό του Μάριου και μάλιστα γίνονται τουλάχιστον δύο τηλεδιασκέψεις την ημέρα με ειδικούς εντατικολόγους κι από άλλα νοσοκομεία της χώρας για να αποφασιστεί πώς θα κινηθεί η αγωγή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του 9χρονου, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», είχε διαγνωστεί θετική στο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού, με αποτέλεσμα, όπως λένε, να κολλήσει τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.

«Της συζύγου ήταν ο μεταλλαγμένος ιός, άρα κι εμείς από τη σύζυγο κολλήσαμε, άρα από αυτόν θα είναι», είχε δηλώσει στο Mega ο σύζυγός της. Σημειώνεται ότι παρόλο που τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας νόσησαν ελαφριά, ο 9χρονος παρουσίασε υψηλό πυρετό από την περασμένη Τετάρτη και πέντε μέρες μετά εισήχθη στο νοσοκομείο.

«Αυτό που έχει ο μικρός είναι η εικόνα της νόσου που υπάρχει στους μεγάλους. Εξελίσσεται αργά και σταθερά. Στους μεγάλους βλέπουμε γύρω στις οκτώ μέρες να εκδηλώνουν την βαριά συμπτωματολογία. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να μην διασωληνωθεί, παίρνει την αγωγή που προβλέπεται, χρειάζεται 60% οξυγόνο. Στις μονάδες είναι δύσκολο να προβλέψεις τα πράγματα. Η μητέρα το βρετανικό στέλεχος έχει. Έχουν περιγραφεί διεθνώς περιστατικά πολλά. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Η Covid κάνει μια υπεραντίδραση στον οργανισμό, αυτό συμβαίνει σε πολλούς ενήλικες», τόνισε ο Γαβριήλ Δημητρίου, Διευθυντής της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ρίου.



Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος στη Ρουμανία: Νεογέννητο πέθανε λίγες ώρες μετά την βάπτισή του σε ορθόδοξη εκκλησία

Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής του GOP ψήφισε να αποπεμφθεί η οπαδός του QAnon και του... «Molon Labe»

Κάτια Δανδουλάκη: Η επιστολή της μετά τις καταγγελίες ηθοποιών - «Τα θύματα είναι ήρωες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης