ΗΠΑ: Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής του GOP ψήφισε να αποπεμφθεί η οπαδός του QAnon και του... «Molon Labe»

ΗΠΑ: Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής του GOP ψήφισε να αποπεμφθεί η οπαδός του QAnon και του... «Molon Labe»

Η Μαλλιωτάκη ήταν μία από τους 11 Ρεπουμπλικανούς που «γύρισαν την πλάτη» στην Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν και τις... «ψεκασμένες» θεωρίες της

green-molon-lave-5
Το αρχαιοελληνικής προέλευσης μήνυμα «Molon Labe» που εμφανιζόταν στη μάσκα της Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν σε κάποια πρόσφατη εμφάνισή της δεν... συγκίνησε ιδιαίτερα τη ελληνοαμερικανίδα βουλευτή Νικόλ Μαλλιωτακη. Παρότι ανήκουν στην ίδια παράταξη, εκείνη των Ρεπουμπλικανών, η Μαλλιωτάκη ψήφισε εχτές υπέρ της αποπομπής της ακροδεξιάς πολιτικού και οπαδού της συνωμοσιολογικής θεωρίας QAnon από κοινοβουλευτικές επιτροπές, μετά από αμφιλεγόμενες δηλώσεις της που είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τη New York Post, η Μαλλιωτάκη ήταν μία από τους 11 Ρεπουμπλικανούς βουλευτές που ψήφισαν εχθές υπέρ της απομάκρυνσης της Γκριν από τις επιτροπές Εκπαιδευσης και Προϋπολογισμού της Βουλής, όπου είχε διοριστεί από το κόμμα της, το οποίο κατέχει τη μειοψηφία. Σχεδόν όλοι οι Δημοκρατικοί βουλευτές και 11 πολιτικοί από την αντίπαλη παράταξη υπερψήφισαν εχθές την αποπομπή της Γκριν. Δύο Δημοκρατικοί βουλευτές και ένας Ρεπουμπλικανός απείχαν από την ψηφοφορία.

Παρόλο που η πλειοψηφία των «συντρόφων» της στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών στήριξε την αμφιλεγόμενη βουλευτή, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι είχε διατυπώσει τις προβληματικές δηλώσεις της πριν από την εκλογή της, η Μαλλιωτάκη ακολούθησε διαφορετική πορεία, πιθανόν για λόγους αρχής. Όπως υπενθυμίζει η αμερικανική εφημερίδα, μία από τις πολλές αλλόκοτες θεωρίες που έχει κατά καιρούς υποστηρίξει η Γκριν έχει να κάνει με την 11η Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, σε μια ομιλία της το 2018, η ακροδεξιά πολιτικός είχε αμφισβητήσει ότι ένα αεροπλάνο συνετρίβη όντως στο Πεντάγωνο τη μοιραία εκείνη ημέρα.

Στην περιφέρεια που εκπροσωπεί η Μαλλιωτάκη, η οποία περιλαμβάνει το Στάτεν Άιλαντ και μέρος του νότιου Μπρούκλιν, ζουν πολλοί πυροσβέστες και διασώστες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης στο Ground Zero. Περισσότεροι από 270 κάτοικοι του Στάτεν Άιλαντ σκοτώθηκαν στις φρικτές τρομοκρατικές επιτέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγουδίστρια για Μέριλιν Μάνσον: Μου είχε πει ότι έχει «δωμάτιο βιασμού» στο σπίτι του

Παπαδάκης: «Τι γίνεται με τη Χρυσή Αυγή» τέσσερις μήνες μετά την καταδίκη της;

Υεμένη: Συνελήφθη ο επικεφαλής της αλ Κάιντα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης