Πάτρα: Αγωνία για τον 9χρονο στην εντατική - «Βαριά τα συμπτώματα όπως σε ενήλικες»

Πάτρα: Αγωνία για τον 9χρονο στην εντατική - «Βαριά τα συμπτώματα όπως σε ενήλικες»

«Προσπαθούμε να μην διασωληνωθεί, παίρνει την αγωγή που προβλέπεται, χρειάζεται 60% οξυγόνο», τόνισε ο διευθυντής της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ρίου

μεθ
Μάχη δίνεται στην Πάτρα ώστε να μην διασωληνωθεί ο 9χρονος που νοσεί από κορωνοϊό.

Για την πορεία της υγείας του μικρού Μάριου μίλησε στο MEGA ο Γαβριήλ Δημητρίου, Διευθυντής της Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Ρίου.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών προσπαθούν να ανακόψουν την επιδείνωση που παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του 9χρονου, σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου.

«Αυτό που έχει ο μικρός είναι η εικόνα της νόσου που υπάρχει στους μεγάλους. Εξελίσσεται αργά και σταθερά. Στους μεγάλους βλέπουμε γύρω στις οκτώ μέρες να εκδηλώνουν την βαριά συμπτωματολογία. Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να μην διασωληνωθεί, παίρνει την αγωγή που προβλέπεται, χρειάζεται 60% οξυγόνο. Στις μονάδες είναι δύσκολο να προβλέψεις τα πράγματα. Η μητέρα το βρετανικό στέλεχος έχει. Έχουν περιγραφεί διεθνώς περιστατικά πολλά. Στην Ελλάδα δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο. Η Covid κάνει μια υπεραντίδραση στον οργανισμό, αυτό συμβαίνει σε πολλούς ενήλικες», τόνισε ο διευθυντής της Παιδιατρικής.


Πατέρας 9χρονου: Μας είπαν ότι εάν και το δεύτερο 24ωρο είναι σταθερό, θα πάμε καλά 

«Μας είπαν ότι άμα είναι και το δεύτερο 24ωρο έτσι σταθερό, θα πάμε καλά. Ο πυρετός δεν έχει πέσει. Χτες είχε μέχρι 38», είχε δηλώσει ο πατέρας του παιδιού.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα που ο κορωνοϊός προκάλεσε βαριά πνευμονία σε ανήλικο.

Η μητέρα του 9χρονου, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, είχε διαγνωστεί θετική στο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού πριν από 10 ημέρες με αποτέλεσμα, όπως λένε, να κολλήσει τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως η μητέρα ανήκει στο 58% των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» που δεν έκανε το εμβόλιο. Παρόλο που τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας νόσησαν ελαφριά, ο 9χρονος παρουσίασε υψηλό πυρετό από την περασμένη Τετάρτη.

Ειδήσεις σήμερα 

Lockdown: «Αυστηρή τήρηση και όχι αυστηροποίηση» για τα υφιστάμενα μέτρα το μήνυμα Χρυσοχοΐδη- Χαρδαλιά 

Όλαφ Σολτς κατά φον ντερ Λάιεν: Η στρατηγική της για τους εμβολιασμούς είναι «σκ...ά»! 

Σοφία Μουτίδου: «Φταίω εγώ τώρα να πω τα ονόματα όλων των σιχαμάτων και να πάω φυλακή;» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης