Κέρκυρα: Διέπραξαν επτά διαδικτυακές απάτες

Κέρκυρα: Διέπραξαν επτά διαδικτυακές απάτες

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις ακόμη νέες υποθέσεις απάτης

apati1
Ανυποψίαστους πολίτες που ήθελαν να πουλήσουν ή να αγοράσουν μεταχειρισμένες οικιακές συσκευές, είχαν εξαπατήσει μέσω εικονικών αγγελιών δυο άνδρες από την Κέρκυρα οι οποίοι είχαν απλώσει τα διαδικτυακά τους δίχτυα στη… μισή Ελλάδα!

Οι δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς της Ασφαλείας, το πρωί της Παρασκευής, όταν διαπιστώθηκε ότι εξαπάτησαν τρία από τα θύματά τους στην Κέρκυρα, την Άρτα και την Ημαθία και τους απέσπασαν συνολικά 460 ευρώ, χωρίς να τους παραδώσουν τις ηλεκτρικές συσκευές που υποτίθεται ότι πωλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Από την έρευνα που ακολούθησε, εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις υποθέσεις απάτης με θύματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Κέρκυρα, από τους οποίους οι δράστες αγόρασαν προϊόντα που διέθεταν προς πώληση χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο που έφτανε συνολικά τουλάχιστον στα 1.300 ευρώ.

Στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν τέσσερις υπολογιστές, ένα τάμπλετ, μια τηλεόραση, δύο κινητά και ένα ρολόι που θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Οι δυο απατεώνες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, που τους άσκησε δίωξη για απάτη μέσω διαδικτύου.

Ειδήσεις σήμερα

2.835 νέα κρούσματα - 766 στη Θεσσαλονίκη και 612 στην Αττική

Ιστορική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Στο «φως» 100 άθικτες σαρκοφάγοι (Δείτε φωτογραφίες)

Τραγωδία στου Ρέντη: Σύζυγος αστυνομικού σκοτώθηκε όταν εκπυρσοκρότησε το υπηρεσιακό όπλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης