ΟΣΕ: Τον Σεπτέμβριο κλείνει η περίφημη σύμβαση 717 του ελληνικού σιδηροδρόμου που «μαύρισε» τα Τέμπη

ΟΣΕ: Τον Σεπτέμβριο κλείνει η περίφημη σύμβαση 717 του ελληνικού σιδηροδρόμου που «μαύρισε» τα Τέμπη

Παραδίδεται σήμερα η σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση σε μεγάλα τμήματα του δικτύου, κόλαφος το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, βαρύ κατηγορητήριο για 26 στελέχη

ose-trena
Το βαρύ κλίμα που σκιάζει 26 στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της κοινοπραξίας ALSTOM -ΤΟΜΗ μετά τις ανώνυμες καταγγελίες στην ευρωπαϊκή εισαγγελία και το σχετικό πόρισμα –κόλαφος για τα όσα διαδραματίζονταν τα τελευταία χρόνια στην κρίσιμη εργολαβία του σιδηροδρόμου, επιταχύνει τον βηματισμό της κυβέρνησης στις δεσμεύσεις για την μεγιστοποίηση των κανόνων ασφαλείας και τον εκσυγχρονισμό των τρένων.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα, προγραμματίζεται η διοικητική παράδοση από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ των συστημάτων σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου στο κομμάτι από Λάρισα μέχρι Πλατύ Ημαθίας που εντάσσεται στην περίφημη σύμβαση 717 η καθυστέρηση της οποίας, σε συνδυασμό με τα ανθρώπινα λάθη οδήγησαν στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου.

Για σήμερα είναι επίσης προγραμματισμένη η παράδοση του έργου της τηλεδιοίκησης στα τμήματα Δομοκός – Λάρισα (έχει ήδη παραδοθεί η σηματοδότηση) και Λάρισα – Πλατύ. Έχουν επίσης ολοκληρωθεί σε σημαντικό τμήμα του δικτύου, οι εργασίες για την πλήρη εγκατάσταση του συστήματος τηλεδιοίκησης (ETCS) και σήμερα ξεκινούν οι σχετικές δοκιμές του συστήματος με στόχο την έκδοση του κοινοτικού πιστοποιητικού συμβατότητας. Κατόπιν αυτών για την ολοκλήρωση της σύμβασης 717 απομένει πλέον μόνο η σηματοδότηση στο τμήμα Οινόη – Τιθορέα και η ολοκλήρωση του Κέντρου Τηλεδιοίκησης στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), έργα που προγραμματίζονται για τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Με πολλές μαχαιριές δολοφονήθηκε ο 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ στα επεισόδια από Κροάτες χούλιγκαν

Σοκαριστικά βίντεο από την «επιδρομή» των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια - 8 τραυματίες, 96 συλλήψεις

Η φάλαγγα των χούλιγκανς της Ντιναμό στην Εθνική οδό και στο τρένο για τη Νέα Φιλαδέλφεια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης