malelis_stamatis

Αλλάζουμε, βουλιάζουμε

Σταμάτης Μαλέλης

Πλειστηριασμοί, φόροι, μειώσεις συντάξεων και μισθών , ανεργία και μαύρη εργασία έχουν γονατίσει την κυβέρνηση. 

Καθημερινά τα νέα χειροτερεύουν . Ακούσατε μήπως να μειώνεται κάποιος φόρος. Ακούσατε να μειώνεται κάποιο τιμολόγιο της ΔΕΗ? Μήπως ακούσατε να αυξάνεται κάποιος μισθός η κάποια σύνταξη. Ακούσατε τον τελευταίο καιρό κάποιο καλό νέο? Φυσικά όχι. Οπότε οι προβλέψεις τις κυβέρνησης ότι ΘΑ βγούμε από τα μνημόνια αποτελούν κενό γράμμα για εκατοντάδες χιλιάδες  νοικοκυριά που προσπαθούν με πολλές δυσκολίες να επιβιώσουν.

Η κυβέρνηση βρίσκεται στριμωγμένη στη γωνία της παλαίστρας και απλώς επιχειρεί να κερδίσει χρόνο μέχρι να χτυπήσει το καμπανάκι. Και πότε θα γίνει αυτό? Τον Αύγουστο του 2018 όταν θα βγούμε από τα μνημόνια. Μεγάλο ψέμα βέβαια αφού θα συνεχίσουμε να να υλοποιούμε την πολιτική των μνημονίων που δεν είναι άλλη απο την λιτότητα. Εκτός εάν μας πεί η κυβέρνηση ότι από τον Αύγουστο του 2018 άντε του 19 θα δώσει αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και θα μειώσει τους φόρους. Μάλλον δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Αρα απλώς κερδίζει χρόνο πουλώντας ελπίδα που θα εξανεμισθεί σε μερικούς μήνες. 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά , πολλοί πιστεύουν ότι την κυβέρνηση θα την ρίξει στο καναβάτσο η αναξιοπιστία της. Δεν υπάρχει θέμα στο οποίο να είπαν αλήθεια. Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, περάσαμε στις συλλήψεις αυτών που προσπαθούν να διακόψουν τους πλειστηριασμούς. Ολα δείχνουν ότι αυτή η κυβέρνηση  θα πέσει από τις δικές της ανακολουθίες. Η αντιπολίτευση περιμένει  το ώριμο φρούτο και περιορίζεται στο να μην παίρνει ιδιαίτερες πρωτοβουλίες αφού μάλλον δεν της βγαίνουν. Και η κυβέρνηση χωρίς μπούσουλα μάλλον περιμένει κάτι μεταφυσικό στο οποίο πιστεύουν μόνο οι σύμμαχοι της. 
Είμαι βέβαιος ότι εάν ΤΩΡΑ δεν ληφθούν σημαντικές αποφάσεις σε δύο χρόνια- μπορεί και νωρίτερα- θα μιλάμε για μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ...αναγκάσθηκε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ για να κάνει κυβέρνηση .  Ετσι είπαν. Μαζί ψήφισαν μόνο μνημόνια. Τα όποια φιλελεύθερα μέτρα τα ψήφισε με άλλους. Η αντιμνημονιακή συγκολλητική ουσία δεν υπάρχει πιά. Ομως τα δύο κόμματα παραμένουν σφιχταγκαλιασμένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να αποφύγει το μνημόνιο . Το παραδέχομαι. Δεν διακινδύνευσε την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Θα μπορούσε όμως να αποφύγει τις στενές σχέσεις με τους ολιγάρχες  και τη διαπλοκή. Θα μπορούσε να αποφύγει τη σύγκρουση με τις ανεξάρτητες αρχές με τους δημοκρατικούς θεσμούς, με τη Δικαιοσύνη. Αισθάνεται κανείς σε αυτή τη χώρα ότι η κυβέρνηση χτύπησε τη διαπλοκή? Χτύπησε τους ολιγάρχες η έστω τους περιόρισε? Εχει κανείς κάποιο παράδειγμα. Οχι βέβαια. Συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κομμάτων ενοχικά βαφτίζοντας το κρέας ψάρι.

Κύριε Τσίπρα και κύριοι της ηγετικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος εκτός απο την παραμονή σας στην εξουσία υπάρχει και το μέλλον, υπάρχει και η ιστορία. Εάν η επομένη των εκλογών βρεί ,όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, πρώτη τη Νέα Δημοκρατία ,  η Αριστερά στην Ελλάδα θα δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα των τελευταίων δεκαετιών.. Ισως ποτέ δεν θα μπορέσει να σηκώσει κεφάλι. Και τότε οι όποιες κινήσεις κάνετε για την μετατροπή τού κόμματος σε σοσιαλδημοκρατικό θα ακούγεται σαν καλαμπούρι. Θα μου πεί  κάποιος ότι στα παλιά του τα παπούτσια , εάν θα υπάρχει σε δυο χρόνια Αριστερά και Δεξιά. Σωστά αλλά όλοι πού πίστεψαν σε μια άλλη αριστερά δίκαιη με  αλληλεγγύη  και με ειλικρίνεια  θα πρέπει να σωπάσουν. 

Η κυβέρνηση έχει ακόμη- το πολύ 20 μήνες- εάν εξαντλήσει τη θητεία της. Μπορεί ν αλλάξει; Πολλοί θα μου πούν όχι. Οι περισσότεροι που γνωρίζω θα πουν ότι η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν είναι να φύγουν. Ναι αλλά εάν φύγουν κάποιοι έρχονται που δεν βλέπω πως θα κάνουν κάτι διαφορετικό. Η θέση μου είναι σαφής. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ η αλλάζετε αμέσως πολιτική η διαφορετικά το πέρασμα σας και μαζί και το όραμα της Αριστεράς θα γραφούν με μαύρα γράμματα στη ιστορία. Και είναι κρίμα για γενιές που περίμεναν δεκαετίες να δούν μια άλλη πολιτική να περάσουν και πάλι στο περιθώριο της κοινωνίας. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα είναι απλό . Η αλλάζει η βουλιάζει. 

Βέβαια τα σχόλια ότι και να θέλει δεν μπορεί πια να αλλάξει τα έχω ακούσει. Απλώς είμαι πιό  αισιόδοξος.

ΣΧΟΛΙΑ (43)

ΜΗΤΣΟΣ

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που γράφουν, αναλύουν και σκέφτονται με τους όρους που χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος ; Τι εννοεί γράφοντας "η Αριστερά στην Ελλάδα θα δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα των τελευταίων δεκαετιών." Τι πιο φυσιολογικό ιστορικά, από το να εξαφανιστεί πολιτικά η Αριστερά και στην Ελλάδα, όπως έχει εξαφανιστεί πολιτικά απο όλο το Πολιτισμένο κόσμο. Απλά εδώ για να συμβεί αυτό θα μας πέσει βαρύς ο λογαριασμός.

ΜΑΡΙΝΑ.

Αγαπητέ κύριε Μαλέλη.Ή κυβέρνηση Εθνικής και Οικονομικής χρεοκοπίας για να μην ξεχνάμε ότι αυτή συνέβει επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με Πρωθυπουργό,τον Τσίπρα, Υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη και ακλόνητο (γιατί άραγε) ΥΠ.ΕΘ.Α τον Καμμένο, συνέβη τον Ιούλιο του 2015. Μετά από τρία χρόνια βρώμικης ςξουσίας ο Τσίπρας με τον ακροδεξιό,Καμμένο έχουν για τα καλά τσιμεντάρει τα μνημόνια που θα έσκιζαν και θα έκειγαν, με νόμο έχουν επιβάλλει τους πληστηριασμούς στην πρώτη λαική κατοικία που έλεγαν ότι θα προστάτευαν, με νόμο επίσης δεσμεύουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτων που χρωστούν στην Εφορία ακόμα και για 500 Ευρώ.Με νόμο η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στα φτωχά Ελληνικά σπίτια και διώκει ποινικά σε όσους της χρωστούν.Τα νησιά του Αιγαίου βουλιάζουν από τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες που στέλνει ο Ερντογάν στον ανίκανο να αντιδράσει, τον υπάλληλο του Σόρος τον Γιάννη Μουζάλα.Προσεχώς και μετά τις γιορτές κλείνουν με ήττα της Ελλάδας και όλα τα Εθνικά μας θέματα με πρώτο αυτό της ονομασίας των Σκοπίων.Σίγουρα το 2015 οι Έλληνες πολίτες που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ για προκοπή και ανάπτυξη δεν φανταζόντουσταν ποτέ ότι ψήφιζαν μια βρώμικη και στυγνή χούντα.Η βρώμικη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ο μεγαλύτερος και ο πιό σταθερός τροφοδότης της Χρυσής Αυγής.Καλές γιορτές κύριε Μαλέλη με υγεία και επιτέλους απαλλαγής από αυτούς τους άθλιους και γελοίους καραγκιόζηδες που μας κυβερνούν και μας καταστρέφουν.

Γιο

Αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε ! Αλλά η μόνη αλλαγή που μπορεί να μας σώσει είναι να βγούμε απο ΕΕ και να κηρύξουμε το χρέος παράνομο. αρα συριζα, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, Ποταμι, ΠΑΣΟΚ, Λεβέντης μόνο να μας καταστρέψουν μπορούν.

apli logiki

Σκεφτείτε: Όποιος είναι πραγματικός δεξιός θα πρέπει να θέλει μόνο ΣΥΡΙΖΑ για να περάσει όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν και που μόνο αυτοί οι αριστεροί έχουν το ταλέντο και την επιρροή να τα περάσουν στην κοινωνία χωρίς να ανοίξει ρουθούνι! Στο τέλος και θα τα περάσουν και θα αποτεφρωθούν και θα τελειώσουμε μια και καλή με τους αριστερούς απατεώνες του καφενείου. Μετά θα κάνουν "ενδοσκοπήσεις" για 100 χρόνια να καταλάβουν τι έπαθαν! Μέχρι τότε όμως... άστους να κάνουν τη δουλειά!! Μόνο υπομονή χρειάζεται... Το πράγμα δουλεύει από μόνο του για εμάς...!! Μεγάλη χαρά!! Όλα τα άλλα είναι περιττά.

Theodore

Αμήν και πότε να εξαφανιστεί εντελώς η αριστερά από την Ελλάδα γιατί διαχρονικά ζημιά έκανε.Και κάνει βέβαια. Οσον αφορά στις ιδεοληψίες σου κ Μαλέλη,τι να πω,μεγάλος άνθρωπος είσαι,έπρεπε να έχεις καταλάβει.Τώρα πια δεν γίνεται τίποτα.Οταν σε άκουγα το μεσημέρι να λες ότι είσαι και αριστερός και φιλελεύθερος και ένα σωρό άλλα,κατάλαβα.Μου θύμισες κάποιον γεωπόνο που επί χούντας έλεγε σε ομήγυρη ότι θέλει βασιλευόμενο...κομμουνισμό...

Κ. Μαλέλη, δεν ψιχαλίζει,...

Απλά οι σχολιαστές του άρθρου σας, σας "φτύνουν ομαδικά, συνειδητά και πατόκορφα"!!!

27 σχόλια

Κύριε Μαλέλη μην ανησυχείτε, οι σχολιαστές είναι ο ίδιος ένας ή το πολύ δύο, που αρέσκονται να... αποθεώνονται μόνοι τους.

Απόδειξη του ψεύδους σου...

Είναι ο σχεδόν μηδενικός αριθμός σχολιαστών οι οποίοι σπεύδουν να αναρτήσουν σχόλια υπερασπιστικά της θέσης Μαλέλη. Αλλά δεν μας εκπλήσσει καθόλου το γεγονός. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τα καθιζήματα της ελληνικής κοινωνίας!!!

27 σχόλια

Αγχώθηκες τρολάκι μου και άρχισες να βρίζεις; Έχεις να αγχωθείς πολύ ακόμα, εφιάλτης σου θα γίνω...

27 σχόλια

27 σχόλια από τα ίδια τρολ. Σε κάθε άρθρο... Κάθε μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει 0,60 ευρώ το τουί, εσάς ο Κούλης πόσα σας δίνει;

Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Το ζητούμενο είναι το περιεχόμενο των αναρτώμενων σχολίων. Είναι προφανές ότι οι Νεοδημοκράτες σχολιαστές έχουν επιτύχει συντριπτική νίκη επί των Συριζαίων σχολιαστών. Σε ότι αφορά την ανάρτηση συγκεκριμένων σχολίων είναι λογικό να αναρτώνται συχνά τα καλύτερα και πλέον αποδοτικά σχόλια. Σε ότι αφορά τις αμοιβές των σχολιαστών, εάν έχεις στοιχεία για τους Νεοδημοκράτες σχολιαστές, (τα οποία προφανώς δεν έχεις διότι δεν υπάρχουν...), σε προκαλούμε να τα παρουσιάσεις και όχι να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια...

27 σχόλια

Αγαπητό ανώνυμο τρολ... Στο φτωχό σου μυαλουδάκι οι νεοδημοκράτες σχολιαστές έχουν πετύχει συντριπτική νίκη επί των Συριζαίων σχολιαστών. Στο δικό μου μυαλό είσαι ο ίδιος που γράφει αυτά τα σχόλια και απαντάει στον εαυτό του ή είστε δύο το πολύ και κάνετε διάλογο μεταξύ σας. Άλλωστε, επειδή είμαι φανατικός αναγνώστης του σάιτ, διαπιστώνω ότι δεν κάνετε κάτι δύσκολο. Έτοιμα έχετε κάθε μέρα τα ίδια σχόλια, τα κάνετε copy-paste και τα ποστάρετε, αλλάζοντας μόνο εκείνο με τις ημέρες που απομένουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν θέλω να σου χαλάσω το παραμύθι... Κρατά εσύ τη συντριπτική νίκη των νεοδημοκρατών σχολιαστών στα σχόλια και σκεπάσου καλά, μετρώντας τις μέρες μέχρι τις εκλογές του 2019 και τα ποσοστά της Νουδούλας σου στις δημοσκοπήσεις. Αν όμως ξυπνήσεις απότομα την επόμενη των εκλογών, δεν θα φταίω εγώ... Να πεις στα αφεντικά σου ότι προσπάθησες, ότι κατήγαγες κάθε μέρα συντριπτική νίκη στα σχόλια, αλλά... Θα σε στηρίξω κι εγώ, μην ανησυχείς, θα επιβεβαιώσω τα λεγόμενά σου. Κρίμα θα είναι να μείνεις χωρίς δουλειά...

Αναφέρεσαι σε κάτι ανύπαρκτο...

Κύριε σχολιαστά, δηλώνει ότι: "Στο δικό μου μυαλό είσαι ο ίδιος που γράφει αυτά τα σχόλια και απαντάει στον εαυτό του ή είστε δύο το πολύ και κάνετε διάλογο μεταξύ σας". Προφανώς αδυνατείς να αντιληφθείς ότι αναφερόμενος στο δικό σου "μυαλό" αναφέρεσαι σε κάτι ανύπαρκτο...

27 σχόλια

Εντάξει, αφού αυτό είχες μόνο να πεις, καλοπληρωμένο τρολάκι, πάω πάσο...

27 σχόλια

Επίσης, αγαπημένο μου τρολ, μην μου ζητάς αποδείξεις, γιατί μπορεί και να τις έχω... Άλλωστε, πόσο πιο πολύ μπορείς να καρφωθείς, όταν γράφεις ότι είναι λογικό να αναρτώνται συχνά τα καλύτερα και πιο αποδοτικά σχόλια; Πιο αποδοτικά για ποιον; Για την τσέπη σου; Α, ρε τρολάκι, όλα σας τα μάθανε, αλλά ξεχάσανε να σας πούνε πώς να μην την πατάτε, όταν συναντάτε αντίλογο με επιχειρήματα... Άντε τώρα να τον πιεις... ζεστόν-ζεστόν!

σδ

μπαγλαμα συριζαιε εγω γραφω μονο για να σου δηλωσω οτι ειμαστε πολλοι περισσοτεροι...ειστε η καταστροφη της χωρας οι αΧριστεροι,δεν χρειαζομαι λεφτα για να στο πω...απλα ειχατε συνηθισει να μην υπαρχει αντιλογος...ΤΕΡΜΑ αυτα,τωρα δεν σας φοβομαστε κ θα σας νικησουμε (πολιτικα παντα)

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ .-

ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ , ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ .....για το καλο τους ....!!!!!!

μας περνας για σανοφαγους

ασε ρε γελοιε , περιμενεις την σοσιαλδημοκρατια να σε σωσει . πασοκ παλιο με συριζα δλδ .

Έχεις απόλυτα δίκιο!!

Τα πράγματα έχουν ακριβώς όπως τα περιγράφεις.

Παρήλθον ανεπιστρεπτί αι ημέραι εκείναι...

Το δεκαεξάμηνο χρονικό διάστημα Μάϊος 2014 - Σεπτέμβριος 2015, ο σύριζα εξαπάτησε τον ελληνικό λαό για τέσσερις, (4), φορές, κερδίζοντας διαδοχικά τις ευρωεκλογές τον Μάϊο 2014, τις εθνικές εκλογές τον Ιανουάριο 2015, το δημοψήφισμα τον Ιούλιο 2015 και τις εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο 2015. Πλέον "Παρήλθον αι ημέραι εκείναι..." διότι ο σύριζα συγκυβερνά με τους ανεξάρτητους έλληνες για τριάντα τέσσερις, (34), μήνες περίπου, είναι το δεύτερο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις από τον Ιανουάριο 2016, (δηλαδή για εικοσιτρείς, (23), συνεχείς μήνες, με τεράστια διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία η οποία προηγείται), έχουμε όλοι αντιληφθεί το ποιος είναι και βαδίζει ταχύτατα προς συντριπτική ήττα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία