Covid tv 20
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Covid tv 20

Μα φυσικά οι επιδόσεις, του τηλεοπτικού ψυχαγωγικού προγράμματος είναι χαμηλές. Μα φυσικά οι τηλε-εγκέφαλοι πορεύονται όπως παλιά. 

Μα φυσικά τα κανάλια έχουν επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου ανταγωνισμό με εφαλτήριο την τρομοκρατία και την τρομολαγνεία. Μα φυσικά αυτός ο ανταγωνισμός αποσκοπεί κυρίως στην απόσπαση μεγαλύτερου μεριδίου τηλεθέασης.

Μα φυσικά αυτός ο ανεξέλεγκτος, κυνικός, ανταγωνισμός, προκειμένου να είναι αποδοτικός θα σμπαραλιάσει, καταστρέψει και εξοντώσει κάθε ίχνος λογικής και αντίστασης των θεατών. Μα φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των θυμάτων προέρχεται κυρίως από τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Μα φυσικά αυτές οι ευπαθείς ομάδες είναι οι πλέον ευάλωτες. Είναι εκείνες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, χαμηλό εισόδημα, χαμηλές ψυχαγωγικές απαιτήσεις. Μα φυσικά πρόκειται για θεατές που δεν έχουν άλλες εναλλακτικές πηγές ψυχαγωγίας και ενημέρωσης πέραν των γνωστών καναλιών. Είναι εκείνοι που αμάσητα καταναλώνουν ό,τι προσφέρουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Είναι οι θεατές που τροφοδοτούν εκπομπές όπως «Master Chef», «My Style Rocks» και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.

Είναι οι τηλεθεατές που μέσα στο αδιέξοδό τους, στον καθημερινό, προ κορωνοϊού, εγκλεισμό τους, λόγω άδειων πορτοφολιών είναι αναγκασμένοι να ικανοποιούν την ανάγκη τους για ψυχαγωγία και πληροφόρηση κολλημένοι επί ώρες στην οθόνη του μικρού κουτιού. Πράγμα που παραπέμπει στο γνωστό παλιό διαφημιστικό σποτάκι με την εξής παραλλαγή: «Ω τι κουτοί, κουτοί».

Μα φυσικά, λοιπόν, η έλευση και αχαλίνωτη επέλαση του Covid-19 ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εκτόξευση του κύρους και της τηλεθέασης των καναλιών σε δυσθεώρητα ύψη. Πρωτοφανή, ακόμα πιο ψηλά από την αντίστοιχη περίοδο της οικονομικής χρεοκοπίας.

Ο Covid-19 αποδείχτηκε ασυναγώνιστος πρωταθλητής συγκρινόμενος με την απίστευτη, ανελέητη και αδιέξοδη αερολογία του Μπαρουφάκη. Ασυναγώνιστος συγκρινόμενος με τις δηλώσεις του σκληρού και «ανθέλληνα» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τα capital controls, με τον κίνδυνο σφραγίσματος των τραπεζών. Και φυσικά με όλη την περίοδο των ταχαριστερών του Αλέξη Τσίπρα.

Κλείσιμο
Η καθημερινή, διαρκώς επαναλαμβανόμενη ειδησεογραφία, καθώς και ο σχολιασμός για τον κορωνοϊό είναι απελπιστικά μονότονος, ρηχός και φυσικά τρομολαγνικός. Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι επιστήμονες από τον ίδιο επιστημονικό κλάδο, περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι επί 24ώρου βάσεως. Η κατάσταση είναι τόσο αφόρητη, τόσο μονότονη, τόσο επαναλαμβανόμενη και τόσο ρηχή που δεν υπάρχει πιθανότητα να μην τα έχει όλα καταναλώσει και αφομοιώσει ακόμα και ο ύστατος πολίτης αυτού του έρμου τόπου. Ούτε μισή πιθανότητα στο δισεκατομμύριο.

Ακόμα και οι κότες, τα αμνοερίφια, οι αγελάδες, οι γάτες, τα σκυλιά, όλα τα τετράποδα έχουν αφομοιώσει την εξής συνταγή: μένουμε σπίτι, δεν πλησιάζουμε τον άλλο παρά μόνο εξ αποστάσεως δύο μέτρων και πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας. Πόσος χρόνος απαιτείται για να αφομοιώσει ακόμα και ο τελευταίος ανεγκέφαλος αυτή τη συνταγή; Μία, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, δέκα φορές; Εγώ λέω εκατό. Αν τις μετρήσετε, από όλα τα κανάλια, όλων των ατελείωτων και επαναλαμβανόμενων ενημερωτικών εκπομπών, πρέπει ο αριθμός να έχει εκτοξευθεί στο ένα εκατομμύριο και βάλε!

Αυτή η πρωτοφανής θεομηνία τρομοκρατίας και τρομολαγνείας μπορεί να μη συμβεί ούτε σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο ολοκληρωτικού αφανισμού. Μια θεομηνία που θυμίζει ψυχροπολεμικές συνθήκες δεκαετίας του ’50 στις μεσοδυτικές, αμόρφωτες, ακαλλιέργητες, υποβαθμισμένες και υποτιμημένες Πολιτείες της Αμερικής. Οπου άπαντες έχτιζαν λαγούμια, εξασφάλιζαν τρόφιμα για πολλά χρόνια και με τρόμο αντιμετώπιζαν ακόμα και όσες μύγες και κουνούπια προέρχονταν από το «σιδερένιο παραπέτασμα».

Οσο για τις ψυχαγωγικές εκπομπές, στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Γιατί οι άνθρωποι να μεταδώσουν κάποιες καλές κομεντί, κωμωδίες, αστυνομικές περιπέτειες; Και γιατί να μπουν στον κόπο να πληρώσουν τηλεοπτικές σειρές από την HBO; Αφού, σου λέει, θα δουν ό,τι εμείς προσφέρουμε. Οσο πιο χαμηλά τόσο καλύτερα για μας. Ως εκ τούτου, εκτός από Covid-19 αποκτήσαμε και μαζί του πορευόμαστε με Covid-TV 20. Να τον χαιρόμαστε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ