Το φυτικό υποκατάστατο κρέατος που διασφαλίζει γερά οστά και επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης

Το φυτικό υποκατάστατο κρέατος που διασφαλίζει γερά οστά και επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης

Μύθος ή αλήθεια οι ισχυρισμοί ότι ο περιορισμός του κόκκινου κρέατος εμποδίζει την πρόσληψη των απαραίτητων πρωτεϊνών και απειλεί την οστική πυκνότητα; Νέα έρευνα επιχειρεί να αποκρυσταλλώσει το θολό τοπίο γύρω από αυτό το ζήτημα

ospria
Πλήθος μελετών έχει αναδείξει τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία η υπερβολική πρόσληψη κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος, με ολοένα και περισσότερους ειδικούς να συστήνουν περιορισμό της κατανάλωσής του. Κι ενώ αρκετοί προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψή του, οι ισχυρισμοί που θέλουν τη μειωμένη κατανάλωση αυτής της κατηγορίας τροφίμων να έχει επιπτώσεις στην εξασφάλιση της απαραίτητης ποσότητας πρωτεϊνών, αλλά και στην υγεία των οστών ανακόπτει τις προσπάθειες για μια πιο υγιεινή διατροφή.

Μια νέα μελέτη έρχεται να δώσει νέα ώθηση στο διατροφικό πρότυπο που υποστηρίζει τη μειωμένη κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος και την αυξημένη κατανάλωση οσπρίων και φυτικών τροφίμων γενικότερα, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η αντικατάσταση ζωικών προϊόντων με πρωτεϊνούχες φυτικές τροφές δεν επηρεάζει αρνητικά την υγεία. Τα νέα επιστημονικά συμπεράσματα δημοσιεύονται στο British Journal Of Nutrition.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης