Στο Στρασβούργο κατέφυγε ο Μαξ Μόσλεϊ για το ροζ σκάνδαλο

Στο Στρασβούργο κατέφυγε ο Μαξ Μόσλεϊ για το ροζ σκάνδαλο

Ο Μαξ Μόσλεϊ, το όνομα του οποίου κηλιδώθηκε με την αποκάλυψη σεξουαλικού σκανδάλου το 2008, ζήτησε την Τρίτη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταδικάσει τη Βρετανία

 Στο Στρασβούργο κατέφυγε ο Μαξ Μόσλεϊ για το ροζ σκάνδαλο
Ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) Μαξ Μόσλεϊ, το όνομα του οποίου κηλιδώθηκε με την αποκάλυψη σεξουαλικού σκανδάλου το 2008, ζήτησε την Τρίτη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να καταδικάσει τη Βρετανία, κρίνοντας ότι η ιδιωτική του ζωή παραβιάστηκε από τις δικαστικές αρχές της χώρας αυτής.

Κατά την ακροαματική διαδικασία που άρχισε λίγο μετά τις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδος) ο Βρετανός διεκδίκησε ενώπιον του ευρωπαϊκού δικαστηρίου το δικαίωμα στο σεβασμό της ιδιωτικής του ζωής και το δικαίωμα σε μια αποτελεσματική προσφυγή.

Κλείσιμο
Η ακροαματική διαδικασία στην οποία παρίσταται ο Μόσλεϊ θα είναι πολύωρη, ενώ η  απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί ύστερα από αρκετούς μήνες.

Το Μάρτιο του 2008 η βρετανική εβδομαδιαία εφημερίδα News of the World είχε δημοσιεύσει άρθρα με φωτογραφίες του Μόσλεϊ που μετείχε σύμφωνα με την ταμπλόιντ, σε ένα "όργιο με ναζιστικά σύμβολα". Η εφημερίδα είχε επίσης προβάλει στο διαδίκτυο ένα βίντεο που έδειχνε σαδομαζοχιστικές σεξουαλικές μεθόδους, όπου ορισμένοι συμμετέχοντες φορούσαν στολές κρατουμένων.

Ο Μόσλεϊ, επίσης, είχε καταθέσει μήνυση ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης για "κοινολόγηση εμπιστευτικών πληροφοριών και προσβολή της ιδιωτικής ζωής".

Το ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου τον είχε δικαιώσει τον Ιούλιο του 2008 κρίνοντας ότι το θέαμα δεν είχε κανένα ναζιστικό στοιχείο και μάλιστα είχε καταδικάσει τον όμιλο Τύπου News Group Newspapers που εκδίδει τη News of the World, στο οποίο  αποφάσισε να καταβάλλει ως αποζημίωση στον Μόσλεϊ 60.000 στερλίνες (το αντίστοιχο ποσό των 76.000 ευρώ εκείνη την εποχή).

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος της FIA προσφεύγει ενώπιον του δικαστηρίου και παρά την αποζημίωση που έλαβε, κατά της δικαστικής απόφασης που δεν υποχρεώνει τη συγκεκριμένη εφημερίδα να του γνωστοποιεί εκ των προτέρων την πρόθεσή της να δημοσιεύει πληροφορίες που τον αφορούν για την υπόθεση αυτή. Μπορεί συνεπώς να ζητήσει δικαστικά μια ρητή διαταγή για την παρεμπόδιση της δημοσίευσης των πληροφοριών αυτών.

Ο Μόσλεϊ, 70 ετών, αποχώρησε από την προεδρία της FIA τον Οκτώβριο του 2009 και τη θέση κατέλαβε ο Γάλλος Ζαν Τοντ. Αυτή η υπόθεση ηθών αμαύρωσε την τελευταία χρονιά της θητείας του, αν και ήταν επικεφαλής της FIA από το 1993.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης