Κορωνοϊός - Γαλλία: Μικρή κάμψη στον αριθμό των νεκρών - Άλλοι 231 θάνατοι

Κορωνοϊός - Γαλλία: Μικρή κάμψη στον αριθμό των νεκρών - Άλλοι 231 θάνατοι

Στους 1.331 ανέρχονται οι νεκροί από κορωνοϊό - Η καραντίνα θα διαρκέσει όσο χρειαστεί διαμηνύει η γαλλική κυβέρνηση 

Koronoios-Gallia
Ανησυχητικά μακραίνει ο κατάλογος των θανάτων από κορωνοϊό και στη Γαλλία. Στους 1.331 ανέρχονται οι νεκροί, αφού μέσα σε 24 ώρες άλλοι 231 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Η αύξηση αυτή, της τάξης του 21%, συνιστά πάντως μια ελαφριά κάμψη στον αριθμό των θανάτων σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Στον απολογισμό περιλαμβάνονται μόνο οι ασθενείς που πεθαίνουν στα νοσοκομεία, αλλά οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να συγκεντρώσουν και στοιχεία από θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που σημαίνει ότι οι αριθμοί πιθανότατα θα αυξηθούν.

Ο διευθυντής των υπηρεσιών υγείας Ζερόμο Σαλμόν πρόσθεσε ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν στα 25.233, δηλαδή κατά 13% μέσα σε μία ημέρα. Από τους ασθενείς, οι 2.827 είναι σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

«Ο κατ' οίκον περιορισμός θα διαρκέσει για όσο διάστημα χρειαστεί. Θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες με ποιον τρόπο σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε τις συστάσεις του επιστημονικού συμβουλίου», το οποίο προτείνει την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μέχρι τις 28 Απριλίου, δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σιμπέτ Ντιαγιέ, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου.


Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Κρήτη: Προβληματισμός για το πώς πέθανε ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής

Κορωνοϊός: Δεν θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι - «Ψαλίδι» στις προσδοκίες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης