Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε και... σαλιγκάρι

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε και... σαλιγκάρι

Το Craspedotropis gretathunberga ανήκει σε μια ομάδα σαλιγκαριών που είναι ευαίσθητα στην ξηρασία, τις ακραίες θερμοκρασίες και την καταστροφή των δασών

greta_nre
Το όνομα της Γκρέτα Τούνμπεργκ της έφηβης ακτιβίστριας για το περιβάλλον από τη Σουηδία έδωσαν ειδικοί σε μικροσκοπικό σαλιγκάρι που ανακαλύφθηκε στο Μπρουνέι.

Το νέο είδος σαλιγκαριού - η επιστημονική του ονομασία είναι Craspedotropis gretathunberga - έχει μήκος 2 χιλιοστά και πλάτος 1 χιλιοστό.

Εξηγώντας την επιλογή του ονόματος οι ερευνητές που εντόπισαν το σαλιγκάρι είπαν ότι ήθελαν να τονίσουν το γεγονός ότι η γενιά της Τούνμπεργκ θα είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση προβλημάτων που δεν δημιούργησε η ίδια.

Η νεαρή Σουηδή από την πλευρά της δήλωσε «ενθουσιασμένη» με την ονοματοδοσία.



Κλείσιμο
«Το Craspedotropis gretathunberga ανήκει σε μια ομάδα σαλιγκαριών που είναι ευαίσθητα στην ξηρασία, τις ακραίες θερμοκρασίες και την καταστροφή των δασών» εξήγησε ειδικός στα σαλιγκάρια.

Το σαλιγκάρι αυτό είναι το δεύτερο ζώο που ονοματίζεται από την Γκρέτα Τούνμπεργκ καθώς το 2019 ειδικοί είχαν δώσει το όνομά της και σε ένα σκαθάρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης