Ένα νέο είδος σκαθαριού «βαφτίστηκε»... Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ένα νέο είδος σκαθαριού «βαφτίστηκε»... Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο Nelloptodes gretae έχει μήκος μικρότερο του ενός χιλιοστού και δεν έχει μάτια ή πτερύγια - Ο «νονός» του, ένας συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, τόνισε πως επέλεξε το συγκεκριμένο όνομα «λόγω της δράσης και των περιβαλλοντικών ανησυχιών» της νεαρής ακτιβίστριας

greta
Το όνομα της νεαρής περιβαλλοντικής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ αποφάσισαν να δώσουν ειδικοί επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας σε ένα νέο είδος σκαθαριού!

Ο Nelloptodes gretae, ο οποίος έχει μήκος μικρότερο του ενός χιλιοστού και δεν έχει μάτια ή πτερύγια, ανήκει στην οικογένεια σκαθαριών Ptiliidae, η οποία περιλαμβάνει μερικά από τα μικρότερα έντομα στον κόσμο.

Το σκαθάρι στο οποίο αναφρόμαστε, ωστόσο, συλλέχθηκε αρχικά από δείγματα εδαφών και απορριμμάτων από το Ναϊρόμπι της Κένυας, από τον λάτρη των εντόμων Dr William Block στη δεκαετία του '60 και η συγκεκριμένη συλλογή έγινε δωρεά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, το 1978.




Το μικροσκοπικό πλάσμα εντοπίστηκε πρόσφατα από τον Dr Michael Darby, ενώ τελεί υπό μελέτη από ειδική υπηρεσία του Μουσείου, η οποία «φιλοξενεί» πάνω από 22 εκατομμύρια δείγματα μικροοργανισμών.

Ο Dr Darby, επιστημονικός συνεργάτης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο οποίος είναι ο «νονός» του σκαθαριού, τόνισε πως επέλεξε το όνομα της Γκρέτα Τούνμπεργκ, λόγω της δράσης και των περιβαλλοντικών της ανησυχιών, ιδιαίτερα για τη δεινή κατάσταση της άγριας πανίδας.

«Επέλεξα αυτό το όνομα καθώς είμαι εξαιρετικά εντυπωσιασμένος από το έργο αυτής της νέας αγωνίστριας και ήθελα να αναγνωρίσω την εξαιρετική συμβολή της στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα περιβαλλοντικά θέματα» ανέφερε.

Ο Dr Max Barclay, ανώτερος επιμελητής του τμήματος κολεόπτερων στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, πρόσθεσε: «Το πραγματικό όνομα αυτού του σκαθαριού είναι... ιδιαίτερα περίπλοκο. Γι 'αυτό είναι σωστό να δώσουμε σε μια από τις νέες ανακαλύψεις μας, το όνομα κάποιας που εργάστηκε τόσο σκληρά για να υπερασπιστεί τον φυσικό κόσμο και να προστατεύσει τα ευπαθή είδη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης