WikiLeaks: Ζητά εξηγήσεις από το Twitter για μπλοκάρισμα λογαριασμού της πριν την ακρόαση Ασάνζ

WikiLeaks: Ζητά εξηγήσεις από το Twitter για μπλοκάρισμα λογαριασμού της πριν την ακρόαση Ασάνζ

Ο αρχισυντάκτης των Wikileaks ζητά εξηγήσεις - Καταγγέλλει το δικαστικό σύστημα στο θέμα αντιμετώπισης του Ασάνζ ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης στις ΗΠΑ - Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινά η ακροαματική διαδικασία για τον ιδρυτή των Wikileaks 

assange_1
Μέτωπο σύγκρουσης έχει ανοίξει ανάμεσα στον αρχισυντάκτη των WikiLeaks Κριστίν Χράφσον και στο Twitter.

Ο δημοσιογράφος ζητά εξηγήσεις από το κοινωνικό δίκτυο αφότου μπλοκαρίστηκε μυστηριωδώς ο λογαριασμός του, λίγο πριν από την ακροαματική διαδικασία του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης στις ΗΠΑ. 

Ανέδειξε με ανάρτησή του στο Twitter το θέμα του «μπλοκαρίσματος».

Στα τελευταία tweet του στις αρχές Φεβρουαρίου, ο Χράφσον εξέφραζε τις ανησυχίες του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται από τη Δικαιοσύνη ο Ασάνζ.

Κλείσιμο
Ο Mr Wikileaks, υπενθυμίζεται, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για κατασκοπία, ενώ προσπαθεί να εμποδίσει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έπειτα από αιτήματα της νομικής ομάδας του Ασάνζ και των δικηγόρων που αντιπροσωπεύουν τις ΗΠΑ, η δικαστής Βανέσα Μπαράιτσερ του δικαστηρίου του Ουέστμινστερ συμφώνησε πως η ακρόαση της υπόθεσης για την έκδοσή του θα αρχίσει στις 24 Φεβρουαρίου για μία εβδομάδα και οι υπόλοιπες τρεις εβδομάδες της ακροαματικής διαδικασίας θα ξεκινήσουν από τις 18 Μαΐου.

Πριν από μερικούς μήνες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε για την υπόθεση: «Η Βρετανία θα εκδόσει στις ΗΠΑ τον ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ ώστε να δικαστεί με την κατηγορία της κατασκοπείας».

Για τα αδικήματα που του προσάπτονται στις ΗΠΑ ο Ασάνζ θα μπορούσε να καταδικαστεί συνολικά σε 175 χρόνια κάθειρξης. Οι περισσότερες από τις κατηγορίες σχετίζονται με την κατοχή και την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών από τον ιστότοπο WikiLeaks, όπου το 2010 δημοσιεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα.

Ο Ασάνζ είχε καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης