Τι συμβαίνει με τον Τζούλιαν Ασάνζ; Ερωτήματα μετά την εμφάνισή του ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου

Τι συμβαίνει με τον Τζούλιαν Ασάνζ; Ερωτήματα μετά την εμφάνισή του ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου

Ο ιδρυτής των WikiLeaks, που  προσπαθεί να αποφύγει την έκδοση του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εμφανίστηκε αποπροσανατολισμένος στο δικαστήριο και πολλά διεθνή ΜΜΕ διερωτώνται τι συμβαίνει

asanz
Προβληματισμό για την πνευματική του υγεία προκάλεσε η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ μετά τη σύλληψή του από τη βρετανική αστυνομία την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Ασάνζ, ο οποίος έμεινε επί μήνες στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο πριν δοθεί το «πράσινο φως» για τη σύλληψή του από τη βρετανική αστυνομία, παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να μπορεί να δώσει απαντήσεις σε απλά ερωτήματα του Δικαστή.

Ο 48χρονος Ασάνζ, ο οποίος προσπαθεί να αποφύγει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ ανέφερε το όνομα, το επώνυμό του και την ημερομηνία γέννησής του, όταν ρωτήθηκε από τον Δικαστή για το εάν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει, εκείνος απάντησε ήταν ότι δεν είναι βέβαιος, ενώ υποστήριξε ότι οι συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή όπου παραμένει έγκλειστος δεν του επιτρέπουν να έχει πνευματική διαύγεια, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ εμφανίστηκε χωρίς τη μακριά γενειάδα του την οποία διατηρούσε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πρεσβεία του Ισημερινού, μέχρι τη μέρα που συνελήφθη από τις βρετανικές αρχές και οδηγήθηκε στη φυλακή για διάστημα 50 εβδομάδων.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ αποτελεί μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καθώς οι υποστηρικτές του τον χαρακτηρίζουν ως «ήρωα» που υπερασπίζεται την ελευθερία έκφρασης, ενώ οι επικριτές του τον χαρακτηρίζουν «όργανο της ρωσικής προπαγάνδας» και άνθρωπο που δεν έχει τις στοιχειώδεις γνώσεις να αξιολογήσει μια πληροφορία προτού τη δημοσιεύσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης