Η «σύγγνωμη» του πάπα Φραγκίσκου για την επίπληξη πιστής - «Κάποιες φορές χάνουμε την υπομονή μας»

Η «σύγγνωμη» του πάπα Φραγκίσκου για την επίπληξη πιστής - «Κάποιες φορές χάνουμε την υπομονή μας»

«Έδωσα το κακό παράδειγμα», ανέφερε ο πάπας

pappas
«Κάποιες φορές χάνουμε την υπομονή μας. Ζητώ συγγνώμη για το κακό παράδειγμα που έδωσα χθες», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος σήμερα το μεσημέρι, στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο ποντίφικας, με τον τρόπο αυτό, αναφέρθηκε στην γυναίκα η οποία, χθες βράδυ, κοντά στην φάτνη της πλατείας του Αγίου Πέτρου, τον τράβηξε με δύναμη από το χέρι για να τον χαιρετήσει. Ο Φραγκίσκος πόνεσε, και για να την επιπλήξει, με την σειρά του, την χτύπησε επανειλημμένα στο χέρι.

Ένα αυθόρμητο συμβάν «εκτός προγράμματος», το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου, με εικόνες που μετέδωσε το ίδιο το Βατικανό. «Η αγάπη, πρέπει πάντα να μας βοηθά να είμαστε υπομονετικοί», υπογράμμισε σήμερα ο Αργεντινός πάπας.



Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, παράλληλα, ο Φρακίσκος αναφέρθηκε με έμφαση στον ρόλο τον γυναικών στην κοινωνία μας και στην ανάγκη να τους φέρεται κάποιος πάντα με σεβασμό: Κάθε πράξη βίας κατά των γυναικών είναι ασέβεια προς τον Θεό, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα», είπε ο λατινοαμερικανός πάπας και ζήτησε «να δοθεί, στις γυναίκες περισσότερη εξουσία στα πλαίσια των διαφόρων ειρηνευτικών διαδικασιών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης