Φινλανδία: Όπλο με λεπίδα χρησιμοποίησε ο δράστης της επίθεσης στο Κουόπιο

Φινλανδία: Όπλο με λεπίδα χρησιμοποίησε ο δράστης της επίθεσης στο Κουόπιο

«Στις ενέργειες που σημειώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Χέρμαν το άτομο χρησιμοποίησε ένα όπλο με λεπίδα. Έφερε επίσης τουφέκι», ανέφερε η φινλανδική αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter

finland_police
Ο ύποπτος για την επίθεση στην πόλη Κουόπιο, στη Φινλανδία, χρησιμοποίησε ένα όπλο με λεπίδα και επίσης έφερε πυροβόλο όπλο, δήλωσε η αστυνομία.

«Στις ενέργειες [που σημειώθηκαν] στο [εμπορικό κέντρο] Χέρμαν το άτομο χρησιμοποίησε ένα όπλο με λεπίδα. Έφερε επίσης τουφέκι», ανέφερε η φινλανδική αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός και εννέα τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας πραγματοποίησε επίθεση σε ένα σχολείο επαγγελματικής κατάρτισης.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο επιτιθέμενος, ένας νεαρός άνδρας, εισέβαλε στη διάρκεια του πρωινού σε μία από τις τάξεις του ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης Σάβο, μιας δομής που δέχεται παιδιά λυκείου και ενήλικες, οπλισμένος με ένα σπαθί. Ο δράστης συνελήφθη τραυματισμένος.

«Χτύπησε ένα κορίτσι στον λαιμό με ένα σπαθί και τη μαχαίρωσε στην κοιλιά», διηγήθηκε ένας μάρτυρας στον τοπικό Τύπο. Ο επιτιθέμενος εκτόξευσε επίσης «ένα είδος εμπρηστικής βόμβας», προσέθεσε.

Μια άλλη μάρτυρας, η Ρούσα Κοκόνεν, που εργάζεται σε ένα συνεργείο κοντά στο σημείο, δήλωσε στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV πως μια εκπαιδευτικός βγήκε τρέχοντας από το κτίριο με τα χέρια γεμάτα αίματα.

Κλείσιμο
«Ενώ βοηθούσα την καθηγήτρια ακούστηκαν και άλλες εκκλήσεις για βοήθεια. Οι μαθητές έφευγαν και έμπαιναν στο συνεργείο», προσέθεσε η Ρούσα Κοκόνεν.

Η ίδια είπε επίσης στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT ότι οι μαθητές περιέγραψαν το όπλο ως «ένα μακρύ σπαθί», το οποίο ο δράστης «άρχισε να κραδαίνει στην τάξη».

Οι περιστάσεις υπό τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση παραμένουν ασαφείς όπως και τα κίνητρα του υπόπτου που συνελήφθη.

«Πρόκειται για έναν άνδρα, έναν Φινλανδό πολίτη», έγραψε απλώς σε ένα τουίτ η αστυνομία.

Με ένα τουίτ ο Φινλανδός πρωθυπουργός Άντι Ρίνε καταδίκασε την επίθεση την οποία χαρακτήρισε «σοκαριστική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης