Βρετανία: Ο Ασάνζ δήλωσε ότι δεν θέλει να εκδοθεί στις ΗΠΑ

21052809

Ο Τζουλιάν Ασάνζ εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης από βρετανική φυλακή – «Δεν επιθυμώ να παραδοθώ για την έκδοσή μου λόγω της δημοσιογραφικής δουλειάς που έκανα, η οποία κέρδισε βραβεία και προστάτευσε πολλούς ανθρώπους»

Συνεχίζονται οι δικαστικές περιπέτειες για τον Τζούλιαν Ασάνζ, όπου μία ημέρα μετά την επιβολή ποινής 50 εβδομάδων για παραβίαση των όρων αποφυλάκισης που του είχαν τεθεί, αντιμετωπίζει και το αίτημα των ΗΠΑ για έκδοσή του, λόγω της διαρροής απόρρητων πληροφοριών μέσω του Wikileaks.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ εμφανίστηκε μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή που κρατείται στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ και ρωτήθηκε για το εάν συμφωνεί να εκδοθεί στις ΗΠΑ. « Δεν επιθυμώ να παραδοθώ για την έκδοσή μου λόγω της δημοσιογραφικής δουλειάς που έκανα, η οποία κέρδισε πολλά βραβεία και προστάτευσε πολλούς ανθρώπους», ανέφερε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει την έκδοση του Ασάνζ, ο οποίος απομακρύνθηκε με τη βία από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο στις 11 Απριλίου, και έχουν απαγγείλει σε βάρος του κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την παρέμβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή κινδυνεύοντας να καταδικαστεί σε φυλάκιση που μπορεί να φθάσει έως τα πέντε έτη.

Η υπόθεση διακόπηκε μέχρι τις 30 Μαΐου. Ωστόσο, η πλήρης διαδικασία έκδοσης, θα διαρκέσει μερικούς μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης