Brexit: Απογοήτευση και από Σκανδιναβούς πολιτικούς

Brexit: Απογοήτευση και από Σκανδιναβούς πολιτικούς

Ανησυχία εκφράζουν Σκανδιναβοί πολιτικοί για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων

brexit_wen
«Πολύ ατυχή» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν την έκβαση της ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου απορρίφθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία η συμφωνία που είχε κλείσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

«Ένα βήμα πιο κοντά στο χαοτικό σενάριο του Μπρέξιτ χωρίς συμφωνία. Και ο χρόνος εξαντλείται», τόνισε ο Ράσμουσεν μέσω Twitter.

«Επαφίεται τώρα στη βρετανική κυβέρνηση να προτείνει τον δρόμο που θα πάρουμε. Στο μεταξύ, θα εντείνουμε τις προετοιμασίες μας για (το Μπρέξιτ) χωρίς συμφωνία», πρόσθεσε.

Η Αν Λίντε, η σουηδή υπουργός αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και το Εμπόριο, εξέφρασε, επίσης μέσω Twitter, «λύπη διότι το βρετανικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε τη συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου - ΕΕ για την αποχώρηση», που κατ' αυτήν «παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει ένα συντεταγμένο Brexit».

Για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν «ιστορικό»: «Πρόκειται μακράν για τη χειρότερη ήττα για μια κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στη σύγχρονη ιστορία. Απλούστατα δεν υπάρχει τρόπος που να μπορεί η συμφωνία για την αποχώρηση να διασωθεί. Αν η κυβέρνηση της Μέι επιβιώσει αύριο, μια εντελώς νέα προσέγγιση είναι ο μόνος πιθανός τρόπος να αποφύγουμε ακόμη χειρότερο χάος».

Κλείσιμο
«Αν ουδείς θέλει στ' αλήθεια ένα Μπρέξιτ χωρίς συμφωνία, τότε απλούστατα το Μπρέξιτ πρέπει να καθυστερήσει. Η πίεση για ένα νέο δημοψήφισμα κατά πάσα πιθανότητα θα ενταθεί. Κι αυτό θα πάρει χρόνο. Αλλά η ΕΕ πρέπει να δώσει τον χρόνο» που απαιτείται, συμπλήρωσε μέσω Twitter.

 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης