Brexit: Τι σημαίνει η συντριβή της Μέι - Πού βαδίζει η Βρετανία

brexit1

Θα φύγει τελικά η Βρετανία από την ΕΕ; Πόσο πιθανό είναι να παραιτηθεί η Μέι; Δείτε τα πρωτοσέλιδα των βρετανικών εφημερίδων αλλά και τις εκτιμήσεις για την επόμενη μέρα - Σήμερα συζητείται η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Η Τερέζα Μέι γνώρισε χθες μία συντριπτική ήττα και η αλήθεια ήταν ότι όλοι περίμεναν ότι η συμφωνία περί Brexit δεν θα περνούσε, λίγοι όμως ανέμεναν το μέγεθος της πανωλεθρίας που θα πάθαινε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε με ψήφους 432 κατά και 202 υπέρ τη Συμφωνία της βρετανικής κυβέρνησης με την Ευρωπαική Ένωση για το Brexit.

Monumental defeat for Brexit sparks chaos


Στο κυβερνητικό στρατόπεδο όμως ήλπιζαν για ένα πιο διαχειρίσιμο αποτέλεσμα με μία μικρότερη των 100 ψήφων διαφορά.

Δείτε τα εξώφυλλα του βρετανικού Τύπου για τη συντριβή της Μέι:
Οταν πάντως ανακοινώθηκε στη Βουλή το αποτέλεσμα, απέξω ξέσπασαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί. Τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν πολλά και αλληλοσυγκρουόμενα, καθώς άλλοι φώναζαν να σταματήσει το Brexit και η Βρετανία να παραμείνει στην ΕΕ, άλλοι καλούσαν σε νέο δημοψήφισμα και άλλοι ζητούσαν την αποχώρηση δίχως καμία συμφωνία και όρους (άτακτο Brexit).
Live from outside UK Houses of Parliament as vote on May's Brexit deal takes place


Σήμερα θα συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που υπέβαλε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η αξιωματική αντιπολίτευση, δια του αρχηγού της Τζέρεμι Κόρμπιν. Ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πρόταση μομφής δεν θα περάσει καθώς η συμπολίτευση θα στηρίξει Μέι αποτρέποντας οποιαδήποτε απόπειρα των Εργατικών να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές.

Κάποιοι σπεύδουν να μιλήσουν για παραίτηση της Τερέζα Μέι, ωστόσο και αυτό είναι ένα σενάριο που δεν μοιάζει πιθανό.

Αντίθετα οι πιθανές εναλλακτικές είναι:

1) Να έλθει η κυβέρνηση με νέο σχέδιο αποχώρησης στη Βουλή σε μια εβδομάδα

2) Να μεταβεί η Τερέζα Μέι αμέσως στις Βρυξέλλες για να εκθέσει στην διαπραγματευτική ομάδα τα σημεία διαφωνίας των βουλευτών

3) Να προτείνει εναλλακτική λύση όσον αφορά το backstop, την εγγύηση των ανοιχτών συνόρων στην Ιρλανδία, το αγκάθι που οδήγησε στην απόρριψη της Συμφωνίας. Παράλληλα θα κρατήσει όλα τα υπόλοιπα σημεία της που αφορούν το καθεστώς των 3,5 εκατομ. ευρωπαίων πολιτών, που ζουν και εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 1 εκατομ. Βρετανών που ζουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ελεύθερο εμπόριο, τη συνεργασία σε επίπεδο ασφάλειας και επιστημονικής έρευνας, την 18μηνη μεταβατική περίοδο, δηλαδή το σύνολο των ήδη συμφωνηθέντων. Από πλευράς βουλευτών, θα είναι αδύνατον να απορρίψουν μια βελτιωμένη συμφωνία για το backstop και να επωμισθούν το βάρος μιας άναρχης εξόδου που δεν την επιθυμεί κανείς.

Ταυτόχρονα, βουλευτές καταρτίζουν πρόταση για να καθυστερήσει η διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, τόνισαν υπουργοί της κυβέρνησης σε επικεφαλής μεγάλων εταιρειών κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, αποκάλυψε πηγή που συμμετείχε στη συνδιάλεξη.

Στη συζήτηση κορυφαίων κυβερνητικών υπουργών και επιχειρηματιών συζητήθηκε το ενδεχόμενο η ημερομηνία του Brexit -- θεωρητικά η 29η Μαρτίου 2019 -- να αναβληθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ είπαν ότι «καταρτίζεται μια πρόταση για την καθυστέρηση (της εφαρμογής) του Άρθρου 50», σύμφωνα με τον επικεφαλής μιας μεγάλης βρετανικής εταιρείας, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση και μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Πρόσθεσε ότι οι επιχειρηματίες έθεσαν επίσης το ζήτημα της πιθανότητας το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. «Κάνουν φιλότιμη προσπάθεια για να πείσουν πως ξέρουν τι θα γίνει, αλλά κανείς δεν γνωρίζει», σχολίασε η πηγή αυτή. «Θα χρειαστεί να περιμένουμε για να δούμε τι θα φέρει η προσπάθεια δημιουργίας συναίνεσης στο κοινοβούλιο».

ΣΧΟΛΙΑ (67)

Ελενα S. Εδιμβούργο

Ο Aμερικανός συγγραφέας Mark Twain έχει πει ότι αν η ψηφοφορία μπορούσε να κάνει την οποιαδήποτε διαφορά τότε δεν θα μας άφηναν να ψηφίζουμε. Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές γίνονται και τραγικά λάθη από αλαζονεία και κακή εκτίμηση των δεδομένων όπως έκανε η κυβέρνηση Cameron με την απόφαση να επιτρέψει στις μάζες να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Ο σύζυγός μου είναι δικηγόρος σε μεγάλη νομική εταιρεία και έχει το προνόμιο να πηγαίνει σε αυτές τις αποκλειστικά ανδρικές λέσχες όπου συχνάζει η ανώτερη αστική τάξη και η αριστοκρατία της Βρετανίας. Σε συζητηση για το θέμα του δημοψηφίσματος, το επιχείρημα όλων ήταν ότι δεν θα πρέπει επιτρέπουμε στους peasants ( κατώτερη λαική τάξη) να αποφασίζουν για τόσο σοβαρά θέματα που θα κρίνουν το μέλλον πολλών γενεών, τη στιγμή που δεν έχουν σαν σύνολο ούτε τις εξειδικευμένες γνώσεις ούτε τη νοημοσύνη να κατανοήσουν πολύπλοκα οικονομικά δεδομένα με γεωπολιτικές προεκτάσεις , όπως ακριβώς έγινε με το δικό σας δημοψήφισμα του 15. Του είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ένας καθηγητής Ιατρικής οτι στα Ιατρικά συμβούλια για δύσκολες αποφάσεις ασθενών, δεν καλούμε τις καθαρίστριες ούτε τις νοσοκόμες να πουν τη γνώμη τους αλλά μόνο τους κορυφαίους ειδικούς. Οσον αφορά τώρα τους Ελληνες έχει πληγεί η καλή εικόνα που είχαν, ειδικά μετά το όχι του 15, όπου εκλήφθηκε σαν συνολική απόρριψη της Ευρωπαικής Ενωσης και άρνηση πληρωμής των δανεικών. Ενας άλλος λόγος είναι ότι έχει αλλάξει εν μέρει και η ποιότητα των Ελλήνων μεταναστών τα τελευταία χρόνια, γιατί ενώ πριν τη κρίση έρχονταν ο αφρός της Ελληνικής κοινωνίας μετά τη κρίση άρχισε να έρχεται και το ίζημα του βαρελιού. Προσωπικά δεν με επηρεάζει αυτό γιατί είμαι γεννημένη εδώ από Βρετανοκαναδό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, αλλά επηρεάζει άλλους Ελληνες με τους οποίους μιλάω, ακόμη κι αν έχουν Βρετανικό διαβατήριο. Οσον αφορά αυτούς που λένε ότι θα καταστραφούμε μετά το Brexit , εκτός από τους κακεντρεχείς οι υπόλοιποι υποθέτω δεν το εννοούν. Γιατί πολύ απλά έστω κι αν δεν είμαστε η αποικιοκρατική δύναμη που ήμασταν κάποτε, το City του Λονδίνου και οι σχέσεις της Βρετανίας με όλο το πλανήτη εξασφαλίζουν ένα έστω και με κάποιες δυσκολίες σίγουρο μέλλον.

Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και ΜΒ;

Η Ελλάδα άμα βγει από ΕΕ θα γίνει Αλβανία,ενώ η ΜΒ θα γίνει Ελβετία!γι'αυτό κουνάνε μαντιλι και τους παρακανε οι Γερμανοί!

Μπομ Κολοκύθας

όχι απλώς Ελβετία, αποικίες στον Άρη θα ιδρύσουν και θα γίνουν διαγαλαξιακή αυτοκρατορία. Ρε τι διαβάζουμε εδώ μέσα....

Τσίπρα βάστα γερά

Ο θεός και ο ξένος παράγοντας Ζαν Κλόντ να βάλει το χέρι του να τελειώνουμε με την πεμπτοκοσμική πελατοκρατία της ΝΔ της χρεωκοπίας.

Δυό λαλούν

και τρεις χορεύουν...

Παιδιά

η Γερμανία έχει την ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη,αλλά να μην ξεχνάμε ότι το οφείλουν στις ΗΠΑ (που παρεμπιπτόντως ίδρυσαν οι Βρετανοί) και στο περίφημο σχέδιο Μάρσαλ! αλλιώς οι Γερμανοί είναι ολομόναχοι.Οσο για Γάλλους,Ιταλούς και Ισπανούς θα εύχονταν να έχουν την ελευθερία κινήσεων της ΜΒ.

Να ζητησουν οι ΗΠΑ αποζημιωσεις απο τους Βρεττανους!

Επειδη οταν τους ιδρυσαν και μετα ξεσηκωθηκαν εναντνιον τους με την Επανασταση, εκτελουσαν , εκαιγνα και σκοτωνων κομσακη αμαχο! Τωρα το οτι οι Αγγλοι ηταν υπερδυναμη τοτε, ειναι για γελια, γνωστο το οτι ο Χιτλερ ειχε κανει το λονδινο σουρωτηρι και αν δεν βοηθουσαν οι Αμερικανοι, οι Βρεττανοι θα ηταν σκορποχωρι. τελος δεν θυμασαι καλα το σχεδιο Μαρσαλ ηταν για ολη την ευρωπη, οχι μονο την γερμανια. Η Γερμανια πληρωσε την τελευται δοση των χρεων της το 2009 νομιζω. Απλα οι αμερικανοι φροντισαν , αφου ειχαν παρει ολους τους επειστημονες του Χιτλερ μαζι τους, να δωσουν χαρη στην ηδη προχωρημενη βιομηχανικα γερμανια, ωστε να αναδομηθει η ευρωπη. Γιατι καμια αλλη χωρα δεν ειχε τις τεχνολογιες που ειχαν μαζικα αναπτυξει οι γερμανοι. Ετσι λοιπον, ξαναεχτισαν τα εργοστασια, που πριν παρακσευαζαν οπλα, τανκς , αεροπλανα και εφεραν κατεστραμενους ανθρωπους μεταναστες εκει για να εργαστουν, ν αποκτησουν εισοδημα και να ανεβασουν το επιπεδο στις πατριδες τους (πραγμα που εγινε). Ολο το κακο ξεκινησε απο τις ΗΠΑ του Ριγκαν, που εβαλε στοχο να διλαυσει την ΕΣΣΔ και το καταφερε! Επειδη το 1990 δνε ηταν κανεις σε ΕΟΚ ετοιμος να προχωρησει σε κοινα συμφωνημενα πραγματα, πολιτικοστρατιωτικα. Γι αυτο κι εφτιαξαν ολα μισα και χωρις αρμοδιοτητες και αυτο πληρωνουμε σημερα!

Η Νορβηγία που δεν ανήκει σε ΕΕ,έχασε;

Το Λονδίνο αποτελεί διεθνές οικονομικό κέντρο,σαν την νέα Υόρκη,και παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο,γι'αυτο και οι Έλληνες εφοπλιστές το επιλέγουν για κατοικία τους,έχει κολοσσούς όπως τράπεζες, ασφαλιστικές, πετρελαϊκές, αυτοκινητοβιομηχανίες, φαρμακοβιομηχανίες,ποτοποιίες, καπνοβιομηχανίες και φυσικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια,επίσης έχουν συμφέροντά σε όλο τον κόσμο όπως σε Ινδία, Χονγκ Κονγκ, Κατάρ και Σαουδική Αραβία.Αυτοι θα βγουν από την ΓΕΡΜΑΝΙΚΉ ΕΕ και θα γλιτώσουν,εσείς;

Κριτής

Ρε πανιβλακα όλα αυτά που λες ισχυροποιουν τα επιχειρήματα της απέναντι πλευράς, καθώς ακόμα και οι Άγγλοι που αποτελούν υπερδύναμη σε σχέση με το Ελλαδιστάν τραβάνε τα μύρια όσα για την επιλογή τους να βγουν εκτός και από ότι φαίνεται θα το γυρίσουν κιόλας!Τοσο καθυστρημενοι είστε πια;

Μετανάστης στη Ρουμανια

Σιγά την χώρα... Μέτρο Λονδίνου μέσα στη μπόχα, μεθυσμένοι ξερνουν σε κάδους σκουπιδιών, πεζοδρόμια με γλίτσα. Στην κόλαση, ο μάγειρας είναι Άγγλος... Μονο Ελβετία, Νορβηγία και Δανία αξίζουν... Μονακο και Αυστρία, φοβερές... Όλα τα άλλα είναι για τους ντόπιους καβατζωμενους.... Ολλανδία που έζησα, αρρωσταίνεις και σου δίνει Παρασεταμολη... Καλβινιστες, άθεοι, Εβραίοι, σε σκοτώνουν για 1 ευρώ... Γερμανία, άστο Άουσβιτς... Σουηδία, γέμισε μαντηλες και αδερφές... Ευκαιρίες έχει και η ανατολική Ευρώπη, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία... Για τολμηρούς το Κατάρ... Για κουμάντα, η Αφρική... +ο επισκοπος Βλαχομπογδανιας και έξαρχος Ρότερνταμ Δημήτριος Υψηλαντοπουλος κατά κόσμον Χρήστος Γατος

Bruce

Ασε μας ρε φίλε με τους αλκοολικούς δολοφόνους μαφιόζους ανατολικούς σου και τις βιζιτουδες μπαμπούσκες που για ενα κομμάτι ψωμί εκδίδονται.Θα προτιμήσω μεθύστακες άγγλους και απελευθερωμένες σεξουαλικα αγγλίδες.Εσύ κάτσε στη ρουμανία που εχει βιωτικό επίπεδο σοβιέτ και μισθούς ουγκάντας.Οι καλβινιστές που κραζεις έχουν και μια τάδε ιδεολογία πάνω στην πολιτική και γι αυτό τα κρήτης τους ειναι πλούσια και παράγουν.Εσύ κάτσε με τον μητροπολίτη Σεραφείμ και το κάθε λαμόγιο ρασοφόρο να τρώει με δέκα κουτάλες.

Γυναικαρα

Κατσε εσυ στην ρουμανια σου και ασε μας εμας στο Λονδινο..Θελει πτυχια για να εργαστεις εκει..

@ Αχ Σουλα μου

Το Η Β είναι η 5τη οικονομική δύναμη στο «πλανήτη», και η Ελλάδα η πιο καταχρεωμένη (με την μεγαλύτερη διαφθορά) χώρα στην ΕΕ, που ζει από τους άλλους και δεν παράγει τίποτα. Σαχλαμάρες

United ??? Kingdom

Καλά για ποιο Ηνωμένο Βασίλειο μιλάς? Η Σκωτία χτυπιέται για ανεξαρτησία, η Β. Ιρλανδία σκοτώνονται... ΠΑΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΊΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΆΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΆΦΕΡΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !!!

Τι σε καιει;

Εσυ Αγγλια ζεις μαλλον, οποτε, τι σε καιει; Ξερεις τι θα πει να εχει πει ο τσωρτσιλ "φερθειτε στην Αθηνα, οπως σε μια κατεστραμενη πολη!" στα Δεκεμβριανα; Ξερεις τι θα πει να σ εχει βαλει κατω η γερμανικη μποτα οικονομικα απο το 2010 και να πλουτιζει με δουλειες το χρηματηστηριο του Λονδινου; Μαλλον οχι! Οσο για διαφθορα, ναι υπαρχιε διαφθορα στην Ελλαδα, ομως δε θυμασαι ποσα λεφτα πηραν κατω απο το τραπεζι βουλευτες για να γινουν Λιβερς και ποσα πηραν τραπεζιτες και χρηματιστες στα 2012 για να παιζουν με τα ελληνικα ομολογα. Ασε λοιπον, προβλεπω μεχρι να γινιε "γκρεϊτ " παλι και να κανιε "ρουλ" στο κοσμο, θα πρεπει να κανει πολλα βηματα πισω.Και μη σου πω στο τελος, ο μεσος ασχετος αγγλος, που τον φλομωσε ο Μπορις πως μπορουν μονοι καλυτερα, μολις ακουσει τον αμερικανο Τραμπ να του λεει ¨εγω κοιτω την Αμερικα, δε μπορω να κοιταξω τωρα κι εσενα" θα δει τι θα συμβει. Ξαναειπα, προσδεσου, αν δεν εχεις αγγλικο φιαβατηριο, ετοιμασου για σκληρο ροκ, εισια πλεον ξενος, ανεπιθυμητος εκει!

Δηλαδή η Ελβετία που δεν ανήκει σε ΕΕ,έχασε τίποτα;

Η Μεγάλη Βρετανία έχει το δικό της συνταγμα,το δικό της νόμισμα,που είναι το ισχυρότερο από όλα,και την δική της βασίλισσα,που είναι και βασίλισσα σε Αυστραλία,Καναδά και νέα Ζηλανδία!επισης έχει την 5η ισχυρότερη οικονομία του κόσμου,είναι μέλος σε G7, G20 και του μόνιμου συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ!και να μην ξεχνάμε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο σύμμαχο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.Η συμμετοχή στη ΕΕ ήταν προσχηματικη!αυτοί θα ΑΠΑΛΛΑΓΟΎΝ,ενώ εσείς θα προσκυνάτε την Μέρκελ!

Δηλαδη συγκρινεις τι;

Ελβετια με καντονια με ΕΕ; Καλα, τα περι βασιλισσας τα αφηνω, ειναι απλα αστειο επιχειρημα, αργοσχολους να πληρωνει ο μεσος αγγλος που εργαζεται σκληρα. Ναι, ειναι μελος σε αυτα που λες, ομως την θεση της στους 7 και 20 την εδραιωσε ακριβως επειδη ειχε την "ανεση" να εξαγαγει προϊοντα στην ευρωτερη γηραια ηπειρο και επισης να δινει επιδοτησεις, τις οποιες επαιρνε με τοκο πισω (το γνωστο I want my money back! που πετυχε η Θατσερ στα 80ς). Ασφαλως και ειναι ενα νησι, ασφαλως μπορει να γινει μια Σιγκαπουρη στην θαλασσα και ν αναοιχτει σε Ρωσια κλπ. Ομως για Ρωσια πρεπει να συμφωνησει το ΝΑΤΟ(ΗΠΑ) και για Κινα μενει να δουμε τι θα καταφερει ο Τραμπ. Ομως παρολα αυτα ο αγροτης στο Γιορκσαϊρ εξηγαγε περισσοτερο τα προϊοντα του στην ΕΕ, παρα στο κομμονγουελθ. Απλα τωρα θα μπορει να κοιταξει να τα εξαγαγει και αλλου, αν αυτο επιτευχει μαγκια του. Το ζητημα του ΝΑΤΟ και συμμαχιας ειναι περιπλοκοτερο. Επειδη δε γινεται να κανει πολεμους με το αμερικα μπραδερ στο Αφγανισταν, Συρια, Λιβυη κλπ και να γεμιζει η Ιταλια με προσφυγες.Ολα κι ολα σε αυτο πρεπει να αναλαβει ευθυνες. Στα λοιπα ας περιμενουμε. Προσωπικα προβλεπω να γεμισει με κινεζικο χρημα ολο το Λονδινο και να γινει μια μιρκη Τσαϊνα Ταουν απο οικονομικης αποψης, επειδη οι Κινεζοι εχουν μασει χρημα, που θελουν να επενδυουν στο εξωτερικο.

ΨΗΛΑ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΨΗΛΑ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,_______ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ο ΙΣΚΕ θα συμμετέχει ολόθυμα στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος συνεπής με όσα έχει πει και πράξει για το Εθνικό θέμα της Μακεδονίας και έχοντας εκφραστεί υπέρ της μνημειώδους Επιστολής Πάντων των εν Μακεδονία Αρχιερέων δηλώνει απερίφραστα και πέρα από κομματικές αγκυλώσεις, ότι συμμετέχει ολόθυμα στο συλλαλητήριο και προτρέπει τον Εφημεριακό Κλήρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Λαό του Θεού να συμμετάσχει, ώστε απάκρου εις άκρον της φιλτάτης Πατρίδος και με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος των Αθηνών να ακουστεί ξεκάθαρα και στεντόρεια το ΌΧΙ Κλήρου και Λαού στην εθνικά επιζήμια "Συμφωνία των Πρεσπών".

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

043_dpa-pa_190524-99-354668_dpai

 Η καναδικη μελέτη, που έβγαλε το πόρισμα, είναι η πρώτη που περιλαμβάνει ασθενείς οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις προτού αναχωρήσουν για την Αβάνα - Τα μέλη των διπλωματικών αποστολών από ΗΠΑ και Καναδά και οι συγγενείς τους ασθένησαν από τα τέλη του 2016 μέχρι και τις αρχές του 2018

germania_astinomia

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης σε ένα γραφείο για θέματα αλλοδαπών, στη γερμανική πόλη Βίσμαρ, καθώς ένας Αφρικανός πρόσφυγας κρατούσε ένα βρέφος σαν όμηρο - Στόχος του ήταν να εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη Γερμανία

2