Ο εκρηκτικός κύριος Ερντογάν: Πώς είχε τσακωθεί δημόσια με τον Πέρες στο Νταβός

Ο εκρηκτικός κύριος Ερντογάν: Πώς είχε τσακωθεί δημόσια με τον Πέρες στο Νταβός

"Σκοτώνετε ανθρώπους" είχε πει το 2009 στον τότε πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες - Ο Ερντογάν χαρακτήρισε "αγενή" τον πρόεδρο δικηγορικού συλλόγου επειδή άσκησε κριτική

Ο εκρηκτικός κύριος Ερντογάν: Πώς είχε τσακωθεί δημόσια με τον Πέρες στο Νταβός
Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο κατά την οποία επιχειρηματολόγησε κατά της Συνθήκης της Λωζάνης χαρακτηρίστηκε από προκλητικότητα. Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που με τις δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος προκαλεί με την παρουσία του εντάσεις.

Ανάλογο περιστατικό είχε πραγματοποιηθεί το 2009, όταν ο Ερντογάν
, με την ιδιότητα του πρωθυπουργού είχε εξαπολύσει φραστική επίθεση κατά του τότε προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.
Κλείσιμο

Ο Ερντογάν, μετέχοντας σε πάνελ, εκνευρίστηκε, καθώς δεν θεώρησε ότι δεν του δόθηκε χρόνος για να απαντήσει σε παρέμβαση του Ισραηλινού προέδρου για τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα. “Σκοτώνετε ανθρώπους” φώναξε αποχωρώντας από την αίθουσα. “Θα κάνατε το ίδιο αν έπεφταν ρουκέτες στην Κωνσταντινούπολη”, υποστήριζε ο Πέρες. Λίγο αργότερα, ο Ερντογάν διευκρίνιζε ότι η αποχώρησή του από το πάνελ ήταν οριστική. “Δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψω στο Νταβός μετά από αυτό”, είχε πει. Πάντως τουρκικές πηγές υποστήριξαν ότι μετά το περιστατικό, ο Πέρες εξέφρασε τηλεφωνικά “απολογίες” στον Ερντογάν.




Επίπληξη στη Μέρκελ

Αυστηρότητα έδειξε και στη στάση του απέναντι στη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Σε κοινές δηλώσεις τους στις αρχές Φεβρουαρίου 2016, η Μέρκελ υποστήριξε ότι οι δυο τους συζήτησαν για το ζήτημα της “ισλαμικής” τρομοκρατίας. Η φραστική διατύπωση προκάλεσε την παρέμβαση του Ερντογάν, που σε έντονο ύφος την κάλεσε να μην χρησιμοποιεί τέτοια ορολογία. “Εγώ ως μουσουλμάνος, ως μουσουλμάνος πρόεδρος, δεν μπορώ να το δεχθώ”, της είπε, προσθέτοντας ότι "Ισλάμ" και "τρόμος" δεν είναι έννοιες συμβατές. 


“Είσαι αγενής που μας ασκείς κριτική”

Πυρά από τον Ερντογάν δέχθηκε και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της Άγκυρας Μετίν Φεΐζογλου, κατά τις εκδηλώσεις για την επέτειο 146 ετών από την ίδρυσή του, το 2014. “Είσαι αγενής” του είπε ο Ερντογάν, που εκνευρίστηκε από την κριτική που άσκησε ο Φεΐζογλου στην κυβέρνηση. “Όλα όσα λες είναι λάθος”, πρόσθεσε και αποχώρησε από την αίθουσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης