Βίντεο: Η Κέιτ Μίντλετον συμβουλεύει τους γονείς για την ψυχική υγεία των παιδιών τους

Βίντεο: Η Κέιτ Μίντλετον συμβουλεύει τους γονείς για την ψυχική υγεία των παιδιών τους

Μιλήστε σε ειδικούς για ό,τι αντιμετωπίζετε, λέει η Δούκισσα του Κέμπριτζ που σύντομα θα γίνει μητέρα για τρίτη φορά

Βίντεο: Η Κέιτ Μίντλετον συμβουλεύει τους γονείς για την ψυχική υγεία των παιδιών τους
Μαγνητοσκοπημένη πολλούς μήνες πριν ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Δούκισσας του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον μετά την ανακοίνωση της τρίτης της εγκυμοσύνης και του γεγονότος πως υποφέρει από ναυτίες που την κρατούν στο σπίτι. 

Έστω κι έτσι, το βίντεο της Κέιτ είχε μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό, καθώς αναφέρεται στην ψυχική υγεία των παιδιών και η ίδια απευθύνεται προς τους γονείς ως μητέρα. Το υλικό εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας «'You're never too young to talk mental health'» (μτφ. Δεν είσαι ποτέ πολύ νέος για να μιλήσεις για την ψυχική υγεία») που διεξάγεται από το Εθνικό Κέντρο για Παιδιά και Οικογένειες "Anna Freud".

Εκεί, η Κέιτ παροτρύνει τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να εκφράζουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους, αλλά και τους ίδιος να απευθύνονται στους ειδικούς εάν νιώθουν πράγματα που είναι «πολύ μεγάλα για να τα χειριστούμε μόνοι μας», όπως λέει χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο



«Ως γονείς, αυτό που θέλουμε για τα παιδιά μας είναι να έχουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην ζωή. Το να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να καταλάβουν και να είναι ανοιχτά στα συναισθήματά τους, μπορεί να τους δώσει τις ικανότητες να αντιμετωπίσουν τα πάνω και τα κάτω που θα τους φέρει η ζωή καθώς θα μεγαλώνουν», λέει η Κέιτ Μίντλετον στο βίντεο. 

«Είναι σημαντικό τα παιδιά μας να καταλάβουν ότι τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά και ότι έχουν την άνεση να ζητήσουν βοήθεια εάν παλεύουν με κάτι», επισημαίνει ακόμα και εξηγεί πως αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζει την συγκεκριμένη καμπάνια: «Οι παροχές της καμπάνιας είναι εξαιρετικά εργαλεία υποστήριξης προς τους γονείς. Μας δείχνουν πώς να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να απαντήσουν κατάλληλα και να αποφύγουμε τυχόν απλά προβλήματα να μετατραπούν σε μεγαλύτερα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης