Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποιεί τα κόμματα για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποιεί τα κόμματα για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

Η βρετανική National Cyber Security Center (NCSC), τμήμα της υπηρεσίας κατασκοπείας GCHQ, ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολές στους ηγέτες πολιτικών κομμάτων προσφέροντάς τους τη βοήθειά της για την ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειάς τους

Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών προειδοποιεί τα κόμματα για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις
Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών ειδοποίησε τα πολιτικά κόμματα να προστατευθούν από ενδεχόμενες κυβερνοεπιθέσεις, επικαλούμενη τις κατηγορίες ότι ρώσοι χάκερς προσπάθησαν να επηρεάσουν πέρυσι της αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Η βρετανική National Cyber Security Center (NCSC), τμήμα της υπηρεσίας κατασκοπείας GCHQ, ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολές στους ηγέτες πολιτικών κομμάτων προσφέροντάς τους τη βοήθειά της για την ενίσχυση της διαδικτυακής ασφάλειάς τους, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα των Sunday Times.

«Γνωρίζετε ότι η κάλυψη γεγονότων στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και αλλού μας υπενθυμίζουν τη δυνατότητα να αναληφθεί εχθρική δράση εναντίον του πολιτικού συστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρεται στη επιστολή του επικεφαλής της NCSC Κίαραν Μάρτιν, σύμφωνα με τους Times.

Κλείσιμο
«Οι επιθέσεις εναντίον των δημοκρατικών διαδικασιών μας προχωρούν πέραν των πολιτικών κομμάτων και μπορεί να περιλάβουν επιθέσεις στο κοινοβούλιο, σε εκλογικά γραφεία, δεξαμενές εγκεφάλων και οργανώσεις άσκησης πίεσης και σε προσωπικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», προστίθεται στην επιστολή.

Η NCSC γνωστοποίησε στο Ρόιτερς ότι απέστειλε επιστολές στα κόμματα για το θέμα, αν και δεν επιβεβαίωσε πως ο κύριος κίνδυνος για την κυβερνοασφάλεια είναι η Ρωσία.
Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα, ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Δεν έχουμε στοιχεία ότι οι Ρώσοι προσπαθούν πράγματι αυτή τη στιγμή να υπονομεύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες μας.

«Όμως έχουμε πληθώρα στοιχείων ότι οι Ρώσοι είναι ικανοί να το κάνουν. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν χρησιμοποιήσει κάθε λογής βρώμικα κόλπα», δήλωσε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης