Ο Φιγιόν «ξέχασε» να δηλώσει άτοκο δάνειο 50.000 ευρώ στο πόθεν έσχες του

Ο Φιγιόν «ξέχασε» να δηλώσει άτοκο δάνειο 50.000 ευρώ στο πόθεν έσχες του

Νέες κατηγορίες για οικονομικές παρατυπίες εις βάρος του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας

Ο Φιγιόν «ξέχασε» να δηλώσει άτοκο δάνειο 50.000 ευρώ στο πόθεν έσχες του
Η επιμονή του Φιγιόν να μην αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας, παρά το τεράστιο σκάνδαλο αργομισθίας με πρωταγωνιστές τη σύζυγό του και τα παιδιά του, είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Σήμερα ωστόσο έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη πλήγμα στην ήδη αποδυναμωμένη προεκλογική εκστρατεία του Γάλλου πολιτικού, αφού σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Canard Enchaine, ο Φιγιόν φέρεται να έλαβε ένα άτοκο δάνειο ύψους 50.000 από έναν εκατομμυριούχο φίλο του, το οποίο όμως δεν δήλωσε ποτέ στο
πόθεν έσχες του.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Φιγιόν έλαβε αυτά τα χρήματα το 2013, ωστόσο «δεν έκρινε σκόπιμο» να τα δηλώσει στο πόθεν έσχες του που υποβάλλεται στην αρμόδια αρχή διαφάνειας της δημόσιας ζωής.

Χορηγός του δανείου ήταν ο στενός φίλος του πολιτικού, ο επιχειρηματίας Μαρκ Λαντρέτ ντε Λασαριέρ, υποστηρίζει η σατιρική εφημερίδα στο φύλλο της που θα κυκλοφορήσει αύριο, Τετάρτη.

Ο δικηγόρος του Φιγιόν, Αντονέν Λεβί επιβεβαίωσε στην εφημερίδα τη λήψη του δανείου, καθώς και ότι αποπληρώθηκε στο σύνολό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαρκ Λαντρέτ ντε Λασαριέρ είναι ο πρόεδρος του περιοδικού Revue des deux Mondes, στο οποίο εργαζόταν για ένα διάστημα ως σύμβουλος η... πέτρα του (άλλου) σκανδάλου που πλήττει τον Γάλλο πολιτικό, η σύζυγός του, Πενελόπ Φιγιόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης