Ο Φιγιόν «ξέχασε» να δηλώσει άτοκο δάνειο 50.000 ευρώ στο πόθεν έσχες του

Ο Φιγιόν «ξέχασε» να δηλώσει άτοκο δάνειο 50.000 ευρώ στο πόθεν έσχες του

Νέες κατηγορίες για οικονομικές παρατυπίες εις βάρος του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας

Η επιμονή του Φιγιόν να μην αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας, παρά το τεράστιο σκάνδαλο αργομισθίας με πρωταγωνιστές τη σύζυγό του και τα παιδιά του, είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Σήμερα ωστόσο έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη πλήγμα στην ήδη αποδυναμωμένη προεκλογική εκστρατεία του Γάλλου πολιτικού, αφού σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Canard Enchaine, ο Φιγιόν φέρεται να έλαβε ένα άτοκο δάνειο ύψους 50.000 από έναν εκατομμυριούχο φίλο του, το οποίο όμως δεν δήλωσε ποτέ στο πόθεν έσχες
του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Φιγιόν έλαβε αυτά τα χρήματα το 2013, ωστόσο «δεν έκρινε σκόπιμο» να τα δηλώσει στο πόθεν έσχες του που υποβάλλεται στην αρμόδια αρχή διαφάνειας της δημόσιας ζωής.

Χορηγός του δανείου ήταν ο στενός φίλος του πολιτικού, ο επιχειρηματίας Μαρκ Λαντρέτ ντε Λασαριέρ, υποστηρίζει η σατιρική εφημερίδα στο φύλλο της που θα κυκλοφορήσει αύριο, Τετάρτη.

Ο δικηγόρος του Φιγιόν, Αντονέν Λεβί επιβεβαίωσε στην εφημερίδα τη λήψη του δανείου, καθώς και ότι αποπληρώθηκε στο σύνολό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαρκ Λαντρέτ ντε Λασαριέρ είναι ο πρόεδρος του περιοδικού Revue des deux Mondes, στο οποίο εργαζόταν για ένα διάστημα ως σύμβουλος η... πέτρα του (άλλου) σκανδάλου που πλήττει τον Γάλλο πολιτικό, η σύζυγός του, Πενελόπ Φιγιόν.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Σιγά τα ωα

Το θέμα δεν είναι αν ξέχασε, αλλά αν είχε λόγο να ξεχάσει. Και ως λόγος είναι τα χρήματα να ήταν παράνομα. Εάν τα χρήματα είναι νομίμως κτηθεντα, τόσο αυτά που δήλωσε όσο και αυτά που ξέχασε, δεν βλέπω ποιό το νόημα της συζήτησης (το σχόλιο αφορά τους πάντες που είναι υπόχρεοι πόθεν έσχες).

σιγα τα ωα

το γατακι......

Πρώην τοξότης νυν Χ.Α.

Σαν τον Σταθάκη και τον Ισίδωρο Κούβελο της Ντόρας τον άντρα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης