Βέλγιο: Μπουρκίνι μπιτς πάρτι στην Αμβέρσα!

Βέλγιο: Μπουρκίνι μπιτς πάρτι στην Αμβέρσα!

Το μότο της ιδιαίτερης αυτής αντίδρασης ήταν το εξής: «Είμαστε γυναίκες και είμαστε ελεύθερες»

Βέλγιο: Μπουρκίνι μπιτς πάρτι στην Αμβέρσα!
Στη Γαλλία έχει εξελιχθεί σε μείζον θέμα συζήτησης, φτάνοντας να αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης ακόμη και σε πολιτικό επίπεδο, ενόψει των προεδρικών εκλογών το 2017. Στο Βέλγιο βρήκαν τον απόλυτο τρόπο να... τρολάρουν τους Γάλλους, διοργανώνοντας μεγάλα... μπουρκίνι μπιτς πάρτι, σε γνωστά θέρετρα στην Αμβέρσα!

Οι γυναίκες που φορούν μπουρκίνι και οι υποστηρικτές του δικαιώματος της διαφορετικότητας, οργάνωσαν μεγάλο μπουρκίνι πάρτι στην παραλία της Αμβέρσας. Μουσουλμάνοι, μουσουλμάνες και υποστηρικτές τους κυκλοφόρησαν τις φωτογραφίες μέσω των social media σε όλον τον κόσμο, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα σε όλους εκείνους που είτε πιστεύουν ότι το... μπουρκίνι αποτελεί απειλή, είτε εκμεταλλεύονται για άλλους λόγους την ξενοφοβία που έχει προκληθεί σε ένα μέρος του πληθυσμού.

Το μότο της ιδιαίτερης αυτής διαμαρτυρίας ήταν το εξής: «Είμαστε γυναίκες και είμαστε ελεύθερες». Η «διαδήλωση» αυτή έγινε εναντίον της ποινικοποίησης του μπουρκίνι στις γαλλικές παραλίες. Μία από τις γυναίκες που συμμετείχε, η οποία φορούσε κανονικό μπικίνι, δήλωσε πως «οι γυναίκες και οι άνδρες πρέπει να είναι ελεύθεροι να φορούν ό,τι θέλουν στην παραλία».

Κλείσιμο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης