Ο οίκος Fitch απειλεί με υποβάθμιση τη Volkswagen

Ο οίκος Fitch απειλεί με υποβάθμιση τη Volkswagen

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι η φήμη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πληγεί σημαντικά, ενώ προειδοποιεί πως το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην εταιρεία, θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο

Ο οίκος Fitch απειλεί με υποβάθμιση τη Volkswagen
Πολλαπλές συνέπειες αναμένεται να επιφέρει το σκάνδαλο που συγκλονίζει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατες καταγγελίες περί χειραγώγησης των στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων.

Ο οίκος Fitch απειλεί με υποβάθμιση της αξιολόγησης «Α» την εν λόγω εταιρεία, καθώς, όπως αναφέρεται, η φήμη της έχει πληγεί σημαντικά. Παράλληλα, ο Fitch προειδοποιεί ότι το πρόστιμο, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να επιβληθεί στην εταιρεία, θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο.

Πάντως, διαβεβαιώνει ότι τα οικονομικά μεγέθη της VW επαρκούν ώστε να απορροφήσουν τη ζημιά, που υπέστη η εταιρεία. «Η έκταση της μετάδοσης της κρίσης είναι ασαφής, καθώς είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι πιθανές απώλειες σε έσοδα και κερδοφορία τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια» σπεύδει να διευκρινίσει ο οίκος αξιολόγησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης