Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι ο Σότλοφ πουλήθηκε στους τζιχαντιστές

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι ο Σότλοφ πουλήθηκε στους τζιχαντιστές

Μετά την καταγγελία της οικογένειας ότι Σύριοι αντάρτες πήραν 50.000 δολάρια για να ενημερώσουν το Ισλαμικό Κράτος για την είσοδο του δημοσιογράφου στη Συρία

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει ότι ο Σότλοφ πουλήθηκε στους τζιχαντιστές
Καμία πληροφορία δεν έχει η αμερικανική κυβέρνηση ότι ο αμερικανός δημοσιογράφος Στίβεν Σότλοφ που εκτελέστηκε δι' αποκφαλισμού πουλήθηκε στους τζιχαντιστές σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Βάσει των πληροφοριών που έχω δεν πιστεύω ότι είναι ακριβές» ήταν η απάντηση του Έρνεστ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία της οικογένειας του Σότλοφ ότι το Ισλαμικό Κράτος πλήρωσε 50.000 δολάρια σε Σύριους αντάρτες προκειμένου να πληροφορηθεί πότε θα έφτανε ο δημοσιογράφος σε συριακό έδαφος.

Επικαλέστηκε, μάλιστα, σχετική έρευνα του FBI για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Σότλοφ βρέθηκε στα χέρια του ΙΚ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογενείας που μίλησε σε δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου CNN ένας από τους αντάρτες που μάχονται κατά της κυβέρνησης Άσαντ στη Συρία, ενημέρωσε τους εξτρεμιστές του ΙΚ ότι ο Σότλοφ είχε περάσει τα συριακά σύνορα.

«Κάποιος στα σύνορα τηλεφώνησε στο ΙΚ. Στη συνέχεια έστησαν ένα ψεύτικο σημείο ελέγχου με πολύ κόσμο. Ο Στιβ και όσοι βρίσκονταν μαζί του δεν είχαν τρόπο διαφυγής», δήλωσε ο Μπαράκ Μπάρφι στο αμερικανικό δίκτυο.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης