Σοκ: Οι τζιχαντιστές αγόρασαν τον Σότλοφ για να τον αποκεφαλίσουν!

Σοκ: Οι τζιχαντιστές αγόρασαν τον Σότλοφ για να τον αποκεφαλίσουν!

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας του δημοσιογράφου, Σύροι αντάρτες πούλησαν τον 31χρονο Αμερικανό στους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους για 50.000 δολάρια

 

Σοκ: Οι τζιχαντιστές αγόρασαν τον Σότλοφ για να τον αποκεφαλίσουν!
Ήταν 2 Σεπτεμβρίου όταν το μαχαίρι του τζιχαντιστή ροκάνιζε το λαιμό του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία με τον ίδιο αποτρόπαιο τρόπο του συναδέλφου του Τζέιμς Φόλεϊ.

Τώρα, η οικογένεια Σότλοφ υποστηρίζει ότι ο αδικοχαμένος 31χρονος όχι μόνο έπεσε στα χέρια των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά τον παρέδωσαν σε αυτούς «μετριοπαθείς αντάρτες» έναντι 50.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογενείας που μίλησε σε δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου CNN ένας από τους αντάρτες που μάχονται κατά της κυβέρνησης Άσαντ στη Συρία, ενημέρωσε τους εξτρεμιστές του ΙΚ ότι ο Σότλοφ είχε περάσει τα συριακά σύνορα.

Κλείσιμο

«Κάποιος στα σύνορα τηλεφώνησε στο ΙΚ. Στη συνέχεια έστησαν ένα ψεύτικο σημείο ελέγχου με πολύ κόσμο. Ο Στιβ και όσοι βρίσκονταν μαζί του δεν είχαν τρόπο διαφυγής», δήλωσε ο Μπαράκ Μπάρφι στο αμερικανικό δίκτυο.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι το όνομα του 31χρονου βρισκόταν σε λίστα με υπόπτους για τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στην περιοχή.

«Ωστόσο, η πληροφορία ήταν ψευδής», συμπλήρωσε ο Μπάρφι, που επικαλέστηκε πληροφορίες από ντόπιο στη Συρία και τόνισε: «Πιστεύουμε, μάλιστα, πως τον πούλησαν έναντι 25.000-50.000 δολαρίων στο ΙΚ».

Την ίδια στιγμή, σχολίασε και τις σχέσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση Ομπάμα και την οικογένεια Σότλοφ λέγοντας πως είναι «παγωμένες» χαρακτηρίζοντας «αβάσιμες» κάποιες από τις δηλώσεις εκπροσώπου της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Γνωρίζουμε πως ο Λευκός Οίκος και οι μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται σε ένα ευρύτερο παιχνίδι γραφειοκρατίας και ο Τζιμ και ο Στιβ είναι πιόνια σε αυτό το παιχνίδι, κάτι που είναι άδικο και αν συνεχίσουν οι διαρροές η οικογένεια Σότλοφ θα αναγκαστεί να μιλήσει», προειδοποίησε ο Μπάρφι.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης