Πίτερ Χιγκς: «Έμαθα ότι κέρδισα το Νόμπελ Φυσικής από μια γειτόνισσα»

Πίτερ Χιγκς: «Έμαθα ότι κέρδισα το Νόμπελ Φυσικής από μια γειτόνισσα»

Όπως είπε, νιώθει χαρούμενος αλλά και ανακουφισμένος επειδή «όλα τελείωσαν»...

Πίτερ Χιγκς: «Έμαθα ότι κέρδισα το Νόμπελ Φυσικής από μια γειτόνισσα»
Από μία γειτόνισσα έμαθε ο Βρετανός επιστήμονας Πίτερ Χιγκς ότι κέρδισε το Νόμπελ Φυσικής για το «σωματίδιο του Θεού» τη Δευτέρα.

Όπως ο ίδιος ο 84χρονος αποκάλυψε μιλώντας στο Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου, μόλις είχε βγει από το σπίτι του όταν συνάντησε μία κυρία που μένει στη γειτονία του. Η γυναίκα τον πλησίασε και του είπε συγχαρητήρια «για τα νέα».

Κλείσιμο
«Ποια είναι τα νέα», τη ρώτησε ο Χιγκς και εκείνη του απάντησε ότι η κόρη της της είχε πει ότι ο κ. Χιγκς κέρδισε το Νόμπελ.

Ο Χιγκς συνειδητοποίησε τι είχε γίνει όταν επέστρεψε σπίτι του και άρχισε να διαβάζει τα μηνύματα στο κινητό του και φυσικά... ενθουσιάστηκε.

Ωστόσο, όπως είπε, νιώθει χαρούμενος αλλά και ανακουφισμένος επειδή «όλα τελείωσαν».

«Το Νόμπελ “ερχόταν” εδώ και πολύ καιρό», εξήγησε ο Βρετανός επιστήμονας σημειώνοντας πως ήδη το 1980, ένας φίλος του του είχε πει ότι θα ήταν υποψήφιος για  το βραβείο.

Σημειώνεται ότι ο Πίτερ Χιγκς μοιράζεται την ανώτατη τιμητική διάκριση στην Επιστήμη με τον  Βέλγο Φρανσουά Ενγκλέρ «για τη θεωρητική ανακάλυψη ενός μηχανισμού που συμβάλλει στην κατανόηση της προέλευσης της μάζας των υποατομικών σωματιδίων, και η οποία επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την ανακάλυψη του προβλεπόμενου στοιχειώδους σωματιδίου στα πειράματα ATLAS και CMS του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων του CERN».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης