Τουρκία: Μικρότερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη του ΑΕΠ

Τουρκία: Μικρότερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη του ΑΕΠ

Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό χαμηλότερο από ό,τι αναμενόταν (1,4%) στο δ΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος

Τουρκία: Μικρότερη των εκτιμήσεων η ανάπτυξη του ΑΕΠ
Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό χαμηλότερο από ό,τι αναμενόταν (1,4%) στο δ΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εξαιτίας της χαμηλής εγχώριας ζήτησης.

Τα επίσημα στοιχεία για το ΑΕΠ που εκδόθηκαν σήμερα από την τουρκική στατιστική υπηρεσία, ήταν χαμηλότερα του μέσου όρου του 2,7% που ανέμεναν επτά αναλυτές οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.
Κλείσιμο

Για το σύνολο του 2012, το ΑΕΠ «έτρεξε» με ρυθμό 2,2%, επίσης χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που περίμεναν 2,6%. Σε εποχικά και ημερολογιακά προσαρμοσμένους όρους, το ΑΕΠ παρέμεινε αμετάβλητο στο δ΄ τρίμηνο σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο, αλλά αυξήθηκε 1,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Η κυβέρνηση αναμένει ότι το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 4% φέτος, κυρίως εξαιτίας της ενίσχυσης της εγχώριας ζήτησης. Τα στοιχεία για το δ΄ τρίμηνο ήταν χαμηλότερα της ανόδου κατά 1,6% στο γ΄ τρίμηνο. Η στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε την ανάπτυξη του β΄ τριμήνου στο 2,9% από το 3% και το ποσοστό του α΄ τριμήνου στο 3,3% από το 3,4%.

Επίσης αναθεώρησε το ποσοστό ανάπτυξης του 2011 στο 8,8% από το 8,5%. Μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων η τουρκική λίρα παρέμεινε σταθερή έναντι του δολαρίου, στα 1,8116 δολάρια.

Πηγή capital.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης