Ο Τραμπ παγώνει ελέγχους εξαγωγών για να εξασφαλίσει συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο
Αργότερα σήμερα στη Στοκχόλμη είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν εκ νέου αντιπρόσωποι των κυβερνήσεων των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου για διαπραγματεύσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να παγώσουν οι περιορισμοί στις εξαγωγές ειδών τεχνολογίας από τις ΗΠΑ στην Κίνα για να αποφύγει το ενδεχόμενο να ενσκήψει κώλυμα στις διαπραγματεύσεις της Ουάσιγκτον με το Πεκίνο για το εμπόριο και για να μπορέσει να οργανωθεί συνάντησή του αργότερα φέτος με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, αναφέρει η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές της ενημερωμένες σχετικά.
Αργότερα σήμερα στη Στοκχόλμη είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν εκ νέου αντιπρόσωποι των κυβερνήσεων των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου για διαπραγματεύσεις για το εμπόριο — τον τρίτο γύρο τους, έπειτα από προηγούμενους στη Γενεύη και στο Λονδίνο.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας