Υεμένη: Επίθεση των Χούτι σε πλοίο με σημαία Λιβερίας - Ασφαλές το πλήρωμα

Υεμένη: Επίθεση των Χούτι σε πλοίο με σημαία Λιβερίας - Ασφαλές το πλήρωμα

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Χούτι εξαπέλυσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους με στόχο το πλοίο «Koi» - Δεν επηρεάστηκε το αξιόπλοο του πλοίου 

koi_container
Η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) δήλωσε ότι αναφέρθηκε έκρηξη σε απόσταση από τη δεξιά πλευρά πλοίου μεταφοράς κοντέινερ, δυτικά της Χοντέιντα της Υεμένης. Η UKMTO ανέφερε ότι το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή.

Αναφερόμενος στο ίδιο περιστατικό, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως οι Χούτι εξαπέλυσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους με στόχο το πλοίο «Koi» που έφερε σημαία Λιβερίας.



Κλείσιμο
Κάτοικοι δήλωσαν ότι οι Χούτι εξαπέλυσαν πύραυλο από στρατόπεδο στην ελεγχόμενη πόλη Ιμπ, στην κεντρική Υεμένη, προς τη θάλασσα.

Οι προσκείμενοι στο Ιράν μαχητές Χούτι, που ελέγχουν τα πλέον πολυπληθή τμήματα της Υεμένης, έχουν εξαπολύσει κύμα επιθέσεων με drones με εκρηκτικά και με πυραύλους κατά εμπορικών σκαφών στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν τις τελευταίες εβδομάδες, κάνοντας λόγο για απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα και για ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι αγρότες «πολιορκούν» με πάνω από 1.000 τρακτέρ τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες - Δείτε live εικόνα

Πώς θα εισάγονται οι φοιτητές στα μη κρατικά πανεπιστήμια - Τι θα γίνει με την εξέλιξη των καθηγητών και τα ερευνητικά κονδύλια


Συμφωνία των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης