Επίθεση στον Κόλπο του Αντεν: Κατασβέσθηκε η φωτιά στο πλοίο Marlin Luanda, ασφαλή τα μέλη του πληρώματος

Επίθεση στον Κόλπο του Αντεν: Κατασβέσθηκε η φωτιά στο πλοίο Marlin Luanda, ασφαλή τα μέλη του πληρώματος

Το πλοίο κατευθύνεται προς ασφαλές λιμάνι, διευκρίνισε η εταιρεία που είχε ναυλώσει το πλοίο το οποίο δέχθηκε επίθεση με πύραυλο των Χούθι

indian_nay_2
Η εταιρεία Trafigura ανακοίνωσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Marlin Luanda είναι ασφαλή και η φωτιά στο πλοίο έχει πλήρως κατασβεσθεί.

Το πλοίο κατευθύνεται προς ασφαλές λιμάνι, διευκρίνισε η εταιρεία που είχε ναυλώσει το πλοίο το οποίο δέχθηκε επίθεση με πύραυλο κατά πλοίων ο οποίος εκτοξεύθηκε από τις δυνάμεις των Χούθι καθώς έπλεε στον Κόλπο του Αντεν.

Ο αμερικανικός στρατός είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ένα πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και άλλα σκάφη παρείχαν βοήθεια μετά το πλήγμα που δέχθηκε το Marlin Luanda.



Το δεξαμενόπλοιο, υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, εξέπεμψε σήμα κινδύνου και ανέφερε ζημιές, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα στην πλατφόρμα Χ το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command/CENTCOM). Περίπου οκτώ ώρες αργότερα, ο αμερικανικός στρατός κατέστρεψε αντιπλοϊκό πύραυλο των Χούθι που είχε στόχο την Ερυθρά Θάλασσα και ήταν έτοιμος για εκτόξευση, σύμφωνα με την CENTCOM. Ο πύραυλος «συνιστούσε άμεση απειλή για τα εμπορικά σκάφη και τα σκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

indian_nay_2
indian_navy


Οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με drones που φέρουν εκρηκτικά και πυραύλους από τις 19 Νοεμβρίου, ως απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα.

Κλείσιμο
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μασίρα των Χούθι μετέδωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν δύο αεροπορικές επιθέσεις που είχαν στόχο το λιμάνι Ρας Ίσα στην επαρχία Χοντέιντα της Υεμένης. Δεν ήταν σαφές εάν επρόκειτο για το πλήγμα που ανέφερε η CENTCOM.


Ειδήσεις σήμερα:

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η αγορά των F-35 και το πακέτο δωρεάν ενίσχυσης από τις ΗΠΑ

«Εγώ είμαι η γυναίκα με τα μηνύματα…» - Αποκάλυψη για επικοινωνία του κρεοπώλη τη μέρα της εξαφάνισης του Μπάμπη

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού σε δύο δόσεις - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης