Βίντεο: Η καθηλωτική ομιλία του Βρετανού ηθοποιού Στίβεν Φράι το 2013 υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Βίντεο: Η καθηλωτική ομιλία του Βρετανού ηθοποιού Στίβεν Φράι το 2013 υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

«Η αφαίρεση των γλυπτών του Παρθενώνα θα μπορούσε να συγκριθεί με την αφαίρεση του Πύργου του Άιφελ από το Παρίσι» είχε πει ο Στίβεν Φράι

stephen-fry
Μετά την κρίση που προκάλεσε στις διπλωματικές σχέσεις η πρόσφατη κίνηση του Ρίσι Σούνακ να μην συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λονδίνο, με αφορμή τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στο προσκήνιο επανέρχεται η ομιλία του Βρετανού ηθοποιού και συγγραφέα Στίβεν Φράι, ο οποίος είχε ταχθεί ανοιχτά υπερ του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών.

Δείτε το βίντεο:

Ο Stephen Fry για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα


«Η αφαίρεση των γλυπτών του Παρθενώνα θα μπορούσε να συγκριθεί με την αφαίρεση του Πύργου του Άιφελ από το Παρίσι ή του Στόουνχεντζ από το Σάλσμπερι», είχε υποστηρίξει σε ένα debate στη Βρετανία στις 12 Ιουνίου του 2013.

«Η Ελλάδα βρισκόταν υπό κατοχή ακόμη και 9 χρόνια αργότερα, αφού ο Έλγιν πήρε, ξερίζωσε αυτά τα υπέροχα, εκπληκτικά κομμάτια ιστορίας. Ο Λόρδος Βύρωνας πέθανε για αυτό τον λόγο(σ.σ την ελευθερία της Ελλάδος), υπάρχουν περισσότερα αγάλματά του στην Ελλάδα από ό,τι στην Αγγλία και οι Έλληνες ξεκίνησαν τον αγώνα τους για ανεξαρτησία κατά των Οθωμανών. Η οποία ήρθε το 1932. Δε μιλάμε για μία κρατική συνδιαλλαγή, ενός πρέσβη με μία χώρα και να πάρει τα γλυπτά που δημιούργησε ο ανώτερος πολιτισμός στον κόσμο, πάνω στον οποίο στηρίχτηκε και ο δικός μας. Ναι, τα σώσαμε για 200 χρόνια αλλά όπως αν το σπίτι του γείτονα μας είχε πιάσει φωτιά και σώζαμε τους πίνακες τους, όταν μας τους ζητούσε πίσω, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και σαν χώρα για τα γλυπτά του Παρθενώνα», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ

Champions League: Μαγική βραδιά με 31 γκολ και ματσάρες - Προκρίθηκαν στους 16 Άρσεναλ, Αϊντχόφεν - Δείτε όλα τα γκολ

Άγριο έγκλημα στην Τουρκία: 42χρονο μοντέλο και η 15χρονη κόρη της δολοφονήθηκαν από τον πρώην σύζυγό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης