Νότια Κορέα: Συγκρίσεις με το... «Squid Game» για συγκέντρωση προσκόπων - Ιατρική βοήθεια για 600 άτομα λόγω ζέστης

Νότια Κορέα: Συγκρίσεις με το... «Squid Game» για συγκέντρωση προσκόπων - Ιατρική βοήθεια για 600 άτομα λόγω ζέστης

Εκτακτο υπουργικό συμβούλιο και κλιματιζόμενα λεωφορεία για τους χιλιάδες μετέχοντες - Για «εθνική ντροπή» κάνουν λόγο τοπικά ΜΜΕ

jamboree
Η προεδρία της Νότιας Κορέας συγκάλεσε σήμερα έκτακτη κυβερνητική συνεδρίαση και έδωσε εντολή για την ανάπτυξη κλιματιζόμενων λεωφορείων και φορτηγών-ψυγείων με παγωμένο νερό για τους χιλιάδες μετέχοντες στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορι που διεξάγεται στη χώρα υπό ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες.

Τουλάχιστον 600 άνθρωποι στη «γιγάντια» αυτή ετήσια συγκέντρωση προσκόπων, η οποία άρχισε την Τρίτη στην νοτιοδυτική κομητεία Μπουάν, έχουν λάβει μέχρι στιγμής ιατρική βοήθεια για προβλήματα υγείας που συνδέονται με τη ζέστη, σύμφωνα με αξιωματούχους. Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έχει αποστείλει στον τόπο διεξαγωγής της στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτές.



Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν ότι οι περισσότεροι από αυτούς που αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας λόγω ζέστης είχαν παρουσιάσει ήπια συμπτώματα.

Η έναρξη του Παγκόσμιου Προσκοπικού Τζάμπορι συνέπεσε την Τρίτη με την ανακοίνωση των νοτιοκορεατικών αρχών ότι ανεβάζουν στην υψηλότερη βαθμίδα το επίπεδο συναγερμού για υψηλές θερμοκρασίες για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια στη χώρα, καθώς σε ορισμένες περιοχές της ο υδράργυρος ανέβηκε πάνω από τους 38 βαθμούς Κελσίου αυτήν την εβδομάδα.

Περισσότεροι από 39.000 άνθρωποι από όλον τον κόσμο, οι περισσότεροι από τους οποίους πρόσκοποι ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών, μετέχουν στην μεγαλύτερη αυτή ετήσια συγκέντρωση προσκόπων.

«Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλους τους πόρους της για να διασφαλίσει ότι το Τζάμπορι θα ολοκληρωθεί με ασφάλεια εν μέσω κύματος καύσωνα», δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χαν Ντακ-σου σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ για να εγκρίνει τη δαπάνη 6 δισεκατομμυρίων γουόν (περίπου 4,6 εκατ. δολαρίων) για την υποστήριξη της παγκόσμιας συγκέντρωσης προσκόπων.

Κλείσιμο


Τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν την κατάσταση «εθνική ντροπή», δεδομένου του χρόνου που είχε στη διάθεσή της η χώρα να προετοιμαστεί γι'αυτήν την γιγάντια θερινή συγκέντρωση.

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος έδωσε εντολή για την αποστολή πολύ μεγάλου αριθμού κλιματιζόμενων λεωφορείων, όπου οι πρόσκοποι θα μπορούν να καταφεύγουν προσωρινά και φορτηγών-ψυγείων με παγωμένο νερό, δήλωσε η εκπρόσωπός του Κιμ Έουν-χίε.

Από την πλευρά του ο αμερικανικός στρατός πρότεινε να φιλοξενήσει περίπου 600 Αμερικανούς προσκόπους στο Στρατόπεδο Χάμφρις, μια μεγάλη στρατιωτική βάση στην Πιεονγκτάεκ, νότια της Σεούλ.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάποιοι συνέκριναν την κατάσταση με τα παιγνίδια ζωής ή θανάτου της γνωστής νοτιοκορεατικής τηλεοπτικής σειράς «Squid Game».



«Χαιρετισμός στους προσκόπους από όλον τον κόσμο που φτάνουν στο K-Survival Game», ανέφερε ειρωνευόμενος ένας από αυτούς στο Twitter, που μετονομάστηκε σε X, πάνω από μια φωτογραφία με στολές όπως αυτές που φορούσαν στη σειρά «Παιχνίδι του Καλαμαριού».

Το Παγκόσμιο Προσκοπικό Κίνημα αναγνώρισε σήμερα ότι ένα «ακραίο κύμα ζέστης και υγρασίας» έχει προκαλέσει «δύσκολες συνθήκες» για τους νέους που μετέχουν στο Τζάμπορι.

«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες σας και βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τους διοργανωτές και την νοτιοκορεατική κυβέρνηση για να εγγυηθούμε ένα Τζάμπορι ασφαλές, υγιές και ψυχαγωγικό για όλους», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 23χρονη μπέιμπι-σίτερ στις ΗΠΑ που «κόντεψε να πνίξει» το βρέφος που φύλαγε

Βίντεο - ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή στον Κολωνό: Ο ληστής απειλεί με μαχαίρι και ο αστυνομικός πυροβολεί εξ επαφής

Με βαριά τραύματα σε κοιλιά και κεφάλι η αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε με μανία από τον σύζυγό της στη Λάρισα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης