Ισραήλ: Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με την Αίγυπτο, τρεις νεκροί στρατιώτες

Ισραήλ: Ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με την Αίγυπτο, τρεις νεκροί στρατιώτες

Σε δύο ξεχωριστά επεισόδια σκοτώθηκαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες - Ένοπλος αστυνομικός από την Αίγυπτο φέρεται να πέρασε τα ισραηλινά σύνορα και να άνοιξε πυρ

israel_forces
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ξεχωριστά μεθοριακά επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο νότιο σύνορο με την Αίγυπτο με δράστη έναν Αιγύπτιο αστυνομικό

«Σήμερα το πρωί, επεισόδιο ασφαλείας σημειώθηκαν στην περιοχή της Περιφερειακής Ταξιαρχίας Παράν. Δύο στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ), ένας άνδρας και μία γυναίκα, σκοτώθηκαν από πυρά κοντά στα σύνορα (με την Αίγυπτο). Το επεισόδιο εξετάζεται. Οι IDF διεξάγουν έρευνες στην περιοχή», ανέφεραν σε αρχική τους δήλωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.


Ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος ynet έκανε λόγο για «σοβαρό επεισόδιο ασφαλείας στα σύνορα με την Αίγυπτο». Ο ισραηλινός στρατός είχε αρχικά αρνηθεί να επιβεβαιώσει αυτούς τους θανάτους, στους οποίους είχαν αναφερθεί ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επειδή δεν είχαν ακόμη ενημερωθεί οι οικογένειες.

Κλείσιμο


Λίγη ώρα αργότερα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις ανέφεραν νέο περιστατικό με ανταλλαγή πυροβολισμών, που είχε σαν συνέπεια να σκοτωθεί κι ένας τρίτος στρατιώτης από πυρά ενός αστυνομικού, που πέρασε τα σύνορα του Ισραήλ από την Αίγυπτο. Ο αστυνομικός εξουδετερώθηκε στη συνέχεια από τους Ισραηλινούς στην έρημο Νεγκέβ, όπως ανακοίνωσε ο στρατός: «Στη διάρκεια σύγκρουσης με έναν επιτιθέμενο σε ισραηλινό έδαφος (...) οι στρατιώτες απάντησαν με πραγματικά πυρά και τον εξουδετέρωσαν».  



israel_egypt



Η Αίγυπτος ήταν η πρώτη αραβικη χώρα που υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1979. Εντούτοις στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών δραστηριοποιούνται λαθρέμποροι ναρκωτικών και τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε λαθρεμπόρους και ισραηλινούς στρατιώτες που σταθμεύουν κατά μήκος των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο: Εμπρηστές πετούν μολότοφ στη μεγάλη πυρκαγιά σε κατάστημα επίπλων στον Άλιμο

Η εξομολόγηση της Νόνικας Γαληνέα για τον Αλέκο Αλεξανδράκη: «Είχα πάθει ερωτικό αμόκ»

Θεσσαλονίκη: Τον καταδίωκε η Ασφάλεια και έπαιρνε τηλέφωνο την... αστυνομία για να τον βοηθήσει

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης